horoskop

Årshoroskopet 2023

horoskop 2023

ELLEs store årshoroskop for 2023.

Publisert Sist oppdatert

Horoskop 2023: Hva vil dette året bringe for deg og ditt stjernetegn? Kanskje stjernene har svaret...

Les også: Ditt daglige horoskop på ELLE.no

Horoskop 2023

Selv om vi går inn i en ny æra av usikkerhet, vil Jupiter løfte humøret vårt, og Venus og Mars vil sørge for lidenskapen som driver forholdene våre fremover.

De siste fem årene har Saturn befunnet seg der han tradisjonelt sett er sterk, og vi har følt hans nådeløse press på alle mulige måter – fra pandemien til de økende kostnadene i hverdagen og mye mer.

Men i mars 2023 beveger han seg inn i Fiskene, hvor han blir til sommeren 2025, og kraften hans vil bli vesentlig redusert. Betyr dette at problemene våre er over? Nei, det betyr at vi går inn i en ny æra av usikkerhet – men hvis vi forstår hvorfor det skjer, vil problemene i denne nye fasen bli lettere for oss å håndtere.

Saturn symboliserer ting som er solide, tunge, tydelig strukturerte og tradisjonelle i formen. Fiskene symboliserer det motsatte; ideer framfor praktiske ting, frihet snarere enn regler, åndelige verdier framfor kommersielle, og all den flytende mobiliteten du forventer av Fiskenes tegn.

ELLE er stolte av å ha et av Norges største og beste horoskop!

Det er ikke lett å få disse to ulike verdiene til å fungere sammen. Saturn vil gjøre sitt beste for å prøve å begrense og kontrollere situasjonen, men i et miljø som er så foranderlig som Fiskene, kan det kun bli delvis vellykket. På den annen side vil alt som vanligvis nyter godt av å fritt kunne uttrykke seg gjennom Fiskenes kreative egenskaper, oppleve at de blir begrenset og holdt tilbake av Saturns konstante vekt. På en eller annen måte må planeten og tegnet finne en balanse.

Fiskene er flommen som undergraver grunnlaget for Saturns solide reisverk, mens Saturn er den faste, trygge basen som gir Fiskenes drømmer muligheten til å bli virkelige. Dette er en toveis prosess, og det er ikke noe bra eller mindre bra i det; det er bare en planet som prøver tilføre noe til et tegn som igjen og igjen prøver å kvitte seg med det det har fått. Planeter og tegn velger ikke side, og de fører ingen politisk maktkamp.

Mange ting som vi har vokst opp med og antatt at alltid ville være der, kan godt forsvinne i løpet av de neste årene – fordi Fiskene forsiktig sletter Saturns avtrykk på dem. Det er ikke lenger noe som er hugget i stein, bare uformede muligheter – med mindre Saturn på en eller annen måte klarer å gjøre dem virkelige.

Men alt dette er en del av en større syklus, og det er faktisk et nødvendig stadium før vi alle kan gå videre. Saturn er i Fiskene i omtrent tre av hvert trettiende år, og siste gang var på midten av 1990-tallet. Det planeten da gjorde, var å feie bort alle utskeielsene fra 1980-tallet, og å la en ny generasjon stå fram og kreve sin rett til å forme verden slik de ønsket.

Det samme skjedde tretti år tidligere, på midten av 1960-tallet, og det skapte en sjokkbølge av musikk og frihet som vi fortsatt merker etterdønningene av.

2020-tallet er derfor årene da de som er født rundt århundreskiftet får sjansen til å gå foran. Og for å gjøre dette, må vi gi slipp på alle de tingene vi har elsket og stolt på de siste tretti årene, og gjøre litt plass. Det er derfor Saturn i Fiskene er så nødvendig og nyttig. Selv om det til tider virker skummelt, vil det føre til en bedre framtid.

Her kan du lese ditt daglige horoskop.

Som alltid vil imidlertid planetene sørge for å gi noe og hjelpe oss i tider med stress. Jupiter starter året som en flammende meteor gjennom Væren, men i mai flytter han inn i komfortable, pålitelige Tyren. Så når alt tilsynelatende virker som om det smuldrer opp og kollapser når Saturn går inn i Fiskene, vil Jupiter være der med det vi trenger for å muntre oss opp. I Tyren-modus er han den planetariske ekvivalenten til en varm genser eller en kopp varm sjokolade med marshmallows; overbærende, men gjenopprettende og presis i tider fylt med usikkerhet.

Men Jupiter er selvfølgelig ikke den eneste planeten som løfter humøret vårt. Venus og Mars gjør det hele tiden – ved å besørge den lidenskapen og hengivenheten som driver våre personlige forhold. De himmelske elskerne er veldig nær hverandre gjennom hele juni og juli, noe som burde gi mange muligheter for nye romanser; og en av de beste tingene med Saturn i Fiskene er at planeten kan få ting som tidligere virket umulig, eller i det minste svært usannsynlig, til å faktisk skje. Fiskene er drømmen, og Saturn er realiseringen av den. Dette er et år som vil overraske oss, igjen og igjen.

SLIK BLIR 2023 FOR DITT STJERNETEGN:

Klikk på ditt stjernetegn og se hvordan 2023 blir.

VÆREN 21. MARS – 20. APRIL

TYREN 21. APRIL – 21. MAI

TVILLINGENE 21. MAI – 21. JUNI

KREPSEN 22. JUNI – 22. JULI

LØVEN 23. JULI – 23. AUGUST

JOMFRUEN 24. AUGUST – 23. SEPTEMBER

VEKTEN 24. SEPTEMBER – 23. OKTOBER

SKORPIONEN 24. OKTOBER – 22. NOVEMBER

SKYTTEN 22. NOVEMBER – 21. DESEMBER

STEINBUKKEN 22. DESEMBER – 20. JANUAR

VANNMANNEN 21. JANUAR – 19. FEBRUAR

FISKENE 20. FEBRUAR – 20. MARS

Powered by Labrador CMS