mat

Tarte flambé med karamellisert løk og gorgonzola

Sommerens beste kosemat er inspirert av Middelhavet.

Publisert

Sprø bunn og masse smak. Tarte flambé er det perfekte måltidet når du har lyst på en lettere versjon av pizza.

Flatbrødet fra Alsace ligner ganske mye på den italienske nasjonalretten pizza, men i motsetning til pizza er deigen her opprinnelig laget uten gjær, og er derfor tynn og sprø. Som oftest består sausen av crème fraîche, mens topping kan være alt fra løk til tunfisk eller bacon. Her har jeg laget en variant med karamellisert løk og gorgonzola.

Du trenger: 

Til fire personer

BUNN
- 400 g mel
- 4 ss olivenolje + ekstra til pensling
- 3 dl vann
- 1 klype salt

TOPPING
- 2 ss honning
-2 ss rødvinseddik
-3 ss extra virgin olivenolje, pluss ekstra til servering
- litt havsalt
- 5 rødløk, kuttet i skiver
- 150 g gorgonzola eller annen blåmuggost, smuldret i biter
- 2 ss kapers

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 150 °C. Kle et stekebrett med bakepapir. Bland honning, eddik og 1 ss olje og salt i en bolle. Tilsett løken og bland godt. Hell løkblandingen på et stekebrett og stek i ovnen i ca. 45 minut- ter, snu halvveis. Ta ut av ovnen og avkjøl. Sikt mel i en bolle og elt sammen med olivenolje, vann og en sjenerøs klype salt til en jevn deig. Dekk til og la hvile i rom- temperatur i minst 15 minutter. Kjevl ut to tynne deiger og legg dem på et steke- brett med bakepapir. Pensle overflaten av deigen med olivenolje, og dryss kantene med litt havsalt. Fordel deretter løken på deigen. Øk ovnstemperaturen til 250 °C. Stek bunnene i ovnen i 10 minutter eller

til de er gylne. Smuldre gorgonzola over de varme bunnene og dryss over kapers. Server med en salat eller dryss over salat som feldsalat (mache) eller ruccola til servering.

Bon appétit!

Powered by Labrador CMS