mote

Slik rocker du secretary core

Stygg-kule briller er en av hovedkomponentene i secretary core-trenden som tar moteverdenen med storm.

Den stereotypiske sekretær-looken har blitt en greie, og den er en perfekt blanding mellom kjedelig og sexy.

Publisert Sist oppdatert

Vi trodde aldri vi skulle skrive dette (igjen?): men nå vi vil kle oss som en sekretær. I alle fall den stereotypiske, (ekskluderende) og Hollywood-filmatiserte varianten av en sekretær. Uansett - det er faktisk gøy å la seg inspirere av stygg-kule briller, blyantskjørt, smårar layering og quirky detaljer. 

- Trenden er en mix mellom noe classy og edgy som møter noe vi kanskje assosierer med noe litt uskyldig? Personlig digger jeg den, sier modell og influencer Sofie Vollan.

Hun er en av flere stilforbilder som omfavner estetikken om dagen. Nylig dukket hun opp til et middagsevent i full secretary core - inkludert de typiske brillene og sleeked back hår.

- Denne retningen tar over

Vollan er langt fra ferdig med trenden, og inspireres stadig av denne estetikken.

- Jeg føler jeg er blitt mest inspirert via kule brands jeg har sett lene seg mer mot secretary-looken. 90-talls Miu Miu er blitt veldig inn igjen i det siste, og er noe som dominerer Pinterest feeden min, forteller hun.

Vollan har også troen på at denne trenden allerede er mer enn bare et viralt øyeblikk.

- Jeg føler at denne retningen kommer til å ta over motebildet i 2024. Vi kommer nok til å se mindre av veldig oversize klær, og se mye mer av den minimalistiske "90s office"-looken. Personlig elsker jeg dette! Jeg kommer til å ta med meg mye av dette videre inn i året, spesielt til våren og sommeren, slår Vollan fast.

I tillegg til de smale brillene, har hun flere favoritter fra secretary core-estetikken. 

- Capris, korte skjørt, smalere jeans og tighte skjorter, trekker Vollan frem.

Akkurat som med den lange rekken av andre core-trender vi har hatt de siste par årene, kan du gå all in med secretary core eller begrense deg til å bake inn trenden i stilen din på hakket mer diskré vis. 

La deg inspirere av dette når du skal krydre garderoben din med hint av secretary core.

Bella Hadid har sportet stygg-kule briller i årevis, og beviser gang på gang at det kan se alt annet enn stygt ut.

Selveste Bella Hadid er et godt eksempel på secretary core, og de typiske stygge-brillene-som-ikke-egentlig-er-så-stygge har hun allerede gått i lenge. 

Smale briller fra RayBan, kr 2610 hos Interoptik.
Smale, grønne briller fra Gucci, kr 5180 hos Interoptik.
Karakteren til Serena i The Devil Wears Prada er det perfekte bildet på secretary core.

Trenden beviser at vi fortsatt ikke er ferdige med Y2K-orientert mote. Det at secretary core gjør comeback, med flere influencere og stilikoner som slenger seg på, er nok et nikk til 2000-tallet.

Karakteren Serena i The Devil Wears Prada, spilt av toppmodell Gisele Bündchen, er kanskje det perfekte bildet på secretary core! Og den filmen satte tross alt dype spor i både populærkultur og moteverdenen. 

Capribukser har vært litt inn og ut av trendbildet de siste årene - med secretary core får de kanskje skikkelig fotfeste igjen. Sorte capribukser fra WEEKDAY, kr 490 (annonselenke)

Det er mange som spår døden for oversize. Silhuetten som har stått støtt som manges favoritt i årevis, møter nå konkurranse i både mer figurnære snitt, skreddersydde silhuetter og tettsittende plagg. Også trenden om secretary core peker i denne retningen. 

Det er en stund siden vi hadde på oss en trang skjorte - men er det noen som kan få oss til å ville ta den tilbake, er det Bella Hadid.

Les også: Stjel stilen - Kelly Rutherfords speilselfies

Powered by Labrador CMS