Skjønnhet

ELLE tipser: slik finner du riktig farge til dine bryn

Foto: Spotlight Launchmetrics

Når det gjelder bryn er det ingenting som heter «one size fits all»!

Publisert Sist oppdatert

Det kan være vanskelig å finne riktig produkt til dine bryn – og ikke minst farge. Burde man gå for en gel, blyant, pomade eller et pudder? Skal man børste hårene oppover eller utover, fylle inn der det mangler hår eller over hele brynet? Og det essensielle spørsmålet: hvilken farge bør du velge?

Om du også strever med å finne den perfekte fargen for deg, har vi noen tips. En bachelorgrad i øyenbryn, sier du? Eh ja, den tar vi gjerne.

Her er våre favorittprodukter for «brows on fleek». 

Hvordan finne riktig farge til dine bryn:

1. Finn ut hvilken look du er ute etter

Om du ønsker et naturlig resultat, kan det lønne seg å matche fargen på brynshårene dine. Om du derimot ønsker et tydeligere bryn eller har farget hår, kan det lønne seg å gå for en mørkere tone enn den naturlige hårfargen din.

2. Mix & Match

Fargen på både bryn og hår har ofte flere nyanser, og du risikerer et unaturlig resultat om du kun bruker én farge når du sminker brynene dine. For et mer naturlig resultat kan du vurdere å bruke flere produkter for å skape en 3D-effekt. 

Du kan for eksempel bruke et pudder eller en blyant i de tynnere områdene av brynet ditt før du går over med en gel for å tilføre dybde.

3. Ikke glem undertonene

I likhet med når du tester foundation, er det viktig å tenke på undertoner. Er håret ditt varmt med gylne eller røde highlights eller kaldt med undertoner i aske? Velg gjerne et produkt med samme toner som håret og hudtonen din for et naturlig resultat.

Hvilken farge passer best til dine bryn?

Om du har blondt hår:

Foto: Spotlight Launchmetrics

Ta en titt på nyansen på brynshårene dine, og velg deretter et produkt som er maksimalt to toner mørkere. For blondiner er det ofte penest med en kaldere tone.

Om du har platina, champagne eller askeblondt hår bør du gå for en like kald tone i blyant, som for eksempel Dior Sourcils Poudre Powder Brow Pencil i Blonde, kr 330 (annonse).

Om håret ditt er mer gyllent, karamell eller «solkysset» kan du prøve en lys bryn, taupe-farge som Bobbi Brown's Perfectly Defined Long-Wear Brow Pencil i Blonde, kr 455 (annonse).

Om du har brunt hår:

Foto: Spotlight Launchmetrics

Den generelle regelen for brunetter er å holde seg en til to toner fra egen hårfarge.

Om du har kaldt eller lyst brunt hår er en kjent klassiker Anastasia Beverly Hills Brow Wiz i Medium Brown, kr 289 (annonse).

For dypere nyanser eller varmere, røde toner vil det perfekte produktet være Benefit Goof Proof Eyebrow Pencil i 4, kr 319 (annonse).

Om du har rødt hår:

Foto: Spotlight Launchmetrics

Rødt hår er ofte den vanskeligste fargen å matche. Svært få har røde bryn, og mange velger derfor en askeblond eller mørk brun tone.

Om du har lyst, jordbærblondt hår bør du prøve en taupe, gyllen blonde som NYX Professional Makeup Eyebrow Powder Pencil i Taupe til kr 79, eller eventuelt Auburn (annonse) om brynene dine har en litt varmere tone.

Om du har en dypere rødfarge og trenger et hint av rødt til brynene anbefaler vi Urban Decay Brow Blade i Gingersnap, kr 260 (annonse).

Om du har svart hår:

Foto: Getty Images

Svart hår betyr ikke nødvendigvis svarte bryn. Om du velger en for mørk tone kan brynene ofte se litt «påtegnet» ut.

Gå for en kaldere, medium brun istedenfor. Du kan alltid bygge opp fargen om du ønsker et mørkere resultat. Vi liker Fenty Beauty Brow MVP Ultra Fine Brow Pencil & Styler i Dark Brown, kr 220 (annonse).

Om du har grått hår:

Foto: Spotlight Launchmetrics

Vi anbefaler en lysere farge, som en kald blond eller brun avhenging av hud- og øyefarge.

En kald blonde for de med lysere undertoner kan for eksempel fås med PIXI Natural Brow Duo i Natural Blonde, kr 227 (annonse).

Om du naturlig har mørkere undertoner anbefaler vi en varmere medium brun som Benefit Precisely My Brow Pencil i 3.5 Natural Medium Brown, kr 285 (annonse).

Denne saken er fra Elle.com/uk.

Les også: Vinrød neglelakk er en tidløs klassiker. 

Powered by Labrador CMS