mat

Hot Honey: Den hotteste mattrenden som setter smak på absolutt alt akkurat nå

Vi tør påstå at denne sausen er den ultimate redningen for hverdagsretter som trenger et smaksløft i en travel uke.

Publisert

Hvis det er én ting jeg har sett overalt den siste tiden, så er det "hot honey" eller chilihonning. Først var det noen venninner som snakket om hvor digg det er på mat (spesielt pizza) og plutselig dukket det opp overalt i Paris da jeg var der for noen uker siden. På flere restauranter stod det som et fast alternativ på menyen – som en saus du kunne ha til nesten hva som helst.

Men hot honey er virkelig mer enn bare en saus – det er en mattrend som har tatt over TikTok, Instagram og hele foodie-verdenen. Den magiske kombinasjonen av søt honning og spicy chili har gjort den til et must-have i kjøkkenet, og folk bruker den på absolutt alt: pizza, taco, avocadotoast, cottage cheese, ostefat, salater, popcorn – og til og med is. You name it – you can use it!

Hot honey – den hotteste mattrenden akkurat nå -og slik lager du den selv

Vi mener denne sausen virkelig er den perfekte redningen for hverdagsretter som trenger litt ekstra smak i en travel uke. For ofte er det de små, enkle triksene som funker best – eller hva?

Les også: Slik lager du granola som både smaker og føles bra

Hvorfor alle elsker hot honey

  • Den er superenkel å lage selv.
  • Har lang holdbarhet.
  • Den passer like bra til salt som søtt.
  • Den gir hverdagsretter en liten “wow”-faktor.

Slik lager du hot honey hjemme 

Du trenger bare:

  • 3 dl flytende honning
  • 1–2 ferske chili eller 1 ts chiliflak
  • En dæsj chilisaus
  • 1-2 ts eplecidereddik

Les også: Den søteste TikTok-trenden akkurat nå: Jordbær dyppet i brownierøre

Slik gjør du:

  1. Varm opp honningen forsiktig i en liten kjele (men ikke la den koke).
  2. Tilsett chili og chilisaus og la det trekke i 2-3 minutter.
  3. Sil ut chilien om du vil ha den mildere – eller la den være for ekstra kick.
  4. Add  eplecidereddik
  5. Hell på glass og oppbevar i kjøleskap.

Resultatet? En saus som gjør alt litt bedre. Drypp den over pizza, ost, grønnsaker eller bruk den som dip – og du er med på en av de hotteste mattrendene akkurat nå. 

Les også: Næringsrik nytelse: slik lager du Tiril Refsums saftige gulrotkake

Ja, takk! Meld meg på nyhetsbrevet

Powered by Labrador CMS