Serietips 2022: Trenger du noen bra serietips? Her er seriene vi kan anbefale på det sterkeste.

Serier du kan se med kjæresten, som du kan binge med en venninne eller som du bare kan drømme deg bort i….
God hELLEg! 

Les også: Vi elsker serien om Pam & Tommy

Serietips 2022 – Disse seriene ELLEsker vi nå!

Conversations with friends

Elsket du Normal People? Da burde du glede deg til Conversations with Friends. Debutromanen til Sally Rooney – forfatteren bak Normal People, eller Alle andre som den heter på norsk – er endelig omgjort til serie. Fire unge mennesker forvikler seg inn i et sammensurium av kjærlighet, utroskap og begjær. På rollelista finner vi Alison Oliver, Nick Conway, Jemima Kirke og Sasha Lane.

Serien finner du på HBO Max. 

The Time Traveler´s Wife

Theo James og Leslie Rose i hovedrollen, forteller historien om Clare og Henry, og utfordringene i ekteskapet deres, tidsreising. Serien er basert på den bestselgende romanen av Audrey Niffenegger, og er en intrikat og magisk kjærlighetshistorie. Det blir sluppet én episode ukentlig!

Du finner serien på HBO Max. 

The first lady

I storserien The First Lady har det norske stjerneskuddet Kristine Frøseth hovedrollen som førstedamen Betty Ford. Frøseth har tidligere fått stor oppmerksomhet for serier som Looking for Alaska, Birds of Paradise og Sharp Stick, og nå står hun øverst på rollelista sammen med store Hollywood-navn som Michelle Pfeiffer, Viola Davis, Gillian Anderson og Dakota Fanning.

Du finner serien på Paramount+. 

Made in Oslo

Hovedrolleinnehaver Pia Tjelta gjør en formidabel rolle som Elin i denne MÅ SE-serien.

Elin driver en fertilitetsklinikk, og hjelper andre med å oppnå sitt eget største ønske: et barn. Nå setter hun både ekteskapet, karrieren og forholdet til stedatteren sin på spill i en kamp for å bli mor selv.

– Serien utforsker dyret inni oss, og hva som skjer når man craver noe veldig sterkt eller kjemper for noe man elsker, forteller Pia Tjelta til ELLE. Les intervjuet med henne i nyeste nummer som er ute nå! 

Du finner serien på Viaplay. 

The Kardashians

Kardashian-klanen er endelig tilbake igjen på TV-lerretet. Og det skjer selvfølgelig ikke uten drama, pompøse, «over the top» antrekk og en masse intriger. Er det en familie som vet hvordan de skal brette ut livene sine på kamera, så er det denne gjengen. Vi har binget samtlige episoder som ligger ute og ELLEsker det.

Du finner serien på Disney +.

Bruddstykker

En tilsynelatende rolig bursdagslunsj ender opp med å endre livet til Andy Oliver for alltid. Hvem er egentlig moren hennes? Desperat etter svar rundt morens fortid, legger Andy ut på en farlig reise gjennom Amerika, hvor mørke familiehemmeligheter stadig blir avslørt.

Hvis du er ute etter en skikkelig spennende og nervepirrende pute-serie, er Bruddstykker serien for deg.
Denne serien overrasker stadig. Vi håper på en sesong 2!

Du finner serien på Netflix!

For Life

En mann sitter fengslet på livstid for en forbrytelse han ikke har begått. Han bestemmer seg for å bli advokat inne i fengselet, for å forsvare andre i samme situasjon.

Serien er veldig fin og rørende!

Du finner den på Netflix. 

Lust

Etter at Anettes landsdekkende studie viser at sex er motorveien til et sunt og lykkelig liv, begynner Anette og hennes tre barndomsvenner å fundere på hvordan de skal forhindre at deres egne sexliv overskygges av karrierer, barn og livet selv.

En svensk «take» på Sex og Singelliv.

Du finner serien på HBO Max.

To liv

«To liv» er en spansk dramaserie hvor vi følger to kvinner fra to ulike tidsepoker: Julia, en 30 år gammel kvinne i dagens Spania som har arvet et hus på fjellet etter sin far, og bestemoren hennes Carmen, som dro til den spanske kolonien Guinea på 1950-tallet.

Vi fikk skikkelig Lucinda Riley-vibber av denne serien.

Du finner serien på NRK-TV.

Lykkeland Sesong 2

Endelig en ny sesong av Lykkeland, den prisvinnende serien om det norske oljeeventyret. Har du ikke sett denne serien, har du virkelig noe å glede deg til!

Pia Tjelta gjør en fantastisk rolle som Ingrid Nyman. Og vi virkelig ELLEsker det visuelle i denne serien, som de fantastiske kostymene og kulissene som får oss til å drømme om retro 70-talls møbler.

«Norges første oljefunn snur opp ned på Stavanger. Dette er tiden for store penger og risikable valg.»

Du finner serien her!

Young Wallander – Killer´s Shadow

Young Wallander Season 2. (L to R) Lisa Hammond as Roberta Modin, Adam Palsson as Kurt Wallander in Young Wallander Season 2. Cr. Andrej Vasilenko/Netflix © 2022
Svenske Adam Pålsson spiller en ung versjon av Kurt Wallander i den engelskspråklige serien «Young Wallander» på Netflix.

