Downton Abbey-fans har etterspurt en film helt siden seriens siste episode gikk på skjermen i desember 2015.

6 sesonger med familien Crawley og co var rett og slett ikke nok!

Nå viser det seg at ønskedrømmen endelig blir virkelighet. Det har vært yrende liv og filming på eiendommen Highclere Castle, som Downton Abbey heter i det virkelige liv, men så mange detaljer omkring handlingen i filmen er ikke lekket ut ennå.

Premieredato blir til høsten, og det kan se ut som de fleste av favorittkarakterene fra serien er med.

Alt vi vet om Downton Abbey the movie

Downton Abbey-filmen har ikke fått noen offisiell tittel ennå, men den blir produsert av Focus Features og har premieredato 20. september 2019 i USA.

Forhåpentligvis ligger ikke Norgespremieren så langt etter.

I følge EW har filmens produsenter bekreftet at originalbesetningen returnerer til Downton i seriens filmdebut.

Michelle Dockery kommer tilbake som Lady Mary Crawley, Hugh Bonneville returnerer som Robert Crawley, og Maggie Smith skal igjen skinne i rollen som Violet Crawley.

Joanne Froggatt, som spilte Marys kammertjener Anna Bates, returnerer også i rollen sin – i hvert fall i følge denne tweeten som hun la ut i juli i fjor:

Fikk du med deg denne? Nye serier å se nå!

Lily James, som vi så sist i Mamma Mia! Here We Go Again, kommer ikke tilbake til Downton i rollen som Lady Rose MacClare.

Hun fortalte nylig til People:

«Karakteren min, Rose, flyttet til New York i serien, så det ville vært litt rart å få henne til å komme tilbake igjen.»

Lily la også til at «Jeg ville elsket å ha returnert til Downton, men ettersom dette er en film og ikke en spesialepisode, så må historien være fokusert. Det var ikke plass til Rose.”

Lily James. Foto: Getty Images

Traileren ble vist under CinemaCon i april, og i følge Variety handler mye av filmen om en kongelig visitt.

Handlingen skal finne sted i 1927 og Crawleyene får besøk av ingen ringere enn kong George V og dronning Mary. Dessverre betyr dette litt hodebry for familien på Downton Abbey ettersom de har måttet la en del av staben gå, og de er bekymret for hvordan et slik storfint besøk skal gå uten dem. Men det hele ordner seg når de får hjelp av gode, gamle Carson.

Som alltid er den historiske konteksten veldig viktig for Downton Abbey.

Handlingen er lagt nesten et tiår etter første verdenskrig, med de harde trettiåra i emning, så det er ganske sikkert at vi kommer til å få se hvordan familien Crawley må håndtere den store økonomiske krisen som kommer og de kulturelle forandringene som er på vei.

I følge Variety er det flere forandringer i lufta; Lady Mary vurderer å forlate Downton for å starte et helt nytt liv. Det kan virke som det blir opp til Anna, kammertjeneren hennes, å overtale henne til å bli og oppretteholde Downton Abbeys tradisjoner og innflytelse.

Serieskaperen skriver manuset til filmen.

Julian Fellowes, skaperen av Downton Abbey, har skrevet manuset til filmen og er co-produsent sammen med Gareth Neame og Liz Trubridge.

Produsent Gareth Neame har fortalt i en pressemelding: “Da TV-serien ble avsluttet var det vår drøm å få laget en film for alle de millionene av Downton-fans over hele verden. Og nå, etter en del flaks, er vi på vei inn i produksjon. «Julians manus er fullt av sjarm, overraskelser og underholdning, og med hjelp av regissør Brian Percival er filmen blitt alt vi kunne håpe på.»

Vi gleder oss!

Saken er fra elle.com

Relatert

Sommer Oslo 2022

Dette gjør vi helst om sommeren i Oslo

Ting du kan gjøre i Oslo i juli!
pride Anette Trettebergstuen

Frihet og kjærlighet

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen om hvorfor det er spesielt viktig å markere og feire Pride i år.

Har Kim Kardashian ødelagt den ikoniske Marilyn Monroe-kjolen?

Dette er bråket om Marilyn Monroe-kjolen.

Les også

Podcast 2018

De mest populære podcastene i 2018

Har du fått med deg disse?

Alt du må vite om sesong 2 av Big Little Lies

Premieredatoen er klar!
Veronica Maggio

Derfor elsker Veronica Maggio Oslo

Veronica Maggio er ute med ny singel og vi har tatt en Q&A med den svenske popstjerna.