ELLE DECORATION

Interiør møtte kunst og mote under 3 days of design

Disse inngikk samarbeid i forbindelse med 3 days of design.

Publisert

Forrige uke gikk 3 days of design av stabelen i København, og samlet skandinavisk og internasjonal presse, stylister, fotografer og innkjøpere til et fullspekket program bestående av spennende foredrag, presentasjon av nyheter og trender, og ikke minst tonnevis med inspirasjon.

Blant nyhetene som ble presentert var det også flere spennende designsamarbeid, og spesielt tre av dem er verdt å notere seg.

Mads Nørgaard x Kay Bojesen

Den smilende Apen signert Kay Bojesen er i dag å regne som et ikon, og kanskje et av Skandinavias mest utbredte design med tanke på antall hjem som i dag huser nettopp denne blide figuren i teak, men under 3 days of design ble Apen presentert i ny drakt – bokstavelig talt.

Den danske designeren Mads Nørgaard har i anledning et ekslusivt samarbeid ikledd Apen sine famøse striper, og resultatet kan ikke omtales som noe annet enn et møte mellom to ikoner.

#101-t-skjorten ble i sin tid designet av Jørgen Nørgaard og lansert i 1967. Stripene er inspirert av 101-motoveien i California. Kay Boyesen designet Apen med sin evige overbevisning om at linjene i et produkt skal smile, noe Apen har gjort siden 1951.

Samarbeidet er tilgjengelig i butikk nå.

ferm Living x Anna Maria Øftesdal Eng

Samarbeidet mellom den norske kunstneren Anna Maria Øftesdal Eng og danske ferm Living har allerede høstet strålende kritikk etter lanseringen av Morf Sculpture og Rotben. Under 3 days of design utvidet de samarbeidet med Dal, et møbel i krysningspunktet mellom det skulpturelle og funksjonelle.

Øftesdal Eng henter inspirasjon fra råskapen og skjønnheten i norsk natur, en kjærlighet som også gjenspeiles i hennes dedikasjon til å jobbe resirkulerte materialer. Da hun designet Dal for ferm Living var det med de bratte og brutale fjellsidene i Gudbrandsdalen som sitt motiv. De myke, organiske detaljene som preger designet er inspirert av sildrende vann som over tid polerer den grove steinen og etterlater den bløte, kurvede overflaten. Dette ga også inspirasjon til navnet, Dal.

Dal er tilgjengelig hos ferm Living fra 16. august 2023.

Reform x Atelier Collection

Under 3 days of design lanserte danske Reform to nye kjøkken, Shaker og Plain, og i den anledning presenterte de også sin Atelier Collection i samarbeid med fire ulike designere og kunstnere. Maria Bruun, Yukari Hotta og Alberte Tranberg og Nina Nørgaard ble alle invitert til å tolke Reforms universelle materialer, som keramikk, glass, metall og treverk for å skape håndtak, knotter og tilbehør for Reforms kolleksjon.

Resultatet tar Reforms kjøkken til et nytt nivå gjennom å bringe kunst inn i kjøkkenet, og deres forpliktelse til design, også for funksjon, fortsetter å imponere. 

Nina Nørgaard for Reform.
Knotter i kunstglass signert Nina Nørgaard
Powered by Labrador CMS