mat

Sweet´n spicy søtpotet-bowl

En deilig og sunn smaksbombe med futt!

Publisert Sist oppdatert

Lyst på en fresh rett til lunsj eller middag? En smakfull rett stappfull av masse sunt og godt – Da må du bare prøve denne sotpotetbowlen!

Les også: Dekke søtsug-behovet med denne deilige og sunne sorbet-isen

Sweet´n spicy søtpotet-bowl

Tid: 1/2 time • 3 porsjoner • glutenfri

Du trenger:

2 søtpoteter (1/2 søtpotet til hver salat)

1 ss olivenolje

2 bokser sorte bønner

1 pakke tacokrydder

1 dl vann

SMAKFULL QUINOA

2 dl tørr quinoa

5 dl vann

1 grønnsakbuljongterning

Syltet rødløk

2 rødløk

1 dl eddik

1 dl sukker

1 dl vann

CHIPOTLEDRESSING

1 boks kesam

2 ss chilimajones

valgfri mengde spinat

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 °C. Vask og tørk søtpotetene slik at du kan bruke skallet. Del dem i to på langs. Drypp olivenolje på innsiden av søtpotetene, smør dem godt inn, og legg dem med innsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i ca. 40 minutter.

Hell av vannet på de sorte bønnene og stek dem i en stekepanne med litt olje i 2–3 minutter. Tilsett tacokrydder, stek videre i 2 minutter. Tilsett deretter vann og la det småputre til bønnene er blitt saftige uten å bli tørre. Ha dem over en beholder.

Skyll quinoaen og ha den over i en kjele med vann og grønnsakbuljong og kok opp. Rør ut buljongterningen. La det småkoke under lokk i 15–18 minutter, eller til vannet er borte og quinoaen har «spiret». Skrell rødløken, kutt den i tynne skiver og ha over i et glass med lokk. Kok opp eddik, sukker og vann og kok til sukkeret er oppløst. Hell over rødløken og la den stå i kjøleskapet i minimum 1 time før bruk, og helst natten over. Bland sammen ingrediensene til chipotledressingen, og ha i et glass.

Når søtpoteten er blitt karamellisert i kantene, er den ferdig. Del i 2 cm store kuber. Del quinoaen, søtpoteten og de stekte bønnene i tre pors- joner, og ha porsjonene i hver sin matboks. Tilsett valgfrimengde spinat og syltet rødløk i matboksen samme dag som den skal spises, og ta med deg glasset med dressing. Dermed er denne luksus-lunsjen klar til server- ing. Pynt med valgfrie urter.

Powered by Labrador CMS