Du trenger:

800 g gresskarkjøtt (ferdig renset for skall og frø)
2 mellomstore søtpoteter
1 liten løk
1 ss revet frisk ingefær
2-3 fedd hvitløk
1/2 – 1 rød chili
1 sitrongress
1 liter mild kyllingkraft/buljong eller grønnsaksbuljong
2 dl kokosmelk
nøytral olje
salt og kvernet pepper
1 lime

Til servering:

frisk koriander og godt brød

Slik gjør du:

Skjær gresskarkjøttet i terninger. Skrell og skjær søtpotetene i små biter. Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak). Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt resten.

Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte. Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge. Tilsett ingefær, chili, hvitløk og sitrongress. Fres videre i et par minutter under omrøring. Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et minutt. Hell over kraft/buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 30 minutter.

Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Sil suppen om ønskelig og tilsett kokosmelken. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.

Kilde: NRK

Relatert

Ema dating

Under huden: Dating, kjærlighetssorg og lærdom

Ema Bihor har lært av tre ulike forhold.
caroline skjelbred

ELLEs feriefavoritter 2022: Caroline Skjelbred

Moteredaktøren deler sine feriefavoritter.

ELLE Green: Hva kan vi gjøre bedre?

Hjelp oss med å bli enda grønnere!