mat
Mettende og supergodt havrespeltbrød
Fått med deg denne brødbaker-trenden?
Dette er verdens enkleste brød å bake og det krever lite gjær og fysisk arbeid – å la brød heve over natten har blitt en stor mattrend og vil du slenge deg på trenden, kan vi anbefale dette mettende brødet laget med nøtter, havre og spelt.
Les også: Amys nydelige potet- og gresskarsalat med ruccoladressing
Mettende og supergodt havrespeltbrød
Ingredienser:
Frøblanding:
1 dl linfrø (kan eventuelt males)
1 dl solsikke- og gresskarfrø
1,5 dl hakkede valnøtter, pistasj, mandler
3 dl kokende vann
Til brøddeigen:
500 g finmalt spelt
150 g havregryn
600 g siktet spelt (evt. bytt til mer finmalt mel eller havremel )
3 ts salt
1,5 ts tørrgjær
8 dl kaldt vann
Slik gjør du:
1. Vannet til frøblandingen kokes opp i en liten kjele.
2. Ha alle frø og nøtter oppi, og sett lokket på kasserollen.
3. La det stå slik til vannet har trukket inn og det har blitt avkjølt.
4. Ha så alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
5. Ha det kalde vannet oppi frøblandingen, og bland det sammen med det tørre.
6. Elt i 3-5 minutter, og la det heve i 7-9 timers tid.
Jeg baker rett før sengetid kvelden før.
7. Ha deigen over i 3 brødformer (1,5 litersformer) og la de heve til dobbel størrelse.
8. Forvarm stekeovnen til 225 grader.
9. Stek brødene i cirka 30 minutter på 225 grader. Slå så ned varmen til 190 grader og stek i 30 minutter til.
10. La brødene steke i ytterligere 10 minutter uten brødformer, for å få ekstra sprø skorper.
11. Avkjøles på rist og spises med masse godt meierismør og ditt favoritt pålegg!