Kurt Wallander får en ny sjanse i det svenske politiet, når Samuel Osei overtar ledelsen for etterforskningsgruppa. Kurt sin første oppgave blir å etterforske en påkjørsel utenfor en nattklubb, noe som tilsynelatende ser ut til å være en enkel oppgave.

Men når offeret blir knyttet til den beryktede drapssaken som den tidligere politioverbetjenten Frida Rask hadde ansvaret for, mistenker Wallander at det er mer bak hendelsen enn man skulle tro. Fast bestemt på å avdekke sannheten, nekter han å trekke seg tilbake – selv når etterforskningen fører ham til noe som kan avslutte hele hans politikarriere på et blunk.

Du finner serien her! 

Inventing Anna

Julia Garner spiller Anna Delvey i denne mye omtalte Netflix-serien om svindleren Anna Sorokin som utga seg for å være en tysk arving og lurte hele New Yorks sosietets-elite i årevis.

Anna lurte alle hun kom over til å «betale for seg». Inviterte venner på middag for så å si hun hadde glemt kredittkortet hjemme og bestilte dyre reiser med privatfly på venners regning. Anna klarte å holde det gående i nesten fem år før venninnen Rachel Williams anmeldte henne til polititet. Under rettssaken fikk Anna mye oppmerksomhet for sine dyre Saint Laurent skjorter og designervesker. I dag er hun en fri kvinne! Dette er hennes historie.

Se serien her! 

Kjærlighet gjør blind Sesong 2

Du har vel fått med deg serien hvor gærne amerikanere dater hverandre bak en vegg, forlover seg etter kun få dager uten å ha sett hverandre og gifter seg etter bare seks uker?

Denne serien har samtlige i ELLE-redaksjonen gledet seg stort til. Og endelig er sesong 2 her!! Har du ikke fått med deg sesong 1, har du virkelig noe å se frem til.

Du finner serien her!

And Just Like That – The Documentary

Har du også alltid lurt på hvordan det er bak kulissene på Sex in the City? Vel i denne dokumentaren får du bli med inn i et veldig luksuriøst kostymelager, hvor Sarah Jessica Parker oppbevarer alle sine kostymer. Og du får følge prosessen og hvordan kostymedesigner Molly Rogers kommer opp med alle antrekkene til And Just Like That. Vi får også følge alle skuespillerne tett, og blir litt bedre kjent med de. Etter å ha sett denne dokumentaren, vil vi bare se den igjen!

Du finner dokumentaren her.

The Gilded Age

Downtown Abby skaperen er ute med ny serie på HBO Max. «The Gilded Age» er fra New York på 1880-tallet og vi møter blant annet Cynthia Nixon kjent som Miranda i Sex og Singelliv og Christine Baranski kjent fra The Good Fight, i to av hovedrollene.

Serietips 2022

Serien handler om unge, foreldreløse Marian Brook, spilt av Louisa Jacobsen, som flytter inn hos sine strengt tradisjonelle og ikke minst veldig rike tanter på Upper East Side i New York.

Det er duket for masse intriger og fine kostymer. Vi får et innblikk inn i verdenen til de ekstremt rike amerikanerne i New York, i en tid hvor økonomien i USA var i stadig endring, og hvor det var de nyrike mot de gammel-rike.

Du finner serien på HBO Max.

THE WOMAN IN THE HOUSE ACROSS THE STREET FROM THE GIRL IN THE WINDOW

Endelig har denne serien premiere på Netflix!

I denne serien møter vi den noe nevrotiske Anna, spilt av Kristen Bell, som for det meste sitter hjemme alene hvor hun drukner. sine sorger i vin og piller, og hennes altfor livlige fantasi spiller henne noen ganger et puss.

Hun er besatt av den kjekke naboen på andre siden av gaten og blir vitne til et mord – eller blir hun egentlig det?

Du finner serien på Netflix.

The Looming Tower

Vi kom nylig over denne serien på Amazon Prime Video og den er så bra. Du kommer til å ville binge hele på én kveld!

The Looming Tower er basert på sanne hendelser, og tar for seg det iskalde forholdet mellom CIA og FBI i kjølvannet av terroraksjonen i New York 11. September 2001.

Den tidligere FBI-etterforskeren Ali Soufan er selv med-produsent av serien, og vi følger blant annet hans arbeid med å fange viktige terroristceller i Al Qaida på slutten av 90-tallet. Kunne terroraksjonen vært unngått dersom CIA hadde delt informasjonen de satt inne med til FBI?

Serien er basert på den Pulitzer prisvinnende boken The Looming Tower: Al Qaeda and the Road to 9/11 av Lawrence Wright.

Du finner serien på Amazon Prime Video. 

Relatert

ELLE tipser: Dette gjør du i Paris!

10 ting å gjøre i Paris...

Er sex en motorvei til helse?

Sofia Helin, Julia Dufvenius, Anja Lundquist og Elin Klinga om hengepupper, magedans og Ingmar Bergman.

Serietips: Anatomy of a Scandal

Dette er serien vi binger akkurat nå!