Storbybohem

Foto: Birgit Fauske

Vi har vært hjemme hos frilansjournalist og stylist Caroline Kildebo - Et eksentriskt hjem som oser av personlighet!

Publisert Sist oppdatert

Caroline Kildebo (26) er opptatt av at alt i hjemmet skal fortelle en historie, og kjøper ikke noe med mindre hun vet at hun skal ha det for alltid.

Caroline er forresten bidragsyter i ELLE og har den faste spalten De ProfesjonELLE på elle.no.

Velkommen inn til hennes drømmehjem!

Bakgrunn:

Studerer master i journalistikk ved UiO og jobber som frilansjournalist, stylist og butikkmedarbeider på Vincci i Oslo.

Hjemme hos Caroline Kildebo

Hvor lang tid brukte dere på å pusse opp?

Foto: Birgit Fauske.

– Vi hadde to måneder fra vi kjøpte leiligheten til vi fikk nøklene, og brukte disse månedene på å legge en plan for de store flatene. Da vi fikk nøklene, gikk det slag i slag med maling, tapetsering og flislegging. Ellers har vi fått bygget garderobe, og har fortsatt noen prosjekter vi ser for oss på sikt. Sånn sett er vi fortsatt delvis i oppussingsmodus.

Caroline gjorde en annerledes vri på kjøkkenet ved å legge fliser fra veggene og opp til taket, og i tillegg fliselegge taket.

Flisene er fra Right Price Tiles. Spisebordet i svart marmor er fra OX Denmarq/Milla Boutique. Metallstolen er Eames Wire Chair. Stolen i mønstret tekstil er fra Gubi, trukket i Harp og Pfauenauge fra Backhausen.

Hva var inspirasjonen bak hjemmet og stilen?

Foto: Birgit Fauske.

– Den store inspirasjonen kommer fra leiligheten i seg selv, livet vi lever og det som er viktig for oss. Det er ingen bestemt stil, men det er vår stil som har blitt til gjennom fem år sammen. Utover det hadde jeg ingen overordnet inspirasjon, mer ideer for ulike løsninger som dukket opp etter visning og gjennom følelsen jeg fikk av leiligheten og det jeg likte ved den. – Når man kommer inn gjennom inngangsdøren, møtes man av fire dører, nesten litt Alice in Wonderland-aktig, og jeg ville at det skulle være noe eget bak hver dør – at hvert rom hadde sin egen stemning. Stua, for eksempel, skulle være eklektisk, sosial og avslappet, et sånt sted jeg hadde digget som barn, hvor det er masse rart man kan se på og hvor man kan sitte overalt. Over sofaen har vi to bilder med badekar som minner meg på barndomsdrømmen om badekarsofa à la Breakfast at Tiffany’s. Det finnes små historier om det meste i leiligheten. Jeg er en romantiker og dessuten svært sentimental, så jeg vil heller ha et hjem som gjenspeiler personlighet, framfor noe som er «riktig».

Sofaen i stua er modellen Togo kjøpt på Milla Boutique. Taklampen er fra Menu/OsloDeco. Vegger, tak og stukkatur er malt i fargen Oval Room Blue fra Farrow & Ball.

Hvor henter du inspirasjon?

Hvordan reflekterer leiligheten din forkjærlighet for Paris?

– Gjennom underbevisstheten, hele tiden og overalt. Vi lever i en tid der vi konstant utsettes for inntrykk, så vi inspireres nok mer enn vi registrerer. Miriam Brenne fra OsloDeco fortalte meg noe som var så treffende; at ofte liker vi det vi liker av interiør fordi det minner oss om noe, gjerne fra barndommen. Det tror jeg virkelig stemmer, og det finnes flere eksempler her som bekrefter det. Ellers elsker jeg å se på film, og plukker nok opp mange inntrykk på reiser eller gjennom opplevelser.

Foto: Birgit Fauske.

– Mest av alt håper jeg den reflekterer frihets- og lykkefølelsen jeg forbinder med byen. Det er viktig for meg at selv om man tilbringer hverdagen i hjemmet, skal det fortsatt være et spennende og inspirerende sted. Et sted som gir energi og som er tilrettelagt for det som er viktig for oss. Et sted jeg alltid gleder meg til å komme til, og som jeg ikke blir lei av. Eiffeltårnene har vel blitt et slags symbol på min evige kjærlighet til Paris, samt min fascinasjon for selve tårnet. Jeg blir aldri lei av å se på det, og har ni stykker rundt om i leiligheten. Ja, også er veggen på kjøkkenet dijon-gult, og jeg digger Croque Monsieur.

