Alt du må vite om selvbruning til festen

Foto: @emrata

Vi har tipsene som gir deg den perfekte brunfargen til julebordet.

Publisert Sist oppdatert

Selvbruning gir deg den gylne gløden, uten skadelige UV-stråler. Men det gjelder å gå riktig fram for å få et godt resultat.

Savner du den solbrune fargen, kan du heldigvis trøste deg med at den enkleste og sunneste brunfargen, trenger du ingen solstråler for å oppnå.

Her er våre aller beste selvbruningstips, som sikrer deg et vellykket resultat og lekker glød til festen.

Selvbruning

Forberedelser

For å få en fin og jevn farge av selvbruning må du først ha en fin og jevn hud. Det fikser du ved å peele huden godt før du setter i gang.

Bruk helst oljefrie produkter på kroppen, da oljer på huden kan føre til at brunfargen blir skjoldete.

Et par skrubbehansker, gjerne i kombinasjon med en grov peelingkrem, funker veldig bra, og gjør at du enkelt blir kvitt døde hudceller.

Så må du gi huden fuktighet, bruk en bodylotion som gir nok fuktighet til huden din, den kan gjerne være lett.

Bruk en fetere krem på områder som er ekstra tørre, som albuer, knær og på føttene. På den måten slipper du at brunfargen blir mørkere akkurat her.

Når du skal velge selvbruningsprodukter, må du både ta hensyn til din egen hudtype og hudtone. Har du tørr hud, bør du velge en kremvariant, mens normal hud fint kan bruke en mousse eller en gelévariant. Disse føles ikke like klissete på huden.

Selvbruningsspray er en enkel måte å gjøre det på, men da må du være ekstra nøye med påføringen for å få et jevnt resultat.

For å få en mest mulig naturlig farge, må du også velge riktig farge. Har du lys hud, skal du velge selvbruningskrem som gir et lyst til medium resultat, og heller legge flere lag om du ønsker en dypere farge.

Produkter som er merket med dark eller deep tan vil gi lys hud den oransjetonede fargen som avslører deg på et øyeblikk.

Et annet alternativ for deg som er redd for et unaturlig resultat, er å bruke en bodylotion med en lett selvbruningseffekt. Bruk den daglig til du har fått fargen du ønsker deg. Her er våre favoritter.

Skrubb fra Mon Sun, 149,- (annonse)

Karmameju BUFF Natural Body Brush fra Gimle Parfymeri, 389,-

Body lotion fra Kora, 499,- (annonse)

Påføring

Når du skal påføre selvbruning, lønner det seg å bruke litt og litt produkt av gangen, og jobbe seg fra beina og opp. Når det er for mye produkt på huden vil ikke fargen legge seg jevnt nok.

Sørg for å ha god tid, og gå nøye over alle overganger. Bruk ekstra tid på områder som lett blir skjoldete, som for eksempel rundt anklene.

La også selvbruningen trekke i minst et kvarter før du kler på deg eller legger deg.

Husk å alltid vaske hendene godt med jevne mellomrom, slik at du slipper oransje håndflater og fingre. Men helt hvite hender er ikke så fint til solbrune armer, men det er et triks du kan bruke for å få farge på hendene også:

Påfør en bitteliten mengde selvbruning (så liten som en ert) på den ene håndbaken, og gni den andre håndbaken lett mot slik at kremen fordeles jevnt.

Selvbruningsvott fra St Tropez, 99,- (annonse)

Selvbruingsmousse fra St Tropez, 498 (annonse)

Selvbruningsspray fra Guerlain, 550,- (annonse)

Selvbruningsgele fra Biotherm, 265,- (annonse)

Selvbruningskrem fra Sensai, 755,- (annonse)

Skal du bruke selvbruning i ansiktet, bør du bruke en variant som er laget spesielt for dette, slik at du unngår at produktet tetter til porene. En gelé er å foretrekke.

Pass godt på hårfestet, øyenbryn og området rundt munnen, det er som regel her fargen fester seg ekstra godt.

Prøv også å legge selvbruneren slik du ville lagt et solpudder for et mer naturlig resultat. Langs pannen, neseryggen og i kinnene. Jevn godt ut alle overganger.

Om du likevel får skjolder, kan du bruke litt sitronsaft på en bomullspad og gnikke forsiktig på flekkene.

For at fargen skal holde seg fin lenger, er det viktig å smøre huden godt etter hver dusj. Påfør ny selvbruner etter fem-seks dager.

Daily Gradual Tan Face Drops fra Kicks Beauty, 199,- (annonse)

Tan Face Sleeping Mask Gradual Tan fra James Read, 295,- (annonse)

Powered by Labrador CMS