Fivespice er en krydderblanding bestående av stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper. Krydderet er veldig smakfullt og passer perfekt til blant annet kjøtt og wok.

Svinefilet med fivespice-krydder:

Foto: Ben Dearnley/Dominic Smith/So Photo Agency
Tilberedningstid: 40 min. 4 porsjoner

Dette trenger du:

2 sjalottløk (50 g), finhakket
2 hvitløksbåter, finhakket
4 guyot-pærer (520 g), delt i 6
4 cm ingefær (20 g), delt i fystikktynne biter
2 ss brunt sukker
2 ss soyasaus
2 ts fivespice-krydder
0,6 dl olivenolje
800 g svinefilet, trimmet
2 ss sesamfrø
100 g voksbønner
100 g grønne bønner

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 180 grader (160 grader varmluft). Dekk ildfast form med bakepapir. Legg sjalottløk, hvitløk, pærer, ingefær, sukker, soyasaus og femkrydder i formen og drypp over 2 ss olivenolje. Bland alt godt. Stek i 20 minutter, til pærene er så vidt myke. I mellomtiden gni inn svinefilet med 2 ss olivenolje og rull den i sesamfrø. Varm resten av oljen i en ovnssikker stekepanne, og brun kjøttet på alle sider. Sett stekepanna inn i ovnen i 12 minutter eller til svinefileten er gjennomstekt. Pakk kjøttet inn i aluminiumfolie og la det hvile i 5 minutter. I mellomtiden koker du bønnene i tre minutter, til de er så vidt møre. Hell av vannet. Server svinefileten i skiver med bakt pæreblanding, soyasaus og bønner.

Relatert

vibeke ruud

ELLEs feriefavoritter 2022: Vibeke Ruud

Dette pakker ELLEs Creative Director og Art Director med seg i feriekofferten.
caroline kildebo

ELLEs feriefavoritter 2022: Caroline Kildebo

Dette pakker ELLEs journalist og innholdsprodusent med seg på ferie i år.
CHARLOTTE SØRVALD

ELLEs feriefavoritter 2022: Charlotte Sørvald

Dette pakker ELLEs redaksjonssjef og skjønnhetsansvarlig med seg på ferie i år.