Tacofredag: Endelig er helgen her, og vi ringer den i kjent stil inn med en skikkelig taco-fest.
Denne freshe varianten er kjøttfri, og faktisk også helt vegansk – men aller viktigst så smaker den super godt.
Her finner du en annen deilig helgefavoritt: Risotto med kapers, urteolje og marinert blomkål.
Taco med fivespice-stekt søtpotet, avokado- krem, syltet rødløk og mangosalsa
Foto: Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley
Ingredienser
Til 4 personer trenger du:
2 store søtpoteter, skrellet og kuttet i terninger
2 ss fivespice-krydder
2 modne avokadoer
1 saften fra lime
1 bunt frisk koriander
1 moden mango
1 granateple
1 finhakket rød chili
extra virgin olivenolje
12 maistortillalefser
syltet rødløk
vegansk majones
1 lime skåret i båter til servering
havsalt
Slik gjør du:
Krydre søtpotet-terningene med fivespice-krydderet, og stek terningene i litt olje til de er møre.
Avokadokrem
Del avokadoene i to og fjern steinen og skallet. Kjør avokado, limesaft, halvparten av korianderen og en klype havsalt i blenderen til en glatt krem.
Mangosalsa
Kutt mango i små terninger og ha i en bolle. Rens granateplet for kjerner og ha også de i bollen. Bland i chili, litt extra virgin olivenolje og resten av korianderen.
Montering
Rist tortillalefsene i en tørr stekepanne, og topp med søtpotet, avokadokrem, mangosalsa, syltet rødløk og vegansk majones.
Server med havsalt og limebåter i skåler som hver enkelt kan forsyne seg av.
We use cookies to improve our site and your experience. Cookies are also used by us and third parties such as advertisers, ad-tech providers and others ("Vendors") to develop and serve ads more relevant to your interests based on your consent or our legitimate interests. By continuing to browse our site, you are consenting to our use of cookies. Read more about our cookie policy here and here you can read how Google use your personal data.Ok