Plagget som er et must i enhver høstgarderobe!

Carolines Edit: Chic i svart skinnbukse

Publisert Sist oppdatert

I den faste spalten Carolines Edit får du shopping- og stiltips fra ELLEs moteredaktør, Caroline Skjelbred. Denne gangen tar hun for seg plagget som redder (nesten) alle kleskriser: den sorte skinnbuksen.

Sa du kleskrise? Den føler jeg også på om dagen. Plutselig så var det litt tyngre å kle seg om morgenen, og jeg ender opp i det samme gamle antrekket, igjen og igjen. Men når kleskrisen kommer er skinnbuksen en sikker redning for meg! Denne tar meg fra basic bitch-stil (les: jeans) til å føle meg chic, sofistikert eller rampete – og kan ha mange ulike uttrykk, basert på hva jeg kombinerer den med.

Skinnbuksen er et plagg som varer i flere tiår, og kan arves i generasjoner hvis man tar skikkelig vare på plagget. Jeg har selv arvet de mest episke skinnbuksene av min mor fra både 90-tallet og tidlig 2000-tallet.

Det som er helt genialt med skinnbuksen er at man kan style den på så utrolig mange forskjellige måter. En trang leggings variant er superfin med en hvit løs skjorte over og høye boots i semsket skinn, eller en tykk strikkegenser. Tenk Olsen tvillingenes ikoniske look som man egentlig aldri blir helt lei...

Det finnes et hav av ulike skinnbukser, enten du ønsker en 90-talls look, rette ben eller fem lommer og høyt liv. En skinnbukse kan ta deg fra jobb til fest, og styles både sofistikert med lekker og minimalistisk kasjmir og tunge kåper (tenk: Elin Kling), eller med 90-talls-inspirerte bodyer og killer pumps på fest.

Skinnbuksen finnes også i ankelkorte varianter med en liten flare – perfekt til kitten heels og boots. Med et par søte sokker blir looken moderne og feminin. Resten av antrekket kan gjerne være enkelt, og nå på høsten er det lekkert med en hvit, fluffy mohair-genser og et statement-smykke.

Sesongens fineste skinnbukser

Skinnbukse med rette ben stylet med singlet og grove boots til – perfekt on-the-go!

Foto: Imaxtree

Denne looken med korte, vide skinnbukser, beige strikk og ankelstøvletter både sofistikert og moderne.

Foto: ImaxtreeEller hva med en som er lav livet? Stylet med magetopp og tøffe boots til...

Foto: Imaxtree

Uber chic! Noen ganger er det enkle det beste – en svart enkel skinnbukse stylet med en hvit topp og klassisk trench over.

Foto: Imaxtree

Skinn på skinn var lenge tabu – men nå er det helt innafor å kjøre på med matchende skinn fra topp til tå. Denne looken er et godt eksempel – en svart skinnbukse med sleng stylet med en trang genser, skinnskjorte over, og et belte i midjen. Denne looken er både sofistikert og litt rampete så samme gang – akkurat sånn vi liker det.

Stylingtips: For at ikke looken skal bli helt Matrix, så kan du brette opp ermene og vise litt hud. Slike små grep gjør uttrykket mer avslappet. Hold makeup og hår ganske naturlig, men sleek.

Foto: Imaxtree

Shopping:

De perfekte skinnbuksene. Denne har rette ben, høyt liv, og alt vi ønsker oss nå! Vi vil style disse med en oversized grovstrikket genser, eller en trang off the shoulder 90-talls topp.

Skinnbukse fra H&M, kr 2499 (annonse)

Dette er et salgskupp! Lekre skinnbukser med vide ben og strikk i livet. Super chic til både kontoret og fest!

Svarte skinnbukser fra Other Stories, kr 1200 (annonse)

Svarte skinnbukser med rette ben og høyt liv – denne er og blir en garderobeklassiker!

Skinnbukse fra Envelope 1976, kr 5999

Disse er uber coole! Disse skinnbuksene har ankelkorte ben med sleng. Vi vil style dem høye støvletter, eller kule strømper med print for å gi hverdags-looken det lille ekstra..

Svart skinnbukse fra Other Stories, kr 3000 (annonse)

Limited Edition skinnbukse: Disse skinnbuksene i svart skinn har høyt liv, fem lommer og rette ben – perfekt rocka og minimalistisk på samme gang.

Skinnbukser fra Zara, kr 1895

Svart bukse i imitert skinn med rette ben og høyt liv. Denne er klassisk, og passer perfekt inn i den moderne høstgarderoben. Vi vil style dem med en pologenser og smale boots på dagen, og med lekre pumps og 90-talls body på date night.

Bukse i immitert skinn fra Nanushka, kr 3799 (annonse)

Salgskupp! Hva med en skinnbukse med høyt liv og sleng? Disse pynter opp ethvert antrekk, og føles både moderne og sexy.

Svarte skinnbukser med sleng fra Other Stories, kr 1950 (annonse)

Myke skinnbukser i svart skinn med stretch. Disse passer helt perfekt både på dagen og på kvelden. Style dem med en kasjmirgenser og en rutete kåpe, eller en silke-camisole på kvelden med en klassisk blazer.

Skinnbukser fra By Malene Birger, kr 6499 (annonse)

Trange skinnbukser med elastisk midje, liten sleng og splitt i bena.

Svarte skinnbukser fra Other Stories, kr 3000 (annonse)

Powered by Labrador CMS