#sjekkdeg

Det er ikke bra nok før 10 av 10 kvinner sjekker seg! Les Nikoline Anundsens fredagsspalte her...

Publisert Sist oppdatert

Sjekk deg: Sommermånedene er offisielt over og september er her.

Selv om sommeren er min favoritt årstid, er det mye med høsten jeg elsker! Deilige innekvelder, gåturer i fargerik natur og ikke minst høstmote!

Det er noe med september som gjør at jeg føler for å sette meg ned og få litt oversikt og orden på livet.

Jeg har en tendens til å la humla suse litt i overkant mye om sommeren og den friske høstluften kommer som en påminnelse om at leken er over.

Det har blitt en tradisjon at jeg mot slutten av sommeren skriver to lister.

Den ene listen inneholder kun arrangementer, begivenheter og andre ting jeg gleder meg til. Denne listen skriver jeg for å holde den gode energien fra sommeren oppe. Det anbefales på det sterkeste å skrive en slik liste. Da virker høsten kortere og mindre mørk og trist!

#sjekk deg

Den andre listen er en to-do list med gjøremål som må gjennomføres i løpet av høsten. Det er alt fra små til store gjøremål som f.eks “kjøpe julegaver”, “rydde i klesskapet” og “ta livmorhalsprøve”.

Tidligere unngikk jeg alltid gynekologiske undersøkelser fordi jeg ikke greide tanken på å sitte i den undersøkelsesstolen med spredte ben, flombelysning rett hjem og en lege som spør om kjønnssykdomhistorikken din, samtidig som de kjenner på livmoren din fra både innsiden og utsiden.

Nå etter å ha gått gravid og født to ganger er jeg nærmest blitt immun. Det har tross alt kommet en baby ut av vaginaen min med både samboeren min og 3 fremmede front row tilskuere.

September er #sjekkdeg måneden.

Målet med #sjekkdeg-kampanjen er at flere kvinner skal følge livmorhalsprogrammet.

Kampanjen startet i 2015 og siden den gang har antall kvinner som sjekker seg økt. I Norge i dag sjekker 7 av 10 kvinner seg jevnlig. Men det er ikke bra nok før 10 av 10 kvinner gjør det!

Livmorhalskreft er en kreftform som nærmest kan utryddes og inne på kreftforeningen.no står det enkelt og greit: Ring legen, ta livmorhalsprøve, unngå livmorhalskreft.

Derfor vil jeg både minne og oppfordre dere til å gjøre det samme.

Ha en nydelig helg og ring legen på mandag!

Xx Nikoline

Følg Nikoline Anundsen på Instagram: @nikolineanundsen

Powered by Labrador CMS