Stol fra Frama/Milla Boutique. Vasen på gulvet er fra Ferm Living. Legg også merke til alle Eiffeltårnene som er plassert rundt om i leiligheten.

Er du drevet av lyst eller nødvendighet når du kjøper noe nytt til hjemmet?

Foto: Birgit Fauske.

– Begge deler. Det hender jo at vi ramler over noe som bare kjennes helt uimotståelig, og da tar jo lysten over. Som regel har jeg en idé om hva jeg vil ha, og da kan jeg gjerne bruke et halvt år på å finne det riktige – uansett om det bare er en vase. Dessuten liker jeg ikke å bytte ut ting, og spør meg selv «vil jeg elske denne til jeg dør?» når jeg kjøper noe. Skikkelig dramatisk opplegg. Men sånn er jeg til det meste; når jeg først tar noe inn, liker jeg å tenke «for alltid». For ikke så lenge siden kjøpte vi kunst, og da tenkte jeg på hvor fint det er at disse bildene skal vi henge opp, pakke ned og henge opp på forskjellige steder resten av livet. At uansett hvor vi skal, så skal de følge med – og det er fint.

I gjesterommet har til og med taket fått tapet. Den er fra Cole&Son/Fornasetti. Taklampen er fra &Tradition/OsloDeco.

Foto: Birgit Fauske.

Flisene i gangen er fra Historiske Fliser. Veggene er malt i Refined Yellow fra Jotun.

Hvor kjøper du møbler?

Du har malt takene i leiligheten din, hvorfor gjorde du det?

– Vi har en god blanding av design og brukte skatter. Faste favoritter er OsloDeco og Milla Boutique, samt Inventarium, Luck og KollektedBy her på Løkka. Ellers er jeg stor tilhenger av loppemarkeder, finn.no osv – mye fordi jeg elsker skattejakten og «slow shopping». Drømmen hadde jo vært å gå bananas på Les Puces i Paris, men det får bli en annen gang (med et annet budsjett).

Foto: Birgit Fauske.

– Stua og soverommet har utrolig vakker stukkatur, og jeg visste umiddelbart at jeg ville male tak, vegger, lister og karmer i samme farge i hvert rom, sånn at hvert rom virkelig har en farge. Det skaper en renere flate og en helhet som gir rom for det eklektiske. Stukkatur smykker jo takene på en helt spesiell måte, og derfor begynte jeg å tenke på at de andre takene også fortjente et slags «smykke». Noe av det vakreste jeg vet om er takmalerier, som er typisk for gamle leiligheter, og det var sånn jeg kom på tapet. Da jeg fant denne fra Fornasetti via Cole&Son, var den helt riktig, også fordi tapet med skyer har vært et slags bakteppe i barndommen gjennom gode minner fra farmor. På kjøkkenet var det allerede fliser halve veien opp, og ved å fortsette disse opp til taket og i selve taket fikk man en slags helhet. Det minner litt om et restaurantkjøkken.

Caroline er frankofil og elsker eiffelltårnet.

Hvilket møbel er du mest fornøyd med og hvorfor?

Hvis du kunne velge på øverste hylle uten å tenke på budsjett, hva ville ditt neste interiørkjøp vært?

– Det må nok bli sofaen. Jeg falt for den første gang jeg så den i et magasin for en del år siden, og tenkte at den var så vakker – men hvordan skulle jeg få tak i den? Lykken var stor da Milla Boutique senere ble forhandler av merket (Ligne Roset) som eneste i Norge, og etter en tid med sparing ble den vår! Den finnes i ulike moduler, så etter hvert som vi får større plass kan vi bygge på den. Den er episk i komfort, og skinnet blir bare finere og finere.

Foto: Birgit Fauske.

– Et kråkeslott i Son, et lite studio i Paris og en stor madrass til hvert sted.

På soverommet er taket og veggene malt i fargen Støvrosa fra Jotun. Gardinene er sydd av moren til Caroline i et møbeltekstil i velur. Taklampen over sengen er fra Flos.

Powered by Labrador CMS