kultur

Åtte «skjulte» perler på Netflix

Phoebe Waller-Bridge Jonathan Bailey i Crashing på Netflix
Phoebe Waller-Bridge og Jonathan Bailey i Crashing på Netflix.

Føler du at du har «runda» Netflix? Frykt ikke, vi har plukket ut åtte «skjulte» perler på strømmetjenesten.

Publisert Sist oppdatert

Du har satt deg godt til rette i sofaen og åpner Netflix, og etter tjue minutter med scrolling er alt som dukker opp innhold du har vært gjennom allerede (eller noe som ligner veldig ...). Høres det kjent ut? Frykt ikke – du har faktisk ikke «runda» Netflix, men du er muligens fanget i algoritmen. Innholdet du blir presentert for på startsiden din er nemlig basert på alt du har sett tidligere – og innhold du har lagt i listen din.

Her er åtte Netflix-serier du bør se, men som muligens, av ulike grunner, ikke har dukket opp i feeden din ennå. Noe søtt, noe komisk, noe storslått og noe skummelt – noe for enhver smak der altså. Her er åtte «skjulte» perler på Netflix:

After Life (2019)

Komiker Ricky Gervais har både skrevet manus og spiller hovedrollen i denne mørke, tragi-komiske, men hjertevarme perlen. Tony har mistet kona si i kreft og er sint og deprimert og bruker tiden sin på å gi faen i alt og alle, og tenker at å ende sitt eget liv muligens er løsningen på all elendigheten. Men i forsøket på å skyve kollegaer og venner fra seg, ender de opp med å hjelpe Tony å takle sorgen på et vis. Det er både sårt og morsomt – og veldig praktisk med 30-minutters episoder.

Tre meter over himmelen (2020)

Lengter du etter sol og sommer og ferieforelskelse? Da er Summertime, eller Tre meter over himmelen som den heter på norsk, serien for deg. Summer og vennegjengen – som akkurat er ferdige med videregående – bor i en søvnig by på den italienske rivieraen som våkner til liv hver sommer når ferieturistene dukker opp. Det er intriger og drama, akkurat passe sødmefylt og sårt, med vakre mennesker og nydelige omgivelser. Du kan glede deg over 3 sesonger, og sesong 4 er visstnok på trappene.

Crashing (2016)

Elsker du Phoebe Waller-Bridge og slukte Fleabag, er Crashing noe for deg. Komikeren og skuespilleren som står bak serier som Killing Eve, nevnte Fleabag og manuset til Bond-filmen No Time To Die, har også skrevet denne serien som handler om et kollektiv av twentysomethings som prøver å finne ut av jobb, relasjoner, kjærlighet og livet generelt. Når Lulu (Waller-Bridge) flytter inn i kollektivet til ekskjæresten Anthony og hans nye kjæreste blir det forviklinger, drama og mange veldig komiske situasjoner. Se opp for Jonathan Bailey fra Bridgerton i en av sine beste roller.

Lovesick (2019)

Dylan (spilt av Johnny Flynn) får påvist klamydia og er nødt til å gjennomføre den kleine øvelsen det er å oppsøke tidligere seksuelle partnere for å fortelle om det. Han bestemmer seg for å ta kontakt med dem i alfabetisk rekkefølge, og hver episode gir et tilbakeblikk til definerende øyeblikk i relasjonen han hadde til disse partnerne. Bestevennene Evie og Luke følger med på Dylans ferd for å finne den store kjærligheten, og det er både komisk og søtt. Originaltittelen på serien før Netflix måtte finne noe mer "nøytralt" var Scrotal Recall, og det sier noe om seriens komiske intensjon.

Russian Doll (2019)

Har du ikke fått med deg denne serien med fantastiske Natasha Lyonne i hovedrollen, er det bare å sette seg ned og binge i vei! Nadia (Lyonne) ankommer bestevenninnens fest i New York hvor hun er æresgjesten og ender opp i en merkelig loop hvor hun dør gang på gang, på mer og mer bisarre måter, men like fullt våkner opp helt fin nøyaktig den samme morgenen. Det er mystisk, dramatisk og veldig morsomt å følge Nadias ville ferd i det hun prøver å overleve lengst mulig før hun må begynne på nytt – igjen.

The Get Down (2016)

Baz Luhrmann (Elvis, Moulin Rouge, Romeo & Juliet), samt hip hop-legendene Nas og Grandmaster Flash med flere står bak dette eposet om hip hopens begynnelse på 70-tallet i South Bronx, New York. Det er storslått, det er dramatisk, det er romantisk og proppfullt av fantastisk musikk og dans – akkurat som forventet av mesteren Luhrmann. Se opp for kjente fjes som Jayden Smith, Jimmy Smits og Giancarlo Esposito, og den gryende Hollywood-stjernen Justice Smith i hovedrollen.

Keiserinnen (2022)

Denne tyske serien om keiserinne Elisabeth av Østerrike er kjoledrama på høyt nivå, og er vanskelig å sette på pause. Det er kjærlighetshistorien mellom keiser Franz, som hersker et ustabilt europeisk imperie, og hans utkårede prinsesse Elisabeth av Bavaria, en sterk kvinne med moderne tanker som ikke passer inn i det rigide og maktsyke hoffet rundt Franz. Det er politisk spill og intriger, ondskap og kjærlighet – og veldig spennende.

The Stranger (2020)

Denne britiske thrilleren basert på Harlan Cobens bestselgende krim tar mange uventede vendinger og holder deg på tå hev gjennom hele sesongen. Den lykkelige familiefaren Adam Price mottar mystisk informasjon om kona si av en fremmed, tilsynelatende helt ut av det blå, og det setter i gang en serie av hendelser som leder til fullstendig oppløsning av livet slik han kjente det. Et stjernespekket ensemble med blant andre Richard Armitage, Jennifer Saunders og Siobhan Finneran.

Sjekk også ut filmene vi gleder oss til i 2023 !

Powered by Labrador CMS