Copenhagen Fashion Week er i full gang, og i år følger alle influensere og moteinteresserte moteuken i København hjemmefra til en digital moteuke grunnet koronasituasjonen.

Vi har pratet med influenserne Tine Andrea, Darja Barannik og Nnenna Echem om hvordan de synes det er å følge moteuken, som er ganske viktig for yrket deres, hjemmefra, og hva de gleder seg aller mest til når de endelig kan møtes igjen til fysiske moteuker.

Følg moteuken i København direkte her. 

Digital Moteuke i København

Tine Andrea

Hjemme fra sin egen stue følger den norske influenseren, Tine Andrea moteuken på løpende bånd på skjermen.

Hvordan synes du det er å følge moteuken hjemmefra?

– Moteuken har jo alltid vært en inspirerende og sosial opptur for meg, fylt av mange spennende mennesker, kreativitet og industri. Nå som alt er digitalt så kjenner jeg på den følelsen at det er ekstra viktig for de forskjellige merkene å være kreative med sine visninger og presentasjoner, da man ikke får være der å ta del i selve helhetsinntrykket.

– Jeg savner enda litt mer punch på presentasjonene, men ellers synes jeg det har gått på skinner uten noen særlige tekniske problemer. Spennende intervjuer med folk i bransjen som man kanskje ikke får sett under en fysisk versjon av moteuken. Visningene går på repeat slik at man kan få med seg enda mer, og det er generelt veldig god videokvalitet. Så det gir jeg en applaus for!

Hva gleder du deg aller mest til når du kan delta fysisk på moteukene igjen? 

– Moteukene er de dagene som booster inspirasjonen min og hvor man kan ta del i industrien på en nærmere og mer personlig måte. Så jeg håper de vil komme tilbake i en eller annen form, og at man igjen får møte alle de kreative sjelene som sammen skaper mote.

Nnenna Ehcem

Digital moteuke: ELLE-profil, Nnenna Echem følger moteuken direkte hjemme fra sofaen på macen sin.

Hvordan synes du det er å følge moteuken hjemmefra?

– Jeg synes det er utrolig rart å ikke reise på fashion week å se alle visningene in real life, men det er også veldig deilig å sitte hjemme og rekke å få med seg alle visningene. Fashion week kan være svært stressende til tider!

Hva gleder du deg aller mest til når du kan delta fysisk på moteukene igjen? 

– Jeg gleder meg til å se mennesker! Jeg ser frem til å møte folk jeg har blitt kjent med under moteuken, reise og få ny motivasjon. Digitalt er bra, men det føles ikke helt det samme.

Darja Barannik

Influenseren, Darja Barannik følger også moteuken digitalt hjemmefra.

Hvordan synes du det er å følge moteuken hjemmefra?

– Først og fremt vil jeg si at jeg synes Copenhagen Fashion Week skal ha honnør for det arbeidet de har gjort så langt. Programmet er fullspekket med interessante intervjuer og designers som viser kolleksjoner for AW21. Når det er sagt må jeg jo ærlig innrømme at det er noe helt annet å se visninger fysisk. Det er noe magisk med rammene, lokasjonene, de enkelte designerne har valgt ut, castingen, koreografi og musikk som gir frysninger når du sitter og ser en visning. Dessuten ser man klærne, kvaliteter og detaljer bedre når man fysisk er tilstede på en visning. For ikke å glemme alle de menneskene utenfor visningene som er kledd opp i kolleksjonen som vises på runwayen. Det er alltid gøy og inspirerende å se hvordan de ulike profilene har stylet plaggene på sin unike og personlige måte. Jeg savner virkelig motesirkuset!

– Men, jeg blir absolutt inspirert! Designerne får helt klart rom for å utforme seg kreativt på en annen måte digitalt og så langt har alle lykkes med å skape sin egen identitet og uttrykk med sine presentasjoner.

Hva gleder du deg aller mest til når du kan delta fysisk på moteukene igjen? 

– Jeg gleder meg til og faktisk være tilstede under visningene, se kolleksjonene fysisk på nært hold og få den helhetlige opplevelsen som en visning gir. Jeg ser også frem til å bli inspirert av alle de ulike menneskene utenfor visningene. Og ikke minst så gleder jeg meg til å kunne være sosial, catche opp med så alt for mange mennesker jeg savner og delta på middager med mine favorittmerker.

Få en oversikt over programmet for moteuken her.

Relatert

Louis Vuitton SS23 – Live fra Paris

Se Louis Vuitton-showet SS23 her
gummistøvler

Nå har vi gummistøvler på ønskelista

9 fine gummistøvler til høsten.
Chelsea boots

Shopping: Fem fine Chelsea boots

Er du på jakt etter nye høstsko?

Les også

Copenhagen Fashion Week 2021

Dette er programmet for den digitale moteuken i København

Få med deg når dine favoritter skal ha visninger under Copenhagen Fashion Week 2021.
DAYAW21 Foto Hördur Ingason

Et nytt DAY Birger et Mikkelsen

Christina Exsteen er ny Creative Director hos Day Birger et Mikkelsen. I dag viste hun sin første kolleksjon for det danske merket. Se AW21-kolleksjonen her, og les om hennes visjon for nye DAY.

H&M Studio SS21: Dette er våre favoritter

Kolleksjonen som tidligere i vinter ble vist under Copenhagen Fashion Week er nå ute i butikk.