kultur

Celebrity crush: Jennifer Coolidge

Rollen som Tanya i The White Lotus har gjort Jennifer Coolidge til et navn på alles lepper.

Publisert Sist oppdatert

OBS: Denne artikkelen inneholder spoilers for sesong 2 av White Lotus.

"I am Monica Vitti!". Jennifer Coolidge i The White Lotus.

Den amerikanske skuespilleren Jennifer Coolidge har virkelig fått en velfortjent renessanse, og er vår celebrity crush akkurat nå. Og det er vi ikke alene om: I natt vant nemlig 61-åringen en Golden Globe for rollen sin som Tanya i HBO Max-serien White Lotus (har du ikke sett de to sesongene av The White Lotus ennå, har du noe å glede deg til). Takketalen hennes har allerede gått sin seiersgang på internett, og med god grunn – Jennifer Coolidge er både ærlig, ydmyk og så menneskelig – med herlig komisk timing ("There were like five people that kept me going for you know 20 years with these little jobs. Ryan Murphy, you were one of them. Let's see, who else was there? Well, it was just you, Ryan."). Seriens manusforfatter og regissør, Mike White, fikk som fortjent mange godord i talen hennes ("You have given me hope, even though this is the end – because you did kill me off. But that doen't matter. Even if this is the end, you have changed my life in a million different ways, and my neighbours are speaking to me.") og tok til tårene.

Haley Lu Richardson som Portia og Jennifer Coolidge som Tanya i The White Lotus.

Jennifer Coolidge er en komiker av rang som har blitt grådig oversett i Hollywood – til nå. Rollen som Tanya McQuoid i The White Lotus har skutt henne inn i toppsjiktet av filmbyen, og det skal bli spennende å se hva slags roller hun begir seg ut i nå som hun kommer til å ha masse manus å velge i. Jennifers "claim to fame" var lenge rollen som Jeanne Stifler, bedre kjent som Stifler's Mom, i American Pie-filmene, samt rollen som negldesigneren Paulette i Legally Blonde-filmene. Hun har også vært innom serier som Frasier, Sex og singelliv, Friends-spinoffen Joey, Glee og 2 Broke Girls, i tillegg til å ha gitt stemmen sin til en hel rekke tegneserier- og filmer.

Jennifer Coolidge som Tanya i White Lotus.

For tiden kan du se Jennifer Coolidge i Netflix-serien The Watcher (laget av Ryan Murphy) og i nevnte The White Lotus, der hun lirer av seg det ene legendariske sitatet etter det andre: "Don't spend your life chasing emotionally unavailable men", "These are som high-end gays!", "You got this.", og ikke minst "These gays, they're trying to murder me" – et sitat som umiddelbart ble en meme og gikk som en farsott på sosiale medier. Hun er også snart aktuell som mammaen til J-Lo i filmen Shotgun Wedding, og det svirrer visstnok rykter om at Mindy Kaling skriver på et manus til Legally Blonde 3 ... La oss håpe det stemmer.

Så får vi se da, om Tanya på mirakuløst vis gjenoppstår fra de døde i sesong 3 av The White Lotus, eller enda bedre, om vi kan få en prequel om Tanya McQuoid! Uansett har Hollywoood heldigvis fått øynene opp for Jennifer Coolidge.

Powered by Labrador CMS