Camilla Pihls 17. mai-fletter

Foto: Camilla Pihl

Tutorial: Lær deg Camilla Pihls fine og superenkle fletter til 17. mai.

Publisert Sist oppdatert

17. mai nærmer seg og det er på tide å øve på 17. mai-fletter. Camilla Pihl har laget to små filmer som viser akkurat hvordan du lager to superenkle, men så fine fletter til nasjonaldagen. Så nå er det bare å øve!

Begge 17. mai-flettene er like fine til bunad og kjole. Og du kan pynte de litt ekstra med sesongens mest trendy hårspenner eller hodeplagget som hører til din bunad. Flettefrisyren kan du lage ganske langt ned i nakken og ha roggeband (hårbånd) eller kyse til hvis du har det.

Den første 17. mai-fletten er en stor, lekker flette som ser veldig avansert ut, men det er den altså ikke. Det skal ikke så mye til før det ser imponerende ut når det gjelder fletter.

17. MAI-FLETTER

https://www.youtube.com/watch?time_continue=195&v=_qAwdV4JoMQ

Start med løst hår. Det er lurt å ikke ha helt rent hår, da blir det så glatt og vanskelig å flette. Eller bruk produkter som skaper struktur og hold. Lag en liten hestehale med litt av håret ganske høyt oppe. Bruk gjerne en gjennomsiktig strikk. Lag en til rett under. Del den øverste i to og legg under den andre. Så lager du en tredje hestehale, tar hestehalen over, deler i to og gjør det samme som den forrige. Slik fortsetter du nedover til hele håret er flettet. Fest med en strikk nederst og rufs fletten litt til. Spray over med litt hårspray og du har en perfekt 17. mai-flette!

Mer inspirasjon: Festfine fletter!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=210&v=evPGEb6tYXI

Den andre fletten er mer en flettefrisyre. Også den ser veldig avansert og lekker ut, men det er kjempelett.

Det er samme teknikk som den første 17. mai-fletten, men her fletter du fra side til side av hodet og lenger ned mot nakken. Start med å lag to hestehaler litt på siden og ganske lavt i nakken. Flett på samme måte som den første: Del den første hestehalen i to og legg under den andre. Slik fortsetter du bortover hodet og fletter resten av håret. Dra litt i fletten slik at den blir større og fest den løse fletten under på motsatt side.

Få mer inspirasjon på bloggen til Camilla her!

Flere 17. mai-saker fra ELLE:

Kjolene vi vil ha 17. mai

17. mai-kjoler på budsjett

Slik baker du en perfekt Pavlova

Perfekt brunfarge uten sol

Powered by Labrador CMS