15 podcaster om mote

Foto: Getty Images

Lytt, og la deg inspirere!

Publisert Sist oppdatert

Podcaster om mote: Vi er ivrige lyttere av podcast, og er stadig på jakt etter en ny favoritt. Derfor er gleden stor hver gang vi finner en podcast om en av våre aller største interesser – mote. Disse podcastene får oss til å ville shoppe mer, shoppe mindre, de inspirerer, motiverer, og ikke minst – underholder.

Billgren Wood

Kokebok-forfatter og influenser, Sofia Wood, og vintage-dronning, forfatter og influenser, Elsa Billgren, er begge profiler under svenske ELLE, og har podcasten Billgren Wood. Podcasten omtales som en trendspanings-podacst, hvor de to diskuterer og deler sine tanker om aktuelle temaer. Hva trender på Instagram? Hva inspirerer dem akkurat nå? En podcast full av gode tips og masse inspirasjon.

Säker Stil

ELLE-profil, tidligere popstjerne og moteprofil, Emilia de Poret, og journalist, Ebba von Sydow, har sammen startet Säker Stil for å inspirere til gode kjøp for å bygge en stilsikker og gjennomført garderobe. Fokus ligger på å investere i klassikere, styling-tips og naturligvis, trender. De har også egne episoder hvor lytterne kan sende inn sine spørsmål og få svar. De har også gitt ut tre bøker om Säker Stil.

Stil i P1

I Stil i P1 tar journalist Susanne Ljung oss med inn i motehistoriens mange spennende kapitler, samt moten, kunsten og kulturens mange fenomener og inspirerende personligheter. Vel-produsert og deilig radio på sitt beste!

Dressed: The history of fashion

With over 7 billion people in the world, we all have one thing in common. Every day we get dressed. I denne podcasten blir du bedre kjent med moten, både med et historisk, kulturelt og sosialt perspektiv. En slags podcast-variant av The Cerulian Monologue fra The Devil Wears Prada – du vet, når Meryl Streep forklarer Anne Hathaway at ingenting er tilfeldig når det kommer til moten. Ingenting.

The BoF Podcast

De fleste som jobber i motebransjen leser The Business of Fashion på lik linje som andre leser avisen. Gjennom denne podcasten kan du bli bedre kjent med mote som en industri, og alt som rører seg av store og små nyheter. Podcasten har også gjester fra de store motehusene, så her kan du virkelig være flue på veggen.

Every Outfit

Har du fått med deg Instagramkontoen @everyoutfitonsatc? Vel, den finnes også som podcast! I tillegg til å ta for seg store og små nyheter, kulturelle fenomener og designer-rykter, har denne podcasten også en egen ukentlig spalte for The Kardashians. Popkultur på sitt beste? Du kan si det sånn. I forbindelse med ukentlig slipp av nye episoder av And Just Like That... har de også en recap-episode hver helg.

Creative Conversations

Tørr jeg påstå at Suzy Menkes er et slags idol for alle motejournalister? Hun er i alle fall det for meg. I Creative Conversations får vi oppleve hennes penn i lyd-format gjennom samtaler med noen av motebransjens virkelige tungvektere. Manolo Blahnik, Demna Gvasalia for Balenciaga, avdøde Alber Elbaz og Michael Kors er bare noen av gjestene du kan bli bedre kjent med i denne podcasten.

Fashion No Filter

Det er ingen hemmelighet at vi i redaksjonen er svake for Camille Charriére, og sammen med sin gode venninne og journalist, Monica Ainley, tar hun oss med i motebransjens kulisser. Det at de to vertene er gode venninner bidrar også til at samtalen er lett og personlig, samtidig som de treffer blink med aktualitet og har innsiktsfulle og inspirerende samtaler om deres felles passion for fashion.

This old thing?

Historien skal ha det til at det var et av stylisten, Bay Garnett's, vintage-funn som var Phoebe Philos inspirasjon til det legendariske banan-printet for Chloé's Spring Summer 2004-kolleksjon. Med andre ord – dette er selve dronningen av vintage-shopping. Dessuten er hun utrolig morsom! I denne podcasten deler hun sine beste tips til vintage-shopping, og intervjuer alt fra moteprofiler til skuespillere og artister om deres stil og favoritt-antrekk gjennom tidene.

Fashion Fix

ELLE cover girl, forfatter, modell og aktivist, Charli Howard, ble kjent over natten da hun tok et oppgjør med modellbransjen gjennom en Facebook-status i 2015. Du kan lese mer om hennes sterke historie her, gjennom intervjuet vi gjorde med henne i fjor. Men det krever mer enn en Facebook-status for å endre en hel bransje, og gjennom denne podcasten setter Charli fokus på motebransjens mer problematiske områder i håp om å inspirere til forandring. Podcasten kan lastes ned her: Fashion Fix med Charli Howard.

So...What do yo do again?

I denne podcasten blir du bedre kjent med ulike kvinner med spennende jobber innen motebransjen, med spesielt fokus på melaninrike kvinner, deres kreative liv og hvordan de landet sine nåværende (drømme)jobber. Podcasten er både inspirerende og motiverende, og ikke minst setter den fokus på alle de ulike aspektene av bransjen og hvor mange kule jobber som faktisk finnes!

Wardrobe Crisis

Mote og bærekraft – kan man bli klok på det? Kanskje med denne podcasten. Hva er greia med resirkulert polyester, og har det noe for seg? Er det egentlig mer bærekraftig å leie klær? Og må det fortsatt være et skille mellom herre- og dame-klær? Lytt og lær!

Motehus med egen podcast

Det er også flere av de store motehusene som har lansert egen podcast, som gir oss en unik mulighet til å komme bak kulissene og bli bedre kjent med menneskene bak moten. Sjekk ut Chanel Connects, Gucci Podcast eller Dior Talks for å bli bedre kjent med noen av verdens største motehus på en helt ny måte.

Powered by Labrador CMS