kultur

Celebrity crush: Pedro Pascal

Vi er rett og slett bergtatt av stjerna fra The Last of Us – og det er hele internett også .

Publisert Sist oppdatert
Pedro Pascal og Bella Ramsay i The Last Of Us.

José Pedro Balmaceda Pascal, eller bare Pedro Pascal som han vanligvis kaller seg, har endelig nådd stjernestatus i Hollywood. Og det er på høy tid, synes vi! I hans to seneste rolletolkninger personifiserer Pascal ikoniske farsfigurer: Hardhausen Joel som tar seg av foreldreløse Ellie (Bella Ramsay) i den post-apokalyptiske og zombie-infiserte verdenen i HBO Max-serien The Last of Us, og som selveste The Mandalorian som forbarmer seg over Baby Yoda i Star Wars-universet i The Mandalorian på Disney+.

Pedro Pascal og Bella Ramsay har hovedrollene i HBO Max-serien The Last Of Us.

Måten Pascal har tolket disse to karakterene på, samt noen andre minneverdige øyeblikk som verserer internett (inkludert hans siste opptreden som vert på SNL), har gjort at Pedro Pascal har fått den gjeve tittelen «Internet Daddy», og folk går bananas på Twitter og i kommentarfelt om hvor besatt de er av Pascal som «daddy».

Pedro Pascal er nok et kjent ansikt for de fleste – chilenskfødte Pascal har nemlig jobbet som skuespiller siden tenårene og vært med i en hel rekke TV-serier og filmer opp gjennom karrieren. Kanskje du har sett ham i en og annen gjesterolle på Law & Order, CSI, The Mentalist eller til og med på Buffy The Vampire Slayer i sin tid.

Pedro Pascal i 2007.

Pascal har jobbet jevnt og trutt, litt i bakgrunnen, helt siden studietiden på New York University på 90-tallet, der han møtte en annen som skulle vise seg å bli en like genial skuespiller som han selv, nemlig Sarah Paulson.

Pascal og Paulson har vært nære venner siden, og det var faktisk Sarah som sendte audition-tapen hans videre slik at han landet rollen som Oberyn Martell i Game of Thrones (Sarah er nemlig god venninne med skuespiller Amanda Peet som er gift med en av serieskaperne av Game of Thrones, David Benioff). Rollen som The Red Viper, Oberyn Martell, i sesong 4 av GoT ble gjennombruddet hans, og ledet til rollen som DEA-agent Javier Peña i Netflix-serien Narcos.

Pedro Pascal som Oberyn Martell i sesong 4 av Game of Thrones.
Pedro Pascal som Javier Peña i Narcos.

Mens han filmet Narcos var Pedro Pascal med i Matt Damon-filmen The Great Wall, før han ble en del av det stjernespekkede ensemblet i Kingsman: The Golden Circle (med blant andre Colin Firth, Channing Tatum, Halle Berry, Julianne Moore og Jeff Bridges) OG den undervurderte Netflix-filmen Triple Frontier med ingen ringere enn Charlie Hunnam, Garrett Hedlund, Ben Affleck og bestekompisen Oscar Isaac (har du ikke sett den før, vet du hva du skal gjøre i kveld).

TRIPLE FRONTIER (2019) med Garrett Hedlund ("Ben"), Oscar Isaac ("Pope"), Ben Affleck ("Redfly"), Charlie Hunnam ("Ironhead") og Pedro Pascal ("Catfish").

Pascal og Oscar Isaac har vært bestevenner siden 2005 da de spilte i en off-Broadway-produksjon sammen i New York, og har fulgt hverandre i tykt og tynt (fun fact: Pedro Pascal flyktet som liten fra Pinochets regime i Chile og fikk asyl i Danmark før familien flyttet og bosatte seg i USA, og Oscar Isaac er gift og har to barn med den danske filmskaperen Elvira Lind). I dag er de begge såkalte A-listere i Hollywood og godt innlemmet i det lukurative Star Wars-universet – Pascal i The Mandalorian og The Book of Bobba Fett, og Isaac som Poe Dameron i den siste triologien.

I 2022 hadde filmen The Unbearable Weight of Massive Talent premiere og Pascal fikk oppfylt en av sine drømmer; å spille mot Nicholas Cage. Filmen er en en herlig crossover av virkelighet, komedie og action hvor Pedro Pascal spiller en kartellboss og fanboy av nettopp Cage, og Cage spiller en versjon av seg selv, en Hollywood-actionhelt som plutselig befinner seg i kryssilden mellom CIA og mafiosoen som også er hans største fan.

Pedro Pascal har, til tross for statusen som hele internetts pappafigur, ingen egne barn og er ikke gift, men har en søskenflokk som består av to søstre og en bror som han har et svært nært forhold til. Pascal er også en ivrig forkjemper for LGBTQ+-rettigheter.

Siste episode av The Last of Us sendes på HBO Max på mandag 13. mars. Det ble nylig bekreftet at det kommer en sesong 2, så får vi bare krysse fingrene for at Pascal er med videre. Nye episoder av The Mandalorian kommer hver onsdag fram til 19. april, og sesong 4 er visstnok allerede i produksjon. Snart er Pedro Pascal også aktuell i den nye Pedro Almodóvar-filmen Strange Way of Life sammen med Ethan Hawke.

"I'm your daddy" Pedro Pascal tar en løgndedektortest for Vanity Fair.

Les også: Celebrity crush: Jennifer Coolidge.

Powered by Labrador CMS