7 duftlys for høsten

Finn en signaturduft for ditt hjem denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Duftlys er noe av det som virkelig setter stemningen for høsten. Du kan naturligvis brenne dem året rundt, men det er noe ekstra magisk over et høstmørkt, velduftende rom, kun opplyst av levende lys.

Det perfekte duftlyset for sesongen er krydret og luksuriøst. Det kan gjerne dufte av massive bokhyller i et bibliotek, en knitrende peis, gamle skinnstoler og lun gjærbakst. Det er lite som skaper en stemningsfull atmosfære på samme måte som duft og belysning, og med et duftlys har du to i én!

Ikke glem å trimme veken mellom hver gang du tenner duftluset, slik at de små sorte "klumpene" som dannes på veken klippes bort. Slukk gjerne også duftlyset med hjelp av en lysslukker.

Lysslukker og veketrimmer, 249 kr

En duft av høst

Diptyque, Feu de Bois 190g, 545 kr

Feu de Bois betyr wood fire på fransk, og det er akkurat det dette duftlyset lukter som. Perfekt for deg som ikke har peis!

Le Labo, Santal 26 245g, 690 kr (annonse)

Denne duften er allerede en stor favoritt hos mange, og på god vei til å bli ikonisk. Dersom du er en tilhenger av sandeltre, er dette din duft!

Maison Margiela, Replica Jazz Club 165g, 540 kr (annonse)

Hvem vil vel ikke ha stemningen fra en jazz klubb i Brooklyn hjemme i stua denne høsten? Vel, den drømmen kan bli sann med dette duftlyset og en fabelaktig spilleliste.

Byredo, Bibliotheque 240g, 690 kr (annonse)

Det sier seg nesten selv at en duft som heter Bibliotheque passer perfekt om høsten. Med toppnoter av plomme og fersken, hjertenoter av fiolblader og pioner, og basenoter av lær, vanilje og patchouli. Inspirasjonen er selvfølgelig hentet fra gamle litterære verk bundet i skinn, stående i... Ja, du gjettet riktig – bibliotekhyller.

Jo Malone, Myrrh & Tonka 200g, 725 kr (annonse)

Jo Malones Myrrh & Tonka er allerede populær som parfyme, og det er ikke uten grunn. Dette er duften av luksus. Her møtes det namibiske myrraetreet varm mandel og frodige vaniljenoter av tonkabønnen i en duft vi ikke får nok av.

D.S. & Durga, Breakfast Leipzig 200g, 699 kr

Dette duftlyset har jeg fortsatt tilgode å lukte på, men jeg kjenner at bare beskrivelsen solgte det inn for min del: Café Zimmermann i Leipzig der Bach skrev sin kjente "Kaffekantate" på 1700-tallet gjenskapt i et duftlys, med lukten av sterk kaffe, smør, bakverk, piperøyking, aviser, lenestoler i lær og et hint av peis – hva mer kan man ønske seg?

Frama, 1917 Bougie Parfumée 170g, 635,-

Jeg har enda tilgode å finne noe fra Frama som jeg ikke liker. Og selvfølgelig har de også fantastiske duftlys. Det skulle bare mangle. 1917 har toppnoter av bergamot og sedertre, hjertenoter av rose og syrin og bunnoter av patchouli, sjøgress (ja, du leste riktig) og mose. Kompleks, men magisk.

Powered by Labrador CMS