Kjærlighetsguide til ditt stjernetegn

Foto: @hannaschonberg

Hvem bør du date og hvem passer du med? – En astrologisk guide til et optimalisert kjærlighetsliv.

Publisert Sist oppdatert

Erica Mathiesen er en multikunstner som vi i ELLE har vært så heldig å få samarbeide med i flere år. Hun har studert astrologi og potensial psykologi. Basert på sin utdanning og egne datingerfaringer, guider hun oss her, horoskop for horoskop, gjennom hvilke stjernetegn som passer best sammen, og ikke minst hva du bør se opp for!

Hvordan vil 2023 bli for deg og ditt stjernetegn? Kanskje du finner svaret i årshoroskopet.

En astrologisk guide til et optimalisert kjærlighetsliv

De siste årene har dating-scenen i Oslo føltes som en litt for langtekkelig psykologisk thriller. Jeg FORSTÅR IKKE hvordan det er mulig å møte en bra dude på Tinder. Someone please explain?!

Noe jeg faktisk forstår meg litt på er stjernetegn, og etter en del refleksjon over den siste tidens ... Hva skal jeg si ... Interessante opplevelser på mannefronten, har jeg bestemt meg for å analysere, stjernetegn for stjernetegn, hvor problemet, og den eventuelle løsningen, ligger.

Jeg visste ingenting om astrologi før mamma anbefalte meg å ta en time hos en kognitiv psykolog. Jeg var tidlig i 20-årene og full av angst for hva jeg skulle gjøre med livet. Psykologen, Olaf, viste seg å bruke horoskop og stjernetegn som et verktøy i sin behandling.

Mamma har aldri vært særlig spirituell, selv om hun er Fisk og egentlig burde være en av de mest åndelig opplyste blant oss. Så det faktum at hun forslo at jeg burde teste ut denne spesifikke psykologen, var som et tegn fra universet.

Men, en lang historie kort: Jeg dro, jeg syntes Olaf var «totally out there», vi ble bedre kjent, og jeg endte opp som en nyfrelst astrolog.

Så, hvilket stjernetegn er du?

Astrologi, stjernetegn og horoskop er ikke et moderne fenomen. Astrologien er faktisk eldre enn alle våre verdensreligioner. Men mennesker, kanskje spesielt i vår del av verden, har sjeldent vært spesielt åpne for denne «trosretningen». Generasjon Z, derimot, brakte med seg en ny åpenhet for at det finnes noe større enn oss selv, som ikke nødvendigvis er Gud. I takt med at vi nå lever i Vannmannens tidsalder, har folk blitt mer åpne for alternative livssyn, som for eksempel stjernetegn, enn tidligere. Jeg elsker å analysere folk basert på deres stjernetegn.

Misforstå meg rett, jeg er ikke hun dama som bombarderer en stakkar med spørsmål om hvilket stjernetegn han er, før jeg gir meg i gang med å analysere hans astrologiske disposisjoner i livet. Jeg prøver å unngå å framstå helt som Klarsynte Klara og forbli singel resten av livet. Men å finne ut når noen er født og også vedkommendes stjernetegn, uten å virke helt psykopat, er en enkel sak.

Ingen Løve er den samme

Men der stopper det enkle, for astrologi er kompliserte greier, og ditt personlige horoskop består ikke bare av ett stjernetegn. I motsetning til det mange kanskje tror, så er det faktum at du er født i for eksempel Løvens stjernetegn ikke utelukkende karakteristisk for hvem du er.

Horoskopet ditt består av mange forskjellige komponenter, som sammen bidrar til hvorfor du tenker, føler og handler som du gjør. Det hadde vært veldig kjedelig hvis alle mennesker i verden var kategorisk delt inn i 12 stjernetegn og det var det. Grunnen til at så mye fokus har blitt lagt på akkurat hvilket stjernetegn du er, er nok fordi det er det enkleste å finne ut av. Du trenger bare å vite hvilken dato du er født, og slik vet man også hvilket stjernetegn man er. Så selv om et fødselshoroskop er så mye mer enn bare et stjernetegn, er det det vi skal fokusere på nå. Livet er komplisert nok fra før av.

Har jeg en stjernetegn-favoritt?

Så jeg tenker, helt satt på spissen, hvordan er det egentlig å gå på date med alle stjernetegn i dyrekretsen? Hva skal til for å få et kjærlighetsforhold til en med Tyr som stjernetegn til å fungere? Og hva synes egentlig en med Vannmann som stjernetegn er hot? Jeg satt og tenkte litt på om jeg, fra et rent astrologisk perspektiv, hadde noen favoritter. Og jo mer jeg tenkte, dess mer innså jeg at jeg faktisk på et punkt i livet har datet en mann fra HVERT ENESTE STJERNETEGN! Girrrrl, you been busy.

Det er jo bra å dele av sin lærdom, så her kommer mine personlige observasjoner når det kommer til dating, stjernetegn for stjernetegn, for jeg har, gjennom et langt liv (OBS, OBS!), tydeligvis vært gjennom dem alle.

VÆREN 21. MARS – 20. APRIL

Passer bra med Skytte, Løve og Tvilling.

TYREN 21. APRIL – 21. MAI

Passer bra med Kreps, Steinbukk og Fisk.

TVILLINGENE 22. MAI – 21. JUNI

Passer bra med Vær, Vannmann og Vekt.

KREPSEN 22. JUNI – 22. JULI

Passer med Skorpion, Jomfru og Tyr.

LØVEN 23. JULI – 23. AUGUST

Passer best med Skytte, Vær og Tvilling.

JOMFRUEN 24. AUGUST – 23. SEPTEMBER

Passer best med Tyr, Kreps og Steinbukk.

VEKTEN 24. SEPTEMBER – 23. OKTOBER

Passer best med Vannmann, Tvilling og Skytte.

SKORPIONEN 24. OKTOBER – 22. NOVEMBER

Passer best med Kreps, Fisk og Steinbukk.

SKYTTEN 23. NOVEMBER – 21. DESEMBER

Passer med Løve, Vannmann og Vær

STEINBUKKEN 22. DESEMBER – 20. JANUAR

Passer best med Skorpion, Jomfru og Tyr.

VANNMANNEN 21. JANUAR – 19. FEBRUAR

Passer med Tvilling, Vekt og Vannmann

FISKENE 20. FEBRUAR – 20. MARS

Passer best med Jomfru, Tvilling og Skorpion

Xoxo, Miss Scorpio

Les horoskopet til ditt daglige stjernetegn på ELLE.no!

Powered by Labrador CMS