livsstil

ELLE tester: TikTok-trenden #12330workout

... Og vi var 0,17 km raskere enn Lauren Giraldo.

Publisert Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet om hvordan en digg smoothie som belønning kan være det som får oss over den berømte dørstokkmila, men nå har vi testet en ny trend som faktisk gjør selve treningen mer fristende.

Les også: Nå lager "alle" grønn pasta

Det siste året har treningsmetoden 12-3-30 tatt internett med storm, og først og fremst TikTok. Vi er kanskje ikke like raske med å kaste oss på treningstrender, som de innen mote, interiør og skjønnhet, men akkurat denne virket nesten like umulig å unngå som Elsa og Frozen for småbarnsforeldre.

Til slutt ga vi opp kampen mot TikTok, og gikk på mølla.

Slik fungerer det

Opplegget er ganske enkelt: Etter fem minutter med oppvarming på flat mølle, stiller du den inn på 12% stigning, 5 km i hastighet og holder det gående i 30 minutter.

Treningen er gjort populær gjennom influenser, Lauren Giraldo, som begynte å dele sine erfaringer fra mølla allerede i 2019 under hashtaggen #12330workout. I utgangspunktet er hastigheten 3 mph, som tilsvarer 4,83 km, men vi går for 5 km – for hvem elsker vel ikke en utfordring? Spesielt en som kun krever 0,17 km av deg.

You can do it!

Noen vil kanskje si "velkommen etter", da denne treningen har vært populær en god stund allerede. Men vi sier heller "bedre sent enn aldri", som forøvrig også gjelder for flere aspekt av livet: årets nyårsforsett, bøker vi kjøpte til sommerferien i fjor, selvangivelsen – lista er lang.

Dette er perfekt trening for løpere som ønsker variasjon, men også for deg som hater å løpe – faktisk. Ikke bare får kondisjonen kjørt seg, men stigningen gjør også at beina får seg en aldri så liten styrkeøkt, med fokus på setemuskler, hamstrings, korsrygg og leggmuskler.

Dersom du vanligvis ikke trener så mye, men ønsker å komme i gang, kan du også senke stigningen og sette deg 12% som et mål på sikt. Du kan også øke stigningen, dersom du ønsker mer utfordring.

Dommen

Etter å ha testet treningen lyder dommen som følger: En effektiv økt som fikk i gang både kondis og kroppstemperaturen, med stort pluss for at varigheten (30-35 minutter) er svært overkommelig dersom du enten er travel, eller blir utmotivert av lange treningsøkter. Økta er også en perfekt avveksling til mer tradisjonelle styrkeøkter.

Man føler seg også 2% mer som en influenser, noe som både er skremmende og gir en følelse av tilhørighet på samme tid.

We will be back.

Les også: Har du testet denne beauty-trenden?

Powered by Labrador CMS