En kald iste, oversized, 70-talls-solbriller og strandboka ved bassenget i Hellas fjæra. Sommeren blir kanskje ikke helt som den vi er vant til, men en ordentlig god bok er heldigvis like god her hjemme. Her er sommerens leseliste med bøkene du absolutt bør få med deg!

Sommerens beste bøker 2021:

Lucinda Riley: Den savnede søsteren (utgitt mai 2021)

Den syvende boken i serien om de syv søstre kom endelig i norske butikker i mai. Historien tar deg blant annet med på en reise til grønne enger i Irland, innsjøer i Sveits og vingårder i New Zealand og Frankrike.

Serien i sin helhet anbefales på det sterkeste, men det er for øyeblikket noe uvisst hva som vil skje med den åttende og siste boken. Forfatteren, Lucinda Riley, tapte dessverre sin fire år lange kamp mot kreft 11.juni.

Sommerens beste bøker

The Missing Sister, kr 393 (annonse).

Morgan Rogers: Honey Girl (utgitt februar 2021)

Grace Porter har livet fullstendig på stell. Hun er absolutt ikke typen til å dra til Vegas og returnere med en kone hun ikke kan navnet på, men det er overraskende fort gjort. Hun innser at hun ikke er fornøyd med retningen livet hennes tar, og bruker en sommer i New York (ja takk, gjerne) til å bli kjent med både seg selv og hennes nye kone. Ikke la deg lure – dette er ikke en fluffy romanse, men et innblikk i ensomhet, burnout og mental helse.

Gjennom linken under kan du kjøpe lydboken dersom du foretrekker å ha historien på øret.

Honey Girl, kr 409 (annonse). 

Emily Henry: People We Meet on Vacation / You and Me on Vacation (utgitt mai 2021)

Emily Henry leverer en fantastisk versjon av den klassiske motsetninger-tiltrekker-hverandre, og det er virkelig historien vi har lengtet etter! Poppy og Alex drar på biltur hver sommer, helt til et år hvor alt rakner. Poppy overbeviser Alex om å ta en siste tur i et desperat forsøk på å redde vennskapet. Hva kan vel gå galt?

Boka forventes å bli tilgjengelig på Ark i juli.

Sommerens beste bøker

People We Meet on Vacation, kr 169 (annonse).

Emily Henry: Beach Read (utgitt mai 2020)

Om du faller like pladask for Emily Henry som oss, bør du plukke med deg Beach Read i samme slengen – boka som utvilsomt var høydepunktet fra fjorårets sommer. Her må vi riktignok komme med en advarsel: om du planlegger å kose deg med denne i sola, må du huske å ta med solkrem for resten av dagen – denne er vanskelig å legge fra seg.

Beach Read kr 169, (annonse). 

Silvia Moreno-Garcia: Velvet Was the Night (forventet utgitt august 2021)

Dette er det eneste du trenger å planlegge for sensommeren: noter deg datoen: 17 august, da kommer endelig neste bok fra New York Times sin bestselgende forfatter av Mexican Gothic. Historien foregår på 70-tallet i Mexico City, hvor vi følger Maite og Elvis. Denne blir garantert en hit for fans av historiske mysterier!

Wendy Wax: The Break-Up Book Club (utgitt mai 2021)

Sommerens leseliste er ikke komplett uten en klassisk feel-good. Fire veldig forskjellige kvinner, som alle prøver å navigere egne personlige problemer, samles og støtter hverandre gjennom en bokklubb. Leserne følger Jazmine, Judith, Erin og Sara mens de forsøker å komme seg gjennom både bøkenes og livets kapitler. Det er til og med et hint av romanse! En must-read denne sommeren.

Sommerens beste bøker

The Break-Up Book Club, kr 199 (annonse).

Elin Hilderbrand: 28 Summers (utgitt juni 2020)

Om du ikke leste denne forrige sommer, så har tiden absolutt kommet! Boka er basert på filmen Same Time Next Year, og handler om en dramatisk kjærlighetsaffære. Fra 1993 til 2020 møtes Mallory og Jack årlig og tilbringer tre dager sammen på stranden i Nantucket, helt til Mallory får vite at hun er dødende.

Sønnen hennes får beskjed om å ringe et nummer, og oppdager til sin store overraskelse at det tilhører Jack. Han lurer på hvordan moren hans kan kjenne Jack, som har en kone som stiller til presidentvalget i USA, og slik begynner historien … Om du ønsker å lese denne på solsengen anbefaler vi store solbriller og lommetørklær!

28 Summers kr 229, (annonse).

Relatert

ELLE Wellness: 10 tips til detox og økt energi

Anniken Nayelis' beste detox-tips for å oppnå ekstra overskudd gjennom høsten.
trening høst 2021

Hold motivasjonen oppe med nytt treningsutstyr

Treningsutstyret vi vil ha nå
mammaperm

Fredagsjenta minner oss på at ingenting varer for alltid i ukens spalte

En dag i mammaperm

Les også

Lesetips

Lyst til å lese flere bøker, men har ikke tid?

Slik får du lest flere bøker.
birøkteren fra aleppo Christy Lefteri

Denne boken bør du lese

Boken «Birøkteren fra Aleppo» er vakker og vond på samme tid - vi kunne rett og slett ikke legge den fra oss.
Boktips 2020

ELLE-redaksjonens beste boktips

Dette er bøkene vi i redaksjonen leser akkurat nå!
Helga Flatland Foto: Agnete Brun

Helga Flatland om skrivesperre, relasjonen til mora og kritikk

Helga Flatland hadde eit produktivt 2020 som resulterte i utgivelsen av romanen, Et liv forbi. Til ELLE fortel ho om kor ho hentar inspirasjon, og om boka er inspirert av relasjonen til hennar eiga mor.