mat
Enkel supersalat
Denne gulrotsalaten er en hverdagshelt!
Vi er alltid på jakt etter gode og næringsrike snacksalternativer – gjerne noe som er enkelt å lage, og enkelt å ha med på jobb/skole/trening/tur. Tiril Refsum, gründeren bak raw food-konseptet Oslo Raw, har heldigvis mange gode og sunne oppskrifter på mellommåltider – som er proppfulle av næring – på lager. Denne gulrotsalaten er hennes go-to i en travel hverdag.
Gulrotsalat … to favoritter
Denne hormonbalanserende og rensende super-salaten har vært en del av hverdagen min i lang tid. Jeg spiser den daglig, alltid på tom mage, et par timer etter sist måltid, og hvert fall en halvtime før annen mat. Den er også god på morgenen. Salaten binder og driver toksiner og overflødig østrogen ut av tarmen, og den optimaliserer tamfloraen ved å undertrykke vekst av uønskede bakterier, samtidig som den stimulerer helbredelsen av tarmveggen. En supersalat – som også er kjempegod. Jeg bytter på den søte og salte varianten, alt etter hva jeg har lyst på.
Du trenger:
1 stor gulrot
Bruk en potetskreller og fjern skallet. Skrell gulroten og samle alt i en bolle eller glass med lokk (jeg tar den med meg to-go om jeg har en lang dag og trenger litt ekstra boost). Bland inn en av dressingene og nyt!
Salt variant:
1 ss eplesidereddik
1–2 ss olivenolje
1 ss mct-olje eller smeltet kokosolje
En klype salt
Søtere variant:
1 ss balsamicoeddik
1–2 ss olivenolje
1 ss mct-olje eller smeltet kokosolje
1 ts flytende honning
1/3 ts kanel
En klype salt
Disse må du lage: Brownies du kan spise til frokost!