KULTUR

Serien alle snakker om...

Har du fått med deg denne?

Publisert Sist oppdatert

Kingdom of Dreams er serien for deg som vil ha et innblikk inn i alt som beveger seg bak kulissene i en av verdens største industrier.

Serien viser hvordan kjente designere som John Galliano, Marc Jacob, Tom Ford og Alexander McQueen klatret seg opp til topps, og hvor mye makt og penger har å si for å make it in the fashion business.

Les også: Seriene vi strømmer i 2022

Kingdom of Dreams

Bernard Arnaud og John Galliano.

For å oppnå suksess, må du kunne drømme. Og det er når du drømmer, at du får til de mest umulige ting, - Bernard Arnaud.

Bernard Arnaud er mannen som ville spille Monopol, kjøpe opp alle eiendommene og som ikke var villig til å gi seg før det skjedde. Bernard Arnaud er eieren av verdens største moteimperium og i denne serien får du et innblikk inn i hans mote-maktspill.

Før Arnaud og LVMH kjøpte opp store motehus som Christian Dior og Louis Vuitton, var de familieeid. Familieeide motehus på randen av konkurs…

Kate Moss og Alexander McQueen i London i 1998. Foto: Dave Benett/Getty Images.

Kingdom of dreams er en inspirerende serie som gir deg motivasjon og kraft til å ville lykkes i verdens kanskje vanskeligste bransje.

I serien blir man også bedre kjent med Anna Wintour. Og man får være flue på veggen når hun møter storheter og celebriteter. Denne serien gir virkelig et ekte og ærlig innblikk inn i motebransjen på 90- og 2000-tallet!

Etter å ha sett serien har vi også helt sykt lyst på en Louis Vuitton bag a la 2000, fra samarbeidet med Stephen Sprous, som gjorde at Marc Jacobs revolusjonerte det franske motehuset. Men 23 år senere er veskene fremdeles nesten umulig å få tak på….

Steven Meisel, Naomi Campbell og Marc Jacobs på Louis Vuittons butikkåpning i New York i 1998. Foto: Rose Hartman/Archive Photos/Getty Images.

Dette er en serie som setter hele motebransjen i retrospektiv. En must see – en pensumbok for alle som har noe med mote å gjøre. Og ikke minst en enorm wake up call for verden generelt.

Du finner serien på HBO Max.

Powered by Labrador CMS