Mona Jensens beste Tokyo-tips

Foto: Privat

Mona Jensen, gründeren og designeren bak det norske smykkemerket Tom Wood, gir deg sine beste Tokyo-tips.

Publisert Sist oppdatert

Mona har gjort det "big in Japan" med det norske smykkemerket Tom Wood, og reiser flere ganger i året til Tokyo for å treffe kunder. Her er hennes beste tips til den japanske metropolen.

Mer reise: 24 timer i Saint-Tropez

Her bor jeg i Tokyo:

Jeg pleier å leie via Airbnb. De siste årene har det begynt å komme en del kule leiligheter på markedet. Jeg bor gjerne i Shibuya-området, og liker meg spesielt godt i Harajuku-delen. Her har jeg fått studioleilighet med terrasse flere ganger, som er skikkelig fint om våren og sommeren. Av mer fancy art kan relativt nye Trunk Hotel nevnes. Her mingler «fiffen» i Tokyo. Andre greie alternativer er Hotel Unizo som ligger nært det meste, eller Hotel S i Roppongi.

Shopping:

Tokyo er et mekka for shopping, om man er ute etter vintage, streetwear eller luxury. Men man bør merke seg at det ofte kan være en del dyrere i Japan for enkelte merkevarer, da de tar seg godt betalt når de kan. Japanere er veldig merkebevisste og betaler gjerne for det de anser som kvalitet eller status i form av riktig merkevare.

Jeg liker meg best i gatene i Shibuya-området der man finner kredible merker som Stella McCartney, Comme des Garcons, Balenciaga m.m. Vintage og secondhand shoppingen i Harajuku er også utrolig bra. Her kan man tråle gatelangs i det som er midt i Tokyo og ikke høre en eneste bil! Småhusbebyggelsen er fylt opp med unike butikker, cafeer og restauranter. Finn frem til vintagebutikken BerBerJin, og du er midt i det hele. Ragtag er en litt større og finere vintagebutikk som mange turister finner frem til, midt i Cat street.

Om man har tid finnes det også mye vintage 20-30 minutters kjøring utenfor Tokyo’s bykjerne, der en del studentlandsbyer har satt opp store markeder.

Shoppingsentre som Isetan og Hankyu blir for overveldende for meg, men det er alltid artig å ta en titt, siden de fører Tom Wood der. Ellers må jeg nevne Dover Street Market i Ginza som er en helt unik shopping destinasjon. De har også Tom Wood.

Andre butikker som er verdt et besøk er H by Beauty & Youth, Super A Market og Edition.

Spisesteder:

Jeg er ikke så glad i japansk mat, noe som ofte gjør at jeg kan havne i litt pinlige situasjoner i forbindelse med jobben. Det smaker ikke så mye, og jeg er tilhenger av gode krydder og sterke retter.

Jeg har funnet mine favoritter som jeg alltid må innom, blant annet Chao Bamboo, en Thai restaurant som ligger i Harajuku like ved Cat Street. Prøv agurksalaten med koriander for en fresh start på måltidet. Her sitter man tett i tett på små krakker ute i en smal gang som vender ut mot alle handlegatene i området. Nabo-kneipa Harajuku Gyouzarou er også et must. En øl og herlige småretter er perfekt som low key middag eller lunsj.

Sist gang jeg var i Tokyo, besøkte vi to av konseptrestaurantene til We Are The Farm. Fantastisk, økologisk mat som serveres på nye måter med god vin til.

Libertin er også verdt å nevne. Det er en sjarmerende bar i Harajuku som drives av japanere, men som fokuserer på franske viner og mat.

Vi har som oftest en fast middag hos Papas, en lokal liten kneipe der man har bruskasser som stoler og gassgrillen står midt på bordet. Her griller vi saftige, små stykker med biff og drikker lokalt brennevin til. I andre etasje er det en hemmelig bar som vi noen ganger får slippe inn i. Den eies av Papa selv og man betaler en fast pris for å komme inn og kan deretter drikke det man selv ønsker.

Uteliv:

For de som ønsker å se Tokyo by night, kan det være gøy å starte i jazzbaren på Park Hyatt, der «Lost in Translation» ble spilt inn. En whisky med utsikt over byen blir aldri feil.

Jeg liker meg best på små, lokale steder som det ikke alltid er like enkelt å finne frem til siden de ofte befinner seg oppe i store bygninger. Oppe i det som kan se ut som en kontorbygning, kan man få innpass i tidenes karaokebar. Bar Triad er en slik bar. Man må opp med heis i en smal bygning. Baren er liten og de ansatte står i hvite apotekfrakker og lager nydelige drinker med fokus på gin.

Om man ønsker å oppleve det enda mer lokale barlivet, bør man ta turen til den lille bargaten i Shinjuku. Der gjorde vi vår siste denimkampanje, faktisk. Barene rommer kun 5-6 stoler og en ansatt. Her drikker man øl og kan få servert små snacks. Jeg trodde jeg fikk servert oliven en gang, men det viste seg å være kokte små egg. Ikke helt suksess.

Norske Fuglen er alltid verdt et besøk. Det er veldig koselig å gå i gaten fra nedre del av Shibuya som fører til Fuglen. Da går man også forbi norske ØL. Her er det mange nydelige, små restauranter på rad og rekke.

Kultur:

Det finnes mange flotte museum og utstillinger i Japan. Her må man bare finne ut hva som er i kalenderen når man selv skal dra. Noen av de flotteste utstillingene jeg har vært på her hjemme er med japanske kunstnere, og det er ikke mindre av dette i deres hjemland. Yoyogi-parken og Meguro River er steder man bør dra til, bare for å gå en fin tur og oppleve lokale Japan. Spesielt under blomstringstiden i mars er dette en fantastisk opplevelse! Se også: De 10 mest Instagram-vennlige hotellene i verden!
Powered by Labrador CMS