Jenny Skavlan med ny kleskolleksjon

– Jeg har lagd en kolleksjon jeg håper bidrar til at man får mer ut av det man allerede har i skapet.

Publisert Sist oppdatert

Jenny Skavlan x Pierre Robert: Jenny har designet ny kolleksjon i samarbeid med Pierre Robert. Vi tok en prat med tobarnsmoren om bærekraftig mote, gjenbruk og hennes nye roller på TV-skjermen.

Hva har du latt deg inspirere av i den nye Pierre Robert-kolleksjonen?

– Jeg har tatt det beste fra den klassiske norske og franske garderoben og lagd en kolleksjon jeg håper vil gjøre at man får mer ut av det man har i skapet. – Franske kvinner er gode på tidløse klassikere som tåler tidens tann. Klassiske striper, sort høyhalser og klassisk hvit T-skjorte. Norske kvinner er opptatt av funksjonalitet, komfort og ull. I denne kolleksjonen finner man de franske klassikerne i ull, slik at man kan se chic ut hele året. Med gode ull-basics kan man bruke sommerkjolen hele året.

Hva er ditt mantra for en mer bærekraftig garderobe?

– Kjøp mindre og smart, kjøp brukt, lån, reparer, sy om og resirkuler. Men intime plagg som undertøy og funksjonelle basisplagg til hverdagsbruk, er fortsatt noe jeg ofte kjøper nytt. Rett og slett fordi det brukes opp. Disse plaggene vil jeg at skal være produsert på en god måte i et design og materiale som varer og som er snillere mot miljøet. – Med denne kolleksjonen har jeg i tillegg til å designe, gått inn som en bevisst forbruker med mulighet til å utfordre en stor aktør til å bli enda bedre. Ulla er Svanemerket som setter strenge krav til vann og kjemikaliebruk, dyrevelferd, arbeidsforhold og produksjon. Alle syntetiske materialer er byttet ut med det miljøvennlige naturmaterialet Tencel, plaggene kommer med reperasjonsmuligheter og forbrukeren får full innsikt i produksjonen på Pierre Robert sine nettsider. – I tillegg har jeg designet plaggene slik at de skal tåle tidens tann og ikke «gå av moten». Omslagstopper og kjoler passer også ypperlig til mange kropper og er veldig praktiske om kroppen skal gjennom en forandring. Jeg som selv har vært både gravid og ammende det siste året har brukt omslagsplaggene masse. De kan justeres størrelsesmessig og det er enkelt å fiske frem puppen.

Hva er ditt favorittplagg fra kolleksjonen?

– Jeg har designet en deilig Netflix-uniform, eller kall det en HBO-uniform, siden det er der de beste seriene er om dagen. Selv kaster jeg av meg klærne og kaster på meg noe behagelig hver dag jeg kommer hjem. Og i stedet for å eie masse crappy koseklær i dårlig kvalitet, har jeg designet en dress som er perfekt til høst og vinter i 100 prosent myk og svanemerket merinoull. Den vide buksen og den kimonoinspirerte toppen kan også brukes hver for seg, og ser ikke slaskete ut, så man kan fint bruke den til hverdags også. Lounge-wear-dressen kommer i krem og svart.

Hvordan er det å være tobarnsmor?

– Hektisk og hyggelig. Omstillingen fra livet uten barn til livet med, gjorde vi jo da Åse kom for tre år siden, så jeg synes ikke det er så stor forandring. Litt styrete at man ikke har like mange hender som barn, men jeg har alltid likt litt kaos. Jeg begynner innspillingen av et nytt program for NRK om klærnes betydning i samfunnet i disse dager, så Thomas skal ta litt tidlig perm, noe han er helt rå på. Så vi har et veldig likestilt forhold og ser på det hele som skikkelig lagarbeid.

Hva har du på deg hjemme om dagen?

– Jeg flekker av meg fillene og hopper inn i noe ammevennlig i det jeg kommer hjem. Ellers går det mye i jeans og hvit skjorte. En sikker vinner alltid.

Hvordan styler du ullundertøyet på en kul måte?

– Sommerkjolen eller slip dress over ulltopp er jo helt konge. Jeg elsker også sort høyhalser under hvit skjorte på høst- og vinterhalvåret. Jeg liker også å style lag på lag, som for eksempel sort høyhalser under sort omslagstopp.

Hvilken trend går du for i høst?

– Jeg prøver å holde meg unna trender, spesielt de som går over. Jeg har et ønske om å ha en tidløs, men ikke kjedelig garderobe. Plagg som lar seg kombinere med hverandre, som gir rom for å leke seg, men som ikke alltid må oppdateres med noe nytt. Heldigvis er de fleste trender inspirert av noe som har vært i motebildet før. Og når det kommer til å kjøpe ting brukt, er jeg ikke så streng med meg selv. Selv om jeg også prøver å begrense det. – Så Isabel Marant sitt 80talls-uttrykk med høyt liv og brede skuldre, gjerne i ull og andre naturmaterialer, det digger jeg! Jeg har også funnet noen skatter i bruktbutikker i den stilen. De gleder jeg meg til å bruke.

Du kommer snart på skjermen med Symesterskapet. Hva kan vi forvente oss å se?

– Ja, det blir gøy! Temaet er gjenbruk, så her skal duker bli til dåpskjoler, og soveposer bli til jakker. Det kan briste eller bære. Så kommer jeg med et eget program om klær på NRK over nyttår, så dere blir ikke kvitt meg med det første.

Powered by Labrador CMS