Dette bør du vite før du kjøper diamanter

Diamantdager hos Thune - Få eksklusive rabatter!

Publisert Sist oppdatert

Diamanter og kvalitet: Diamonds are a girls best friend sang Marilyn Monroe i filmatiseringen av Gentlemen Prefer Blondes fra 1953. Og vi kunne ikke vært mer enige. For finnes det virkelig noe bedre enn å få et diamantsmykke i gave?

Elegance Exclusive 0,5 carat diamantring i gult gull

Diamanter er evigvarende og bærekraftige smykker av kvalitet. Et diamantsmykke kan vare evig og leve videre i flere generasjoner.

– Men hvordan vet man at diamantene man kjøper er av god kvalitet?

Å kjøpe diamantsmykker er en tillitssak. Velger du å handle hos Thune, kan du være sikker på at du alltid får diamanter av beste kvalitet. Deres leverandører følger FN-konvensjonens regler om konfliktfrie diamanter.

Konfliktfrie diamanter og bærekraftig utvikling

Princess cut diamantring i 0,75 carat

Thune har innført Kimberly-prosessens sertifiseringsordning.

I overenstemmelse med resolusjoner vedtatt av FN, garanterer de dermed at alle deres diamanter er konfliktfrie, basert på egen kunnskap og garanti fra deres leverandører.

Alle Thunes diamantsmykker selges med diamantsertifikater.

Diamanter på over 0,50 carat leveres i tillegg med et internasjonalt diamantsertifikat fra GIA (Gemological Institute of America), som er et av verdens mest kjente og anerkjente diamantinstitutter.

Diamanter og kvalitet - Slik regner man ut diamantens verdi

Eternity Positano 0,25 carat diamantring i gult gull

En diamants farge, klarhet, slip og vekt bestemmer stenens verdi. Disse omtales gjerne som "de fire C’er"; Cut, Colour, Clarity og Carat og verdien er basert på disse.

Det er viktig at diamanten er perfekt slik at den skinner og reflekterer lyset på best mulig måte. Det gjør diamanten når den er fargeløs (hvit), ren - uten synlige inneslutninger og med veldig god slip.

Jo bedre diamantene er i hver av disse kategoriene, jo mer verdifulle vil de være!

Cut (slip)

Diamanter slipes med ekstrem presisjon. Slipekvaliteten klassifiseres fra poor, til good og very good til excellent, og har stor innvirkning på diamantens pris.

Diamantcreoler i 0,19 carat

Colour (farge)

Diamanter finnes i alle farger, noen er mer sjeldne enn andre. Helt fargeløse diamanter er de mest eksklusive.

Diamantanheng i 0,65 carat

CLARITY (klarhet)

Med det blotte øyet, er diamanter som oftest strålende klare og rene, men i virkeligheten finnes det svært få lupe-rene (F og IF) diamanter.

Med en lupe kan en øvet fagmann se at de aller fleste diamanter har ørsmå inneslutninger. Naturlig nok er prisen høyere for de diamantene som har få og små inneslutninger.

Tennisarmbånd i 0,55 carat i hvitt gull

CARAT (vekt)

1 carat = 0,2 gram. Jo større diamanten er, desto mer sjelden er den. En diamant på 1 carat er derfor langt mer verdifull enn to stener på 0,5 carat av lik kvalitet.

Princess Cut by Thune

Diamanter kommer i mange slipeformer, og princess cut er en av de mest populære. Med sine rette kanter og firkantede slipeform, er den en foretrukket diamant i en tidløs stil.

I smykkene fra Princess cut by Thune finner du ofte diamanter i kombinasjon med brillianter, for et lekkert uttrykk.

Diamantdager hos THUNE - OPPTIL 25 % RABATT

Eksklusiv diamantring på 1 carat

Nå er det diamantdager hos Thune, og du får opptil 25% på en rekke produkter. Benytt deg av muligheten til å gjøre en god investering for livet!

Les mer her!

Powered by Labrador CMS