Liste over merkene som ikke bruker pels

Nytt motehus sier nei til pels. Se hele listen her.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av de siste årene har flere motehus, som Burberry, Gucci og Michael Kors, gått i fotsporene til Calvin Klein, Stella McCartney, Vivienne Westwood og Tommy Hilfiger og slutter å bruke pels.

Mange motehus og designere blir mer og mer bevisste på etisk eller bærekraftig klesproduksjon, akkurat som at forbrukerne blir det. Derfor har vi samlet en liste over designere og motehus som ikke bruker pels.

Fuskepelsjakkene vi ønsker oss nå!

Merker som fortsatt bruker pels er, blant andre, Fendi, Saint Laurent og Dior.

MERKER SOM IKKE BRUKER PELS

Chanel

Det franske motehuset droppet pels og skinn fra eksotiske reptiler i 2018.

Burberry

Det britiske motehuset har ikke vist pels de to siste sesongene. Den nye kreativer lederes, Riccardo Tisci tok over etter Christopher Bailey i mars og viser sin første kolleksjon under London Fashion Week 17. september i år.

Coach

Det amerikanske merket Coach, som er kjent for sine kule bikerjakker og vesker, blir pelsfrie. De kommer ikke til å ha pels fra dyr i sin høstkolleksjon for 2019.

Gucci

I oktober i fjor annonserte Gucci at de skulle slutte å bruke pels i kolleksjonene sine fra og med S/S 2018-kolleksjonen. "Å ta ansvar og være bevisste er en av Guccis kjerneverdier, og vi vil fortsette å jobbe for miljøet og dyrevelferd".

Michael Kors

Rett før jul kom nyheten om at Michael Kors ville forby all bruk av pels og skulle være helt pelsfrie innen 2018.

Jimmy Choo

Michael Kors´ løfte om å være pelsfritt gjelder også Jimmy Choo, som ble kjøpt av Michel Kors i 2017.

Donatella Versace

I mars i år sa Donatella Versace, i et intervju med magasinet 1843, at Versace blir pelsfritt i 2019. "Pels? Jeg er ferdig med det", sa hun.

Donna Karan/ DKNY

Donna Karan annonserte også i mars i år at merket blir pelsfritt.

Maison Margiela

Sjefsdesigner, John Galliano i Maison Margiela hadde et møte med dyrevernorganisasjonen PETA og bestemte at motehuset skal være pelsfritt.

Calvin Klein

Calvin Klein har vært pelsfritt siden 1994.

Stella McCartney

Stella McCartney har vært tydelig fra starten i 2001 og har et helt dyrefritt klesmerke helt uten pels og skinn.

Tommy Hilfiger

I 2007 valgte flere merker å droppe pels. Tommy Hilfiger brukte pels på krager og mansjetter, men droppet all annen bruk av pels. Og er nå pelsfritt.

Giorgio Armani

Motehuset teamet opp med The Humane Society of the United States og inngikk en avtale om at Giorgio Armani, og de syv merkene i Armani Group, skulle slutte å bruke pels fra og med høstkolleksjonen i 2016. "Den teknologiske utviklingen gjør at vi nå kan bruke gode alternativer og unngå grusom praksis som dyremishandling", uttalte motehuset.

Yoox Net-a-Porter

The Humane Society of the United States har inngått samarbeid med flere designere og motehus og oppfordret dem til å forby pels. Selskapet Yoox Net-a-Porters merker Mr. Porter, The Outnet og Net-a-Porter sluttet med pels i juni 2017.

Ralph Lauren

Ralph Lauren lovet å slutte med pels, også i interiørkolleksjonene sine, i 2006.

Vivienne Westwood

Vivienne Westwood sluttet med pels etter et møte med PETA i 2007.

The Kooples

PETA oppfordret klesmerket til å slutte med pels, og det gjorde de høsten 2018. De designet en clutch for å markere dette.

Hugo Boss

Etter et møte med The Humane Society of the United States, sluttet Hugo Boss med pels i 2016.

Prada-gruppen

Jean Paul Gaultier

Powered by Labrador CMS