skjønnhet

Skjønnhetspraten med Radical Broccoli 

Foto: Eva Wong

Disse hudpleieingrediensene styrer de unna.

Publisert

Anette og Susanne Bastviken står bak konseptet Radical Broccoli, som «er skapt for å inspirere deg til å ta vare på deg selv og jordkloden, og å skape ditt beste liv.» 

Jentene er eksperter på selvutvikling og wellness, og gir følgerne sine tips og triks gjennom Instagram-profilen @radicalbroccoli. De har online medlemmskap for selvutvikling, holder retreats og hoster en podcast, og har i tillegg en nettbutikk hvor de selger miljøvennlige produkter

– Vi er to søstre som kommer fra to forskjellige jobbakgrunner som fant ut at livet var for kort til å ikke gjøre det man synes er aller best, så vi skapte vår egent univers, som nå utvides. Susanne har akkurat blitt mamma og Anette har en liten en på vei.

Vi har tatt en prat med Anette og Susanne om beauty, favorittbrands og rutiner. 

Foto: Eva Wong

Hva betyr «clean beauty» for dere? 

– Mange av produktene vi brukte tidligere er verken gunstige for oss eller naturen, på grunn av måten de produseres og hva de inneholder. Clean beauty betyr for oss at man kjenner til og er trygg på hva man bruker på huden. Det føles godt, fra produksjon til å skylle det av i vasken igjen.

Har dere alltid tenkt på hva dere spiser og putter på huden? Eventuelt når gjorde dere «skiftet» og hvorfor?

– Det skjedde vel et skifte for ca. fem år siden da vi begynte å sette oss inn i hva produkter faktisk inneholdt av ingredienser og hvor skadelig det var for ikke bare oss men planeten. Vi fikk begge to helt sjokk at hvor mye det kan påvirke både hormoner og dyr og planter. Siden har vi eksperimentert mye og funnet ut at en god balanse er det som føles best.

Foto: Eva Wong

Fortell om deres beauty-rutine. 

– Morgen: Rense ansiktet med rens fra danske Honey. Deretter smøre inn ansiktet med olje fra Raw Care, og deretter deilig dagkrem fra Raw Care etterfulgt av solbeskyttelse. Ingen av oss bruker så mye sminke til vanlig, men er stor fan av Ilia Beauty sine produkter og elsker en god lip gloss. Bryn og lepper er egentlig det viktigste i hverdagen. Bruker en brynsfarge fra The Body Shop som er veldig god. Susanne elsker gua sha-ansiktsmassasje og bruker det til å redusere hevelse i ansiktet samt massere bort eventuelle spenninger fra natten.

– Kveld: Rens fra Honey, deretter en god ansiktsmassasje med Anima Mundi Collagen Booster Facial Oil som er ordentlig rik og gir masse fukt over natten.

Foto: Eva Wong

Hvilke ingredienser er no-go for dere?

– Prøver å unngå mikro-plast, parabener, og produkter med for mye parfyme som kan irritere huden. I tillegg så unngår vi Oxybenzone, som finnes i mange solkremer og er skadelig for havet og aluminium, som finnes i mange deodoranter.

Foto: Eva Wong

Hvilke produkter er deres go-to for glød?

– Glød skaper vi ved en kombinasjon av å holde seg hydrert, god ansiktspleie, og ikke minst livsglede og å kose seg masse! 

– Vi er opptatt av å hydrere godt, og passe på at man holder en god elektrolyttbalanse. For eksempel ved å drikke kokosvann, mineralvann, eller å legge til litt sitron og en klype salt i vannet. Urtete er også fantastisk, for eksempel brennesle. Så er det å skape et liv hvor man gleder seg til å stå opp, og man føler seg inspirert. Det gir glød. 

Foto: Eva Wong

Hvilke beauty brands er deres favoritter?

– Raw Care Studio, Anima Mundi, RMS, Ilia Beauty. Er også nysgjerrig på å teste 100 % Pure og Well People. 

Skjønnhetsredaktørens sommerfavoritter. 

Powered by Labrador CMS