mat

En varmende og god suppe med masse næring

Varmende høstsuppe

Lyst på en god suppe som smaker masse og samtidig er bra for deg? Da bør du prøve denne kremete gresskarsuppen. 

Publisert Sist oppdatert

Lyst på en varmende og næringsrik suppe? Denne gresskarsuppen er perfekt å kose seg med, og restene kan fylles på en termos og tas med på tur. 

Næringsrik gresskarsuppe

Dette trenger du: 

Gresskar:

Et 1,5 kilos gresskar

salt og pepper

2-3 hel kinesisk hvitløk

en håndfull rosmarinkvister

olivenolje

Gresskarsuppe

Til gresskarsuppe:

1 1/2 ss olivenolje

1-2 løk skrellet og finhakket

1 klype nymalt muskattnøtt

30-60 gram parmesan

8 dl kraft 

1 dl kremfløte eller kokosmelk

30-50g smør

Til garnering:

1-2 ss olivenolje

400 g kantarell

Hjemmebakt brød

Slik gjør du: 

1. Kutt gresskar ( og evt gulrøtter og andre slappe grønnsaker du har i skuffen ) i biter. Legg på stekebrett sammen med kokosolje eller meierismør, en rosmarinkvist og 3 kinesiske hvitløksfedd med skallet på. Sprinkle litt olivenolje, salt og pepper over. 

2. Bak gresskarbitene og hvitløk i ca 20-30 min på 230 grader til de er helt møre. 

3. Varm olivenolje i en stor kjele, tilsett løken og fres på lav-medium styrke i fem-seks minutter til den er blitt myk og gjennomsiktig. Klem kjøttet ut av de bakte hvitløksfeddene og tilsett det i stekepannen sammen med revet muskatnøtt og evt litt salt og pepper. Stek under omrøring i et par minutter.

4. Tilsett ferdigbakt gresskar, hell så i kraften. Kok opp, slå ned varmen og la suppen småkoke i 10-15 min ( gjerne lenger ). Rør inn fløte/kokosmelk og la suppen trekke noen minutt til på varmen.

5. Kjør alt med stavmikser, ha i en klatt med kaldt meierismør og blend til suppen er helt glatt.

6. Garnityret: Varm olivenoljen/meierismør i en stekepanne og stek soppen over høy varme i noen minutter, til væsken fra soppen har fordampet og pannen er nesten tørr. Tilsett smør, krydre med salt og pepper, rør rundt og ta pannen fra varmen.

7. Hell suppen over i varme suppeboller. Topp med kantarell, noen tynne skiver høvlet parmesan, kvern over litt svart pepper , dryss bladpersille over og server. 

Server gjerne med hjemmebakt brød og godt smør! 

Flere deilige matoppskrifter på ELLE.no: 

Hjemmebakt brød 

Lun potet- og gresskarsalat med ruccoladressing

Tarte flambé med karamellisert løk og gorgonzola

Beste restauranter i Oslo 

Powered by Labrador CMS