kultur

Sommertid med ELLE: Metteson

Det er Sverre Breivik, Metteson, sin tur å fortelle om sommerplaner og tips i sommerspalten vår.

- Om ikke en skjult perle, hvert fall et deilig stykke syd-Europa i Oslo.

Publisert

Hei, sommer! Måtte du bli varm, vare leeenge og oppfylle alle våre drømmer. Det er ekstra lett å kjenne seg inspirert når været er fint og huden er solkysset – så vi benytter sjansen til å spørre ut et knippe favorittprofiler om all things summer.

Sverre Breivik aka Metteson om "pur glede og latskap", buldreferdigheter, saltvann for krøllene og utsolgte konserter.

Les også: Sommertid med ELLE: Tale Torjussen

- Hva slags planer har du for sommeren?

- Jeg har tre uker ferie i sommer som jeg tenkte å tilbringe på øyene i Oslo og på hytteturer i Norge. Nå ser det litt grått ut, så jeg tror jeg ender opp med å sitte inne og skrive musikk, stikke masse på kino og jobbe litt med buldreferdighetene innendørs. Det er ikke så dumt det heller! 

- Jeg har også solgt ut en konsert i Operaen, og lagt ut en ekstra, 8. september. Det blir en heftig slutt på sommer'n så jeg må øve og preppe til dét.

- Hvilke 3 ting er det et must å gjøre i Oslo i sommer?

- Jeg syns man bør komme seg på Hovedøya eller Langøyene om sola titter frem. Det er så deilig å være omringet av sjø. Ellers gleder jeg meg til å se Rothko og Anna-Eva Bergman på Nationalmuseet. Det må være helt perfekt en regnværsdag i juli. 

- Til sist, jeg vet ikke om det er et must - men å ta med seg en børek fra Adriatic Café for så å sette seg i Sofienbergparken med en bok - det er å ta vare på seg selv om sommer'n. Pur glede og latskap.

- Hvor er Oslos hyggeligste uteservering?

- Smia Galleri sin uteservering på Vålerenga er, om ikke en skjult perle, hvert fall et deilig stykke syd-Europa i Oslo. Perfekt for alle oss som ikke kommer oss utenlands i sommer. De har deilig mat og avslappet, romantisk og intim atmosfære. 

- Hva gjør du på en regntung sommerdag? 

- Jeg har hund, så jeg må ut uansett vær, men jeg var så lur at jeg skaffet meg en ganske flott Norwegian Rain regnjakke samtidig som jeg fikk hund. Med den blir det ikke så kjipt med regn, så det er jo en god investering for sommeren bare av den grunnen. Jeg pleier å tenke på hvor digg det er for alt det grønne at det regner, og så lager jeg en skammelig god kaffe på alt for dyre bønner og setter på en god vinyl, for eksempel Cesaria Evora, i påvente av bedre vær. 

- Hvilke favorittplagg pakker du i kofferten i sommer?

- Jeg har et par sorte linbukser fra Hope som nå er grå av konstant sommerbruk. Jeg har også tre Birkenstock-par som er godt slitt, men som har sin sjarm. Sene sommerkvelder er kanskje også den eneste tiden det faktisk er deilig å gå med skinnjakke, så jeg flekker frem en god, klassisk sort, vintage jakke jeg kjøpte i London sist jeg var over for å skrive på debutalbumet. Det går mye i løse baseplagg om sommeren. Sommergløden får spille hovedrollen. 

- Med Metteson, på scenen, er jeg glad i høye heler, store silhuetter og tettsittende klær. Om jeg skal ut og ta en øl om sommeren vil jeg helst bare ha et par kule boots og en artig band merch t-skjorte eller lignende!

- Hvilken bok kan du tipse om til sommerferien? 

- Jeg likte veldig godt The Line of Beauty av Alan Hollinghurst. Den var litt ekstra gøy å lese rett før valget i England da den blant annet skildrer det konservative overklassemiljøet i London under Thatcher, gjennom øynene til en ung, homofil mann. Det er en bok med lav puls, veldig vakkert fortalt. 

- Akkurat nå leser jeg Weasels In The Attic av Hiroko Oyamada. Den er tynn, lettlest og artig. Virker som deilig sommerlektyre, selv om det er skummelt å anbefale bøker man ikke har lest ferdig.

- Hva er dine 3 beautyfavoritter for sommeren?

- Det siktes kanskje til sminke her, men jeg er slår et slag for heftige solbriller, saltvannshår og 50 faktor solkrem til ansikt!

- Jeg syns det er vanskelig å finne den perfekte solkremen, da. Jeg vil jeg ha en solkrem som ikke er skadelig for miljøet, så jeg passer på å søke opp dette før jeg handler inn. Savner dog de skikkelig parfymerte, rare solkremene jeg vokste opp med på 90-tallet. Det er lukten av sommeren på et vis.

- Storbyferie eller strandliv?

- Hvorfor velge, stikk til Barcelona! ... Eller Oslo.

- Airbnb-villa eller resort?

- Airbnb-villa.

- Vin eller cocktails?

- Vin.

- Ferskvann eller saltvann?

- Saltvann for krøllene.

- Saftis eller kremis?

- Saftis, eller helst sorbet, så får man litt følelsen av begge.

- Jordbær eller moreller?

- Jordbær, helst av typen mark. 

Metteson leser Weasels in The Attic ac Hiroko Oyamada i sommer. Kr 199 hos Norli (annonselenke)

Les også: Hvor lenge er det ok å være ute i sola?

Powered by Labrador CMS