Grooming for tørr vinterhud

Våren har meldt sin ankomst og det er på tide å ta farvel med alt som har med vinteren å gjøre. Trøtt vinterhud inkludert.

Publisert Sist oppdatert

Enten du trenger tips selv eller vil hjelpe din kjære på vei, har jeg samlet de beste produktene for å gjøre trøtt vinterhud glødende, frisk og klar for den nye årstiden.

Hjemmespa er selvfølgelig ikke bare for damer!

Tips til barbering

Barbering er noe herk...

La oss være helt ærlige der. Det finnes ikke noe kjedeligere enn å stå trøtt i speilet på morgenkvisten og fjerne ansiktshår. Huden din synes også det samme, og det er derfor viktig å gi huden det den trenger etter barbering.

Dersom man barberer med høvel er det fort at huden blir sensitiv og sår. Her er det viktig å bruke et godt skum, for eksempel Biotherm Homme-skum fra Sensitive Force-serien. Denne koster selvsagt litt mer en de du får kjøpt på din lokale dagligvarehandel, men til gjengjeld får du en hakket mer luksuriøs start på morgenen.

I tillegg til at skummet er med på å redusere rødhet og svie, jobber ingrediensene for å berolige huden etter barberingen.

Dersom du allikevel føler at huden er irritert etter barberingen kan du kjøre på med en runde av Recovering Balm fra den samme serien. Denne legger seg i et supertynt lag på huden og hjelper til med å gi fuktighet, redusere rødhet, stramme opp og kjøle ned. Den føles heller ikke seig eller klissete mot huden. Et skikkelig mirakelprodukt med andre ord!

Biotherm Sensitive Force fuktighetsbalm, 395,- (annonse) og Biotherm Sensitive Force barberskum, 195,- (annonse)

Rens og peeling

Dersom man ikke er nøye med å rense huden morgen og kveld, samles både skitt og fett seg opp i porene dine, men dette vet vi vel alle nå i 2020?

Derfor er dette et steg man aldri, og da mener jeg aldri, bør hoppe over.

I tillegg til å være nøye med rens bør man også eksfoliere huden sin 2 til 3 ganger i uken for å fjerne døde hudceller. Dette gjør også at produktene man har investert i enklere kan absorbere inn i huden – vinn-vinn spør du meg.

Til ansiktsrens liker jeg å bruke en mild og helt enkel ansiktsvask som ikke skummer for mye. Skum = såpe, og såpe tørker ut huden.

Bulldog Original Face Wash gjør jobben for en billig penge og inneholder blant annet aloe vera og grønn te, som begge er godis for huden.

For å fjerne døde hudceller kan man enten eksfoliere fysisk eller bruke en syrepeel. Jeg liker å gå for en miks av begge i løpet av uken.

For fysisk eksfoliering anbefaler jeg Clinique Men Face Scrub som har en generøs mengde av korn i seg og inneholder menthol som gir huden en frisk følelse i etterkant.

Dersom man barberer seg med høvel er denne også ypperlig å bruke for å motvirke inngrodde hår.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, 89,- // Clinique for men face scrub, 215,- (annonse) // Bulldog Face Wash, 95,- (annonse)

Når det kommer til peeling ved hjelp av syrer er The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution å anbefale.

Denne smøres på huden og skal virke i 10 minutter før man vasker den av igjen.

Den skal jevne ut hudtonen, motvirke urenheter og gi huden en glød jeg sjeldent har sett maken til.

I mine øyne er dette produktet et må-ha i toalettmappen uansett hvilken kjønn man er.

Dette er dog et veldig sterkt produkt for hud som ikke er vant til syre, så dersom man er nybegynner med slikt anbefales det å starte forsiktig og la huden tilvenne seg virkestoffene gradvis. Det er også enormt viktig å være flink med solfaktor når man pleier huden med syre da den blir ekstra sensitiv for UV-stråler.

Fuktighet

Skal man ha en skikkelig hudpleierutine må man være flink til å tilføre huden tilstrekkelig med fuktighet.

Fuktig hud er glad hud, og glad hud er hud som holder seg frisk.

Klassikeren Aquapower fra Biotherm Homme er et produkt de fleste har vært borti, noe som er forståelig med tanke på hvor godt produktet faktisk er.

Det kommer i to versjoner, en er laget for normal og kombinert hud, og den andre er for tørr hud.

Ikke bare føles produktet silkemykt mot huden og gir den en skikkelig boost av fukt, men det lukter også helt fantastisk.

Det finnes ikke noen freshere produkter å avslutte hudpleierutinen sin med enn dette.

Det er dog ikke alle som er tilhengere av kremer og kanskje heller foretrekker naturlige oljer.

Her vil jeg anbefale The Ordinary «B» Oil. Det er en blanding av åtte fantastiske oljer som alle er med på å gi huden masse fuktighet. Den gir også en frisk og fin farge i huden og er med på å jevne ut hudtonen.

Aquapower fra Biotherm Homme, 395,- (annonse) // The Ordinary «B» Oil, 129,-

Powered by Labrador CMS