Fakkeltog mot pels: kommer du?

Foto: Emayavan Kanesamoorthy via Dyrenes Rettigheter.no

Nå på lørdag går det 15. fakkeltoget mot pels av stabelen i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Førstkommende lørdag, 27. oktober, går det 15. fakkeltoget mot pels av stabelen i Oslo. Møt opp på Youngstorget kokkenl 16:30 (toget går kl 17:00).

I 15 år har NOAH arrangert fakkeltog mot pels, en markering som hvert år trekker tusenvis av mennesker over hele landet, og er Europas største markering for pelsdyr. I år er markeringen historisk.

Når markeringen går av stabelen 27. oktober i år, er det for første gang både et seierstog og et kamptog: Mens tusenvis av mennesker hever faklene for dyrene 15. året på rad, utarbeider landbruksdepartementet lov om forbud mot pelsdyroppdrett.

Les også: Flere og flere motehus sier nei til pels

"Til tross for at vi endelig har vunnet for dyrene, er det viktig å vise at vi ikke gir oss før alle bur er tomme. Overgangstiden er på 7 år, og hver dag i bur er en dag for mye!"

– NOAH.

Denne markeringen viser hvor viktig det er at hver og en engasjerer seg – og hvor stor forskjell det kan utgjøre. For alle som kjemper for dyrs rettigheter i Norge, har det å stille opp år etter år til slutt ført til seier for dyrene.

Hvert år stiller en rekke politikere og kulturprofiler som appellanter i toget. I år skal blant annet Sveinung Rotevatn fra Venstre, Terje Aasland næringspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, ordfører Marianne Borgen og leder i finanskomiteen Henrik Aasheim gå i toget. Blant kulturprofilene er forfatterne Hanne Kristin Rohde og Tor Åge Bringsværd, blogger Kristin Gjelsvik og skuespiller Mia Gundersen.

Burberry dropper pels!

Powered by Labrador CMS