Kultur

7. mars, 2020

Superdigg alternativ til fredagstacoen!

Denne lekre taco-oppskriften vil vi lage i kveld!

Tacofredag: Endelig er helgen her, og vi ringer den i kjent stil inn med en skikkelig taco-fest.

Denne freshe varianten er kjøttfri, og faktisk også helt vegansk – men aller viktigst så smaker den super godt.

Her finner du en annen deilig helgefavoritt: Risotto med kapers, urteolje og marinert blomkål.

Taco med fivespice-stekt søtpotet, avokado- krem, syltet rødløk og mangosalsa

Tacofredag
Foto: Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley

Ingredienser

Til 4 personer trenger du:

2 store søtpoteter, skrellet og kuttet i terninger

2 ss fivespice-krydder

2 modne avokadoer

1 saften fra lime

1 bunt frisk koriander

1 moden mango

1 granateple

1 finhakket rød chili

extra virgin olivenolje

12 maistortillalefser

syltet rødløk

vegansk majones

1 lime skåret i båter til servering

havsalt

Slik gjør du:

Krydre søtpotet-terningene med fivespice-krydderet, og stek terningene i litt olje til de er møre.

Avokadokrem

Del avokadoene i to og fjern steinen og skallet. Kjør avokado, limesaft, halvparten av korianderen og en klype havsalt i blenderen til en glatt krem.

Mangosalsa

Kutt mango i små terninger og ha i en bolle. Rens granateplet for kjerner og ha også de i bollen. Bland i chili, litt extra virgin olivenolje og resten av korianderen.

Montering

Rist tortillalefsene i en tørr stekepanne, og topp med søtpotet, avokadokrem, mangosalsa, syltet rødløk og vegansk majones.

Server med havsalt og limebåter i skåler som hver enkelt kan forsyne seg av.

 

Relatert