Min desember: Maria Mena

Vi har tatt en prat med dama bak en av de vakreste julesangene om hva hun gjør i desember og hva hun egentlig synes er den beste julesangen...

Publisert Sist oppdatert

Maria Menas desemberplaner

"I wanna go home for Christmas Let me go home this year I wanna go home for Christmas Let me go home this year"
Det blir ikke jul uten Maria Menas Home For Christmas!
Å lage en ny julesang, er ikke lett. Det kommer nye hvert eneste år, men det er virkelig få av disse som blir med videre til neste år og som Marias; i ni år nå.
I ELLEs nye desemberspalte spør vi folk om hva de skal bruke årets mest magiske måned til, hva de ønsker seg til jul, julegavetips og selvfølgelig hva de skal spise på selveste julaften.
Hva liker du best med desember?

– I skrivende stund er det iskaldt og klar himmel, det er som om det lukter vinter. Det beste er jo, den litt selvsagte, roen som legger seg over byen min. Som Anne Grethe skrev; «alt går litt langsommere her på jorden.»

Ditt beste juleminne?

– Vi hadde veldig lite penger da jeg var liten, så mamma måtte ty til kreativitet i jula. Ofte fikk jeg ikke det jeg ønsket meg, og jeg visste at det ikke skulle klages dersom. Men ett år, da vi hadde flyttet inn hos mine besteforeldre på grunn av pengemangel, så fant jeg drømmebamsen min på Nille! Jeg visste umiddelbart hva den skulle hete og jeg visste vel egentlig også at den var for dyr. Så da julaften kom var forventningene mine relativt lave. Mot slutten av gaveoverrekkelsen kom mamma med en siste gave til meg. Jeg rev opp papiret og der lå bamsen «Duda» (etter «ingen er så god som Du da»), og jeg må ærlig innrømme at det er noe av det fineste jeg har opplevd! Han er noe av det eneste jeg fortsatt har fra min barndom og som ikke har forsvunnet i flyttelass.

Hvordan skal du feire julen i år?

– Eh... Ja... Altså mine juletradisjoner begynner å bli mange nå. Jeg har så utrolig mange nære venner som også er mine adoptivfamilier, så det blir en utfordring å få kabalen til å gå opp men here it goes: 23. desember er det julelunsj med en familie på dagen og lutefisklag hos en annen adoptivfamilie på kvelden. 24. er det tradisjonsmiddag hos en annen familie. 1. juledag er er det Disney med bestekompis. Og 2. dag er det vennefest. Og så orker jeg ikke mer!!! Haha!

Hvor mange fester/middager skal du på i desember?

– Ettersom jeg er høysensitiv så blir jeg ofte veldig sliten bare av ideen om å ha mange planer. Så i år har jeg ingen konkrete festplaner, men tar det på sparket dersom jeg får «fot». Eneste er at jeg har invitert venner hjem til meg på huskonsert og julegranpynting rett før jul;)

Hva skal du ha på deg?

– En ny fantastisk kjole fra Self Portrait og en insane kjole fra byTiMo.

Hva er ditt beste klestips når det kommer til fest?

– Jeg går alltid med kjole. Jeg samler på dem og driver egentlig med privat utlån til venner og kjente. Det er miljøvennlig og ettersom jeg har kjoler i alle størrelser, fordel med å gå opp og ned i vekt, og fasonger, kan alle låne! Tips er å matche øyensminken med kjolen. Det er gøy!!

Hva er ditt beste julegavetips?

– Jeg kjøper ingenting kun for å kjøpe noe. Det er waste of money og ganske tullete i disse grønnere tider. Så da avtaler venner og jeg heller å dra på «date» på nyåret. En ting jeg skal gjøre i år er at ettersom jeg er singel, skal jeg og noen av mine single bestekompiser kjøpe kjærestegaver til hverandre. En kjærestegave er litt finere og dyrere enn en vennegave. Jeg gjør det med tre guttekompiser og gleder meg!

Hva ønsker du deg til jul i år?

– Ja... Jeg ønsker meg øredobber fra Annie Berner og ansiktsserum fra Dermalogica. En one piece som jeg kan bo i i romjula og noe til Julius. Helst et lite antrekk.

Hva er favorittjulelåta di?

– Hahaha... Jeg sier min egen her;)

Favorittjulefilm?

– Love actually og Home alone 1 og 2.

Team ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, torsk eller nøttestek?

– All of the above! Jeg er en foodie! Men jeg blir sur om jeg ikke får pinnekjøtt en eller annen dag...

Powered by Labrador CMS