mote

Stilcrush: Elin Alemdar 

Vi blir alltid like inspirert av Elin! Møt designeren bak det svenske klesmerket Stylein. 

Publisert

Elin Alemdar startet Stylein i New York for 22 år siden, men jobben som sjefdesigner for det minimalistiske og stilrene klesmerket føles alt annet enn en jobb for Elin. I dag har klesmerket blitt en bra business, med egne butikker i Stockholm og forhandlere over hele verden.  

Elin Almedar

– Personlig føler jeg knapt at dette kan kalles en jobb. Jeg har dedikert så mye tid, lidenskap og tårer for å få merkevaren til å blomstre og vokse. Og jeg er så stolt og ydmyk over at vi faktisk har overlevd så mange store utfordringer som finanskrisen, pandemien og nå en tøff inflasjon med masse uro i verden. Jeg vet ikke hva oppskriften er, men kanskje kan det ha med å gjøre at vi har en så klar linje i estetikken vår og at jeg er flink til å rekruttere dyktige medarbeidere som er bedre enn jeg er i deres spesifikke rolle. Og det hjelper kanskje også på at jeg er et konkurransemenneske som aldri gir opp...

Stylein Fall/Winter 2023 

Når Elin skal designe en ny kolleksjon, ser hun alltid for seg sin muse. En oppdiktet kvinne hun har levd med i mange år nå. Hun bor på Upper East Side i NYC, elsker en god, iskald Dry Martini og lever et hektisk liv der perfekt passform og eksklusive materialer er et must. 

Jeg lever, puster og inspireres av vår muse hver dag. Jeg elsker henne, men hun er utrolig krevende og stiller høye krav til alt i sitt liv, blant annet hva hun investerer i. Hun elsker eksklusive kvaliteter, men liker ikke å shoppe og vil heller investere i utvalgte designs som kan brukes over tid og som lett kan styles.

Hun liker heller ikke å pakke, så det er alltid morsomt og utfordrende å lage den perfekte Stylein-garderoben.

Topp, kr 1699 (annonse). Jeans, kr 2699 (annonse). 

Denne høsten er Styleins muse mer oppkledd enn vanlig. Hun befinner seg i Paris, hvor hun vandrer gatelangs i lange, vakre skjørt og kjoler. Hun er inspirert av en minimalistisk 90-talls stil, der off shoulder toppen får stå i fokus – gjerne stylet med et par løse denim og kitten heels. 

Har du en favoritt fra kolleksjonen? 

– En av mine personlige favoritter fra kolleksjonen er denne enkle strikkegenseren, som jeg gjerne styler med et paljettskjørt og høye hæler! 

Quiet Luxury er veldig i vinden denne høsten. Og den minimalistiske stilen føles veldig typisk for både deg og Stylein. Har du noen tips til hvordan man skaper seg en quiet luxury-garderobe?

Så glad jeg blir for å høre at du ser den siden av oss som merkevare, for det er virkelig noe jeg kan stå bak og som Stylein representerer - et bærekraftig design som overlever sesongens trender.

Hvit skjorte, kr 2899 (annonse). 

 Mitt tips er å droppe kjappe kjøp! Det høres kanskje litt snobbete ut og jeg er fullt klar over at ikke alle har råd til å bare shoppe premium design, men jeg tror jo det vil lønne seg å investere i klassiske plagg  i bra kvalitet, som en fin hvit skjorte.

Kremhvit ulljakke, kr 3757 (annonse).

Eller den perfekte ulljakken som du aldri blir lei, og som du kan ta frem hver høst og vinter. 

Stripet t-skjorte, kr 1299 (annonse).

For ikke å snakke om min kjærlighet for fine og klassiske t-skjorter du kan ha i garderoben lenge. 

Yosef bag, kr 1670 (annonselink).

 Veskene våre har også blitt ikoniske for oss, og kundene elsker dem. De blir utsolgt hele tiden!

Ditt beste beautytips:

Tørrsjampo fra Lernberger Stafsing, kr 290. 

Å, jeg elsker virkelig en god hud- og hårpleierutine og bruker mye tid og penger på dette. Mine favoritter når det kommer til hårpleie er definitivt Olaplex og Lernberger Stafsing. 

Dagkrem fra Filorga, kr 875 (annonse). 

Nattmaske fra Paula´s Choice, kr 279 (annonse).

Jeg er en trofast bruker av Filorga på dagtid, liker å sove med nattmaske fra Paula's Choice og bruker glow pads fra Exuviance hver morgen.

Morning Glow Pads fra Exuviance, kr 549 (annonse). 

Til slutt må jeg bare tipse om min absolutte favorittparfyme fra merket Zarko, som lager helt magiske dufter. 

Tips til bøker og podkaster vi bør vite om:

Jeg er besatt av Theodor Kallifatides og har lest alt han har skrevet, og fortsetter å lese bøkene hans på nytt hvert år.

Noen av favorittpodkastene mine inkluderer This is 40, Keeping up og Sällskapet.

Jeg må også tipse om treningsguruen min, Melissa Wood Tepperberg, som jeg både mediterer og trener med hver morgen. Hennes filosofi rundt low impact trening med fokus på pust forandret livet for meg, og jeg kunne ønske alle ville prøve denne formen for trening.

Hvordan ser neste vår ut hos Stylein?

Neste sesong befinner vår muse seg i Norden. Kolleksjonen er veldig skandinavisk, med et snev av London om våren, og så drar hun til Hydra når sommeren kommer, hvor hun har det så gøy.. 

Jeg var nettopp i Paris under moteuken og hadde på meg noen av plaggene fra den kommende kolleksjonen. Denne hvite kjolen med sorte blondekanter er en av mine favoritter fra den kommende sesongen! 

Les også: 10 ting du bør ha i sesongens vintergarderobe

Powered by Labrador CMS