– "Mange har fulgt meg gjennom mange år, men svært få kjenner min historie"

Vi har tatt en prat med Camilla Pihl, og får blant annet vite om hun har flere bøker på hjertet...

Publisert Sist oppdatert

Camilla Pihl er en av Norges største infleuncere. Men hun er også modell, designer gründer og har sin egen hår- og hudpleieserie. Hun har skapt en sterk merkevare av sitt eget navn, som pryder alt fra smykkekolleksjoner, garn, strikkeoppskrifter og sko. Snart lanserer hun også eget klesmerke og nå kan hun også kalle seg forfatter.

Boken "Pihl i hjertet" hadde et førstopplag på 10.000 bøker og boken har hatt et enormt forhåndssalg. Da vi prøvde å få kloa i boka på utgivelsesdagen, var nærmeste tilgjengelig i Molde...

Vi fikk et intervju med den supertravle damen om boken som hun har fått massiv respons på fra leserne sine.

Q & A med Camilla Pihl

Hvorfor har du skrevet denne boken?

Hva får leseren i boken, som de ikke har fått på bloggen?

– Jeg har skrevet boken fordi det er viktig å dele sine opplevelser, gode og dårlige med andre. Vi mennesker har en tendens til å tro at alt vi opplever skjer kun oss, men så viser det seg jo at livet er ganske likt for oss alle, og det er til tider ganske tøft. Og nettopp det å vite og se at andre kan ha opplevd noe av det samme som deg er en fin ting. Vi er ikke alene, vi mennesker. Vi har så mye mer til felles enn vi tror. Jeg ønsket å skrive en bok som kan være til både trøst og inspirasjon. En bok man kan ta frem og lese flere ganger når man føler at man trenger det.

Camilla Pihl signerte 1.000 bøker før utgivelse.

– De får bli med helt inn. Jeg har aldri vært veldig personlig på bloggen, men når jeg startet å skrive boken føltes det riktig å dele. Kanskje har det noe med alderen å gjøre, plutselig føltes det riktig, selv om det var skummelt. Mange har fulgt meg og mine oppturer gjennom mange år, men svært få kjenner min historie. En historie som handler om det å bli veldig fort voksen i ett turbulent hjem med to psykisk syke foreldre, om min pappas alkoholisme, om å droppe ut av skolen, om å ta egne valg, om min egen angst og hvordan jeg kom meg ut av det.

Du åpner deg veldig om en vanskelig barndom, hvorfor vil du dele dette?

Hvordan har det vært å dele så private ting, som en vanskelig barndom, angst og forholdet ditt til Peter?

– Jeg har hatt en oppvekst som ikke var ideell, med alkoholisme og psykisk sykdom, og jeg ble tidlig voksen. Men det har jo ført til noen fine ting også, og det har gitt meg et perspektiv og en drivkraft jeg er takknemlig for. Kanskje kan jeg vise at også de som ikke blir utdelt de beste kortene kan få til ting.

Dette er ikke en klassisk selvbiografi, det er også sitater og oppskrifter mellom tekstene i "Pihl i hjertet". Hvorfor har du valgt å gjøre det sånn?

– Det har vært tårer, tvil og mange runder med teksten. Det føles kjempedeilig og kjempeskummelt, og så håper jeg den vil ha verdi for andre enn meg selv. De første tilbakemeldingene tyder på det, og det har betydd så mye for meg. Som alle andre blir jeg fryktelig glad av at folk synes ting jeg gjør har en verdi. Det er umulig å skrive en bok om meg selv uten å inkluderer Peter. Vi er partnere profesjonelt og privat, vi har nesten grodd sammen.

Faksimile fra Pihl i hjertet.

– Fordi det er en viktig del av livet mitt. Jeg ønsket å lage en inspirerende bok som man kan ta fram og bla i når man trenger en liten opptur i hverdagen.

Du har SÅ mange jern i ilden og nå er du også forfatter! Hvordan får du tid til alt?

Du skriver også om angst i boken. Hvordan går det med deg nå, og hvordan takler du angsten?

– Man blir mer effektiv med årene. Og så er det nå en gang slik at disse prosjektene, det å skape ting, det gir meg masse energi. Dessuten har jeg aldri skjønt forskjellen på jobb og fritid, jeg har ikke noe behov for at arbeidsdagen skal være over når kvelden kommer. Jeg liker jobben min og derfor bruker jeg gjerne masse tid på den.

Faksimile fra boken Pihl i hjertet av Camilla Pihl.

– Jeg er frisk! Jeg har lært meg å lytte til kroppen og signalene den sender meg. Jeg har lært meg verktøy som jeg bruker i hverdagen og som holder meg frisk og balanse, de har jeg også skrevet om i boken.

Hva er din favorittbok og favorittforfatter?

Kommer du til å skrive flere bøker?

– Jeg leser masse bøker og har nye favoritter hele tiden. Jeg leste nylig "Blå" av Maja Lunde, som jeg likte veldig godt. Kristin Hannah har skrevet den nydelig boken "The Nightingale", mens John Irvings "A Prayer for Owen Meany" alltid vil være med på lista. Biografien til Gunhild Stordalen gjorde også sterkt inntrykk på meg.

Strikk Camilla Pihl-genseren selv!

– Det skal du ikke se bort ifra!

Oppskrift: Camilla Pihls bananpannekaker

Powered by Labrador CMS