elle decoration

Tre gode tips til årets 17.mai-bord

Gammelt møter nytt med masse personlighet og blomster til årets 17. mai-bord.

Publisert Sist oppdatert

Dekk et stemningsfullt og vårlig bord med masse personlighet til årets 17.mai-frokost.

Uansett hvordan du skal feire nasjonaldagen er det én tradisjon som nesten ikke kan unnværes, nemlig frokosten. Det er lite som er så fint som å sitte lenge rundt frokostbordet og nyte godt selskap og nydelig mat. Godt selskap og nydelig mat fortjener et veldekket bord, og veldekket trenger ikke å være så komplisert. Derfor har vi samlet tre gode tips (og noen fine ting) for å inspirere til årets 17. mai-bord.

Mange vaser små

Noen ganger kan faktisk kvantitet skape kvalitet, og det er definitiv sant når det gjelder blomster og borddekking. Plasser heller den store blomsterbuketten på stuebordet eller i gangen som en velkomst, og ta i bruk mange små vaser på spisebordet. Bruk det du har. Alt fra små vannglass til større telysholdere kan fungere som små vaser.

Jeg besøker alltid Petersham Nurseries i Covent Garden når jeg er i London, og de vet virkelig hvordan å skape harmoni med blomster.

@petershamnurseries

Sett sammen flere små buketter i ulike farger. Det er absolutt ingen regel om at alt skal gå i rødt, hvitt og blått på 17. mai. Ta heller vårens vakreste farger og blomster med på feiringen.

Liten vase i klart glass (10 cm) fra H&M Home, kr 99 (annonse).

Denne vasen er enkel, men den er likevel dekorativ i seg selv. Bare se for deg denne med prestekrager eller valmuer...

Vase (15 cm) fra Jotex, kr 149 (annonse).  

En vakker og strukturert vase som kler både store peoner og valmuer.

Lyngbyvase (15 cm), kr 499. 

Med denne vasen er det blomstene som spiller hovedrollen. Sett sammen små buketter av ulike slag, og skap en liten blomstereng på bordet med flere små vaser.

Something old...

Tradisjonen sier at til et bryllup skal det være something old, something new, something borrowed and something blue. Vel, dette passer overraskende godt på 17. mai også. Dekk bordet med en miks av gammelt og nytt – kanskje har du arvet noe fint? Rustikke elementer skaper et stemningsfullt bord med masse personlighet, og det finnes egentlig ikke noe rett eller galt.

Dersom du trenger inspirasjon kan du sjekke ut @seashells.and.chandeliers og @emilyslotte. Her snakker vi endeløs inspirasjon!

Foto: @seashells.and.chandeliers / @emilyslotte

Musselmalet riflet frokosttallerken (22cm) fra Royal Copenhagen, kr 1359.

Dette serviset fra Royal Copenhagen er både blått, og strengt talt kan det trygt passere som arvet eller old, da dette var Royal Copenhagens første servise fra 1775. Med andre ord kan dette ha tilhørt din tipp, tipp, tipp.. Ja, du skjønner greia.

Tallerken fra H&M Home (22. cm), kr 95 (annonse). 

Et enkelt og delikat servise med gullkant gjør seg fint på et bord med hvit duk! Enten du kombinerer dette med pasteller og fargerike blomster, eller liljer og lin vil det bidra til en harmonisk helhet.

Blomster-tallerken (27cm) fra ARKET,  kr 270 (annonse)

Et bord fullt av blomster? Ja, takk! Dette serviset går nok under kategorien something new, men det har likevel noe nostalgisk sommerhus-aktig over seg.

Sist, men ikke minst...

Tekstiler er virkelig alfa omega når det kommer til borddekking. Bordet preges av mange "harde" elementer med glass, servise, bestikk og vaser, og derfor er spiller tekstilene en viktig rolle for å skape en myk kontrast.

Legg på en duk for å skape stoffelighet, og gjerne en i lin. Dersom du har et vakkert bord som fortjener å synes kan tekstil-servietter gjøre hele forskjellen.

Du kan også lage dine helt egne servietter. Ta turen innom en stoff-butikk, og velg deg ut en metervare som du klipper til servietter. Ta utgangspunkt i standard størrelse som pleier å ligge mellom 40x40 og 50x50 cm. Du kan pynte serviettene med en serviettring, men de kan også knytes i en løs knute, eller samles med et pent bånd.

Flora linservietter (50 x 50 cm ) fra Langkilde & Søn, kr 189. 

Vakre linservietter med en brodert blå blomst. 

Linservietter (2-pk) fra H&M Home, kr 139 (annonse).

Finnes det noe finere enn klassiske hvite linservietter? Disse kan du ha lenge og bruke igjen og igjen til alle store og små anledning. 

Syrinlilla servietter i lin fra Jotex (8 pack), kr 599 (annonse).

... Og husk at det viktigste elementet med et vakkert bord er alle som sitter rundt det!

God 17. mai!

Powered by Labrador CMS