mat

Oppskrift: Sunnere snickers

Dette blir ukas snacks!

Publisert Sist oppdatert

I boka Sunnere Livsstil deler Emilie Nereng enkle og digge oppskrifter som passer perfekt for deg som vil spise noe som både er supergodt, men samtidig sunt. En av våre favoritter fra boka er oppskriften på sunnere snickers – en perfekt hverdagssnacks!

Prøv også: Søtsug-sorbé

Boka Sunnere Livsstil av Emilie Nereng, kr 349 (annonse).

Oppskrift: Sunnere snickers

Disse er også perfekte å ha i fryseren. De har lavere sukkerinnhold enn vanlig snickers-sjokolade, de bjudar på både fiber, anti- oksidanter og protein, og smaker ikke minst helt fantastisk godt.

Oppskriften tar kun 30 minutter å lage, og gir 12 barer. Den er også glutenfri og vegansk.

Du trenger:

Browniebunn

- 50 g saltede peanøtter
- 50 g mandler (ev. andre nøtter eller mer peanøtter)
- 25 g havregryn 6 store dadler
- 1 ss kakao
- 20 g SukrinSirup Gold eller lønnesirup (mengde avhenger av hvor saftige dadler du bruker)

Karamell

- 130 g peanøttsmør
- 65 g SukrinSirup Gold (ev. lønnesirup)
- 5–6 dadler
- ca.1⁄41/4 dl vann/plantemelk til mer flytende konsistens

Topping

- ca. 50 g saltede peanøtter
- 2 ss kakaopulver + 1 ss smeltet kokosolje + 1 ts søtstoff + en klype havsalt, vispes sammen ev. smeltet mørk sjokolade

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene til browniebunnen i en foodprosessor bortsett fra sukrinsirup. Blend godt til du får en seig og formbar masse. Dersom dadlene dine er saftige nok, vil du ikke ha behov for ekstra sirup.

Trykk utover et bakepapir til ca. 1 cm tykkelse, og sett inn i fryseren. Ha alle ingrediensene til karamellen i foodprosessoren bortsett fra vann. Det vil bli veldig seigt – så tilsett litt og litt vann mens foodprosessoren går, til du har en seig, men litt mer flytende masse. Det er ikke sikkert du trenger vann om du bruker lønnesirup, ettersom ukrinsirup er seigere.

Ha karamellen over browniebunnen og strø over saltede peanøtter. Dytt litt ned. Sett det inn i fryseren i minst 15–20 minutter.

Smelt mørk sjokolade, eller lag sjokolade selv av kakaopulver, smeltet kokosolje og søtning. Hell over resten av snickersen. Kutt i ruter og nyt!

Sjokoladen vil stivne raskt når resten av kaken er avkjølt. Oppbevares i fryser eller kjøleskap.

Powered by Labrador CMS