Bli klar for sommeren

Foto: Getty Images

Sommeren kom kanskje litt brått på mange, men slik blir du i alle fall sommerklar fra topp til tå.

Publisert Sist oppdatert

Vi gikk liksom rett fra vinter til sommer i år og du føler deg kanskje ikke helt sommerklar?

Endelig juni og da er det på tide å gjøre sommerkroppen klar. Og da snakker vi ikke om å kutte ut alt som er godt og trene som en gærning, men å gjøre det beste ut av det du har. Og det er ikke så mye som skal til før man føler seg skikkelig fresh.

Her er ELLEs store guide til en skjønn start på sommeren.

HÅRFJERNING

Til kamp mot hårene! Metodene er mange, og noen er mer effektive enn andre.

Hårfjerning med voks

Når hårene er 1 centimeter lange, er tiden ideell for å fjerne hår med voks, enten du vil gjøre det på salong eller hjemme. Ekspertene anbefaler å vokse hver fjerde eller sjette uke, men noen opplever at håret kommer tilbake etter kun to uker. Det er fordi hårene har forskjellige vekstfaser og at man ikke får tak i alle på en gang. Det kommer også an på hårvekst.

Det beste er å ha luftige klær på seg etter en voksbehandling. Sol skal du også holde deg unna de første 48 timene. Det samme gjelder klorvann. Parfyme, deodorant og såpe bør unngås i 24 timer. Bruk solkrem med fysisk filter i ansiktet for å unngå ujevn pigmentering.

Laser

Fjerning av hår med laser krever helsepersonell og tilbys ved forskjellige hudklinikker. Laser kan gi så mye som 80 prosent hårreduksjon. Laser er en behandling som ødelegger hårsekker med varme og gir best effekt på folk som har lys hud og mørkt hår.

Epilering

Behandlingen fjerner ett og ett hår med en tynn nål som føres inn i poren, der hårsekken ødelegges enten med varme eller ved en kjemisk reaksjon i forbindelse med galvanisk strøm. Behandlingen er tidkrevende og kan være en god metode på små områder.

Threading

En tynn tråd rulles over for eksempel overleppe eller bryn slik at hårene nappes ut. Har du høy smerteterskel kan det være verdt det, for resultatene er som regel veldig gode.

Hårfjerning hjemme

Vil du ta voksbehandlinger hjemme, er ferdige strips med voks den enkleste metoden. Voks, som skal varmes opp i mikrobølgeovn, kan fort varme seg opp ujevnt og i verste fall gi deg brannskader.

Både pinsett og barberhøvel er en vanlig metode å bruke hjemme.

Ulempen med høvel er at håret vokser fort ut igjen. Pass på å bruke barberingsprodukter som mykgjør håret og beskytter huden for at behandlingen skal være så skånsom som mulig.

KROPPSPLEIE

Hvordan gå fra grå og gusten til myk og glødende på 1-2-3? En hudpleier er ditt mest effektive kort. Skrubb i kombinasjon med massasje over hele kroppen fjerner døde hudceller og stimulerer blodsirkulasjonen. Etterpå kan du opprettholde det gode resultatet selv ved å skrubbe hjemme et par ganger i uken.

Slik blir du kvitt nupper

Nuppene som ofte oppstår på armer, rumpe og bein kalles "keratosis pilaris" og er en veldig vanlig hudforstyrrelse. Dette skyldes overproduksjon av døde hudceller og talg som har lagt seg i poreåpningene.

Heldigvis er det ikke mye som skal til for å bli kvitt dem. Skrubber og bodylotion som inneholder fruktsyrer løser opp blokkeringene, og gjør huden glatt. Brukes kun på problemområder.

Peeling fra Clarins, 350,-

Kremer og olje

Har du veldig tørr hud, kan en god kroppsolje være redningen. Har du normal til tørr hud, holder det lenge med en bodylotion.

For ekstra glød, bruk selvbruningskrem, men et godt alternativ er bodylotion med farge. Se våre favoritter her!

Selvbruning fra Lancome, 340,-

Tørrolje fra Nuxe, 329,-

MANIKYR OG PEDIKYR

Så fort været tillater åpne sko er nystelte tær det eneste som gjelder.

Hender

Det er ikke alltid like lett å opprettholde myke hender siden de er så utsatt hele tiden. Men med en jevn tilføring av fuktighet, og minst mulig såpe og vann, kommer du langt. Beskytt også neglene med egen negleolje, og unngå for mye bruk av neglelakkfjerner med aceton, dette tørker ut neglene og neglebåndene.

Siden hendene er mye eksponert for sol, er det en god idé å ha en håndkrem med faktor som forebygger pigmentflekker.

Håndkrem SPF 15 fra Rituals, 110,-

Føtter

Fotbehandling på SPA innebærer å polere bort hard hud, stelle neglene og lett fotmassasje. Dette gir fine, myke føtter. Har du større problemer, er en fotterapeut løsningen. Hjemme er det mye du kan gjøre selv. Med tanke på hvor mye vi belaster føttene våre, fortjener de å bli skjemt bort stadig vekk.

Fotkrem fra Sol de Janeiro, 279,-

Flere sommersaker:

Lekker sommerfrisyre med blomster

Lysere sommerhår med balayage!

Slik pakker du feriekofferten

Powered by Labrador CMS