Maria Mena har et helt spesielt forhold til eksens datter

Foto: Privat
Foto: Privat

– Erle er fremdeles en veldig viktig del av livet mitt!

Publisert Sist oppdatert

Maria Mena (34) og Erle Hauki (18) møttes da Maria ble sammen med Erles pappa. Flere år etter at kjæresteforholdet tok slutt, er de to fortsatt en viktig del av hverandres liv.

«Vi dro på konserter og vi snakka om gutter og vi var enige om at pappa var teit til tider.»

Intervjuet stod på trykk i ELLEs Love Issue i 2020.

Maria Mena og Erle - Bonusfamilie

Hvordan vil dere beskrive forholdet deres?

Maria: Erle er venninnen min, som jeg lager mat til og noen ganger vippser penger til lunsj til ... Hun har vokst noe veldig de årene jeg har kjent henne, fra tenåring til voksen. Min venninne! Erle: Jeg vil si at det er en god blanding. Maria passer alltid på meg og tar vare på meg som en mor, men samtidig minner relasjonen vår meg om et veldig godt vennskap der man kan snakke om alt og ingenting.

Tok det lang tid før forholdet deres ble så bra som det er i dag?

Erle: Jeg ble fort glad i Maria, men jeg tror det var da vi hadde vår første krangel, som skjedde omtrent et halvt år etter at jeg møtte Maria for første gang, at vi virkelig forstod hverandre. En person har flere sider, og jeg tror ikke man kan få en sterk relasjon uten å se disse sidene. Da så både jeg og Maria en annen side av hverandre, som i ettertid bare har gjort relasjonen vår sterkere.

Ble du overrasket over hvor knyttet du ble til bonusbarna dine, Maria?

Maria: Ja, men mer fordi jeg var så redd for å tråkke over noen grenser. Ettersom jeg var ny i livet deres. Jeg var nok mer overrasket over hvor varmt de tok imot meg. Det var som om jeg alltid hadde vært der.

Har du noen råd til andre som har bonusbarn og føler det er vanskelig å få en nær og god kontakt?

Maria: Jeg har selv vært et bonusbarn opptil flere ganger, så det ga meg jo litt innsikt i hvordan det var for Erle. Dessuten var pappaen hennes og jeg veldig klare over aldersforskjellen mellom oss, og at det kunne være kleint for jentene. Jeg var vel egentlig bare meg selv! Jeg var veldig bevisst på at de har en mamma og en pappa, og at jeg ikke skulle fylle en slik rolle. Jeg var en bonus! I ordets rette forstand. Vi dro på konserter og vi snakka om gutter og vi lagde pizza og vi var enige om at pappa var teit til tider.

Hvordan var det å få en ny person inn i familien, Erle?

Erle: Det er alltid rart å få nye personer inn i familien, siden det jo er noe man sjelden opplever. Familien er ofte et av de få stedene der man føler seg trygg fordi man kjenner alle så godt. Når det kommer inn en som i starten er fremmed, så er det litt rart. Samtidig kommer det med så mye glede og så mange nye opplevelser. Etter hvert starter man jo å tilpasse seg hverandre, og man blir veldig knyttet til personen som kommer inn i familien. Og da teller de fine stundene mer enn de negative, og fører til at det egentlig bare er veldig hyggelig og fint.

Hvilke egenskaper setter dere høyest ved hverandre?

Maria: Erle er så omsorgsfull og lojal som det går an å bli. Jeg har ikke møtt et mer kjærlig menneske. Det var nok hun som tok det hardest da det ble slutt. Det sier mye om henne! Erle: Jeg har alltid syntes at Marias egenskap til å lytte er helt unik. Hun er også utrolig omtenksom, morsom og kjærlig. Uansett hvor trist jeg er, kan Maria snu dagen min på bare noen sekunder!

Hva tror dere er grunnen til at dere fortsatt har så god kontakt, selv etter at forholdet tok slutt?

Maria: Jeg bare elsker henne. Hun gjør livet mitt bedre! Og det var forferdelig å ikke kunne se henne under den verste korona-perioden. Erle: Jeg ser på Maria som familie og er veldig glad i henne, så selv om Maria og pappa ikke er sammen lenger føler jeg meg like knyttet til henne som før. Om man kommer over en person man knytter et så sterkt bånd med, er det for meg helt unaturlig å bare slippe det helt. Det er kanskje også fordi vi har en relasjon som er en blanding av å være venner og familie. Det hadde føltes rart å bare stoppe å snakke med en Maria fordi situasjonen rundt forandret seg.

Hva er den største «krisen» dere har hatt?

Erle: Den største krisen var kanskje den første krangelen vi hadde. Jeg husker ikke hva den handlet om, men jeg husker at det var mye tårer. Selv om det var den største krisen så har det jo bare gjort vår relasjon sterkere, så på en måte var det kanskje ikke en krise likevel. Maria: Det er nok den krangelen Erle nevner, ja. Vi ble mye nærmere etter det. Jeg hadde misforstått henne lenge og tenkte hun var ei «berte». Noe hun virkelig ikke er!

Hva er deres største likheter og ulikheter?

Maria: Vi er begge omsorgsfulle og glad i vennene våre og i musikk. Ulikheter ... Hun har bedre forbrenning, haha. Erle: Den største likheten er kanskje at vi begge er opptatt av relasjoner og vennskap. Mitt inntrykk er at begge verdsetter bra mennesker veldig høyt. Den største ulikheten er vel høyden ... Nei da! Jeg tror den største ulikheten er hvordan vi lever sånn generelt, fordi vi har ganske like verdier og sånn, men levemåten vår er veldig ulik!

Følg Maria Mena på Instagram: @mariamena_official

Powered by Labrador CMS