skjønnhet

Så ofte bør du vaske sminkekostene

Det er kanskje litt oftere enn du tror...

Publisert Sist oppdatert

De aller fleste har én eller flere sminkekoster – enten på baderomshylla eller i sminkepungen. De fleste av oss bruker de også gjerne minst én gang om dagen. Enten det er til foundation, pudder, bronzer eller rouge.

Men, hvor ofte vasker vi de ... sånn egentlig?

Ifølge Google (vår trofaste venn?) skal de vaskes alt fra HVER gang til én gang i måneden. Det er ganske store sprik i hvor ofte som er anbefalt, men det er noen gjengangere.

Kan du sette tørrsjampo-trikset? 

Hvor ofte bør du vaske sminkekostene?

Sminkekostene skal helst vaskes ofte – gjerne én gang i uken. Hvis du synes det er uoverkommelig, så hjelper det med én gang i måneden. Det kommer selvfølgelig litt an på hvor ofte du bruker de også.

Allikevel er det slik at det er mye sminke som hoper seg opp i en slik kost gjennom en uke, så jo oftere du husker å gjøre det, jo bedre. Huden kan fort bli uren hvis kostene du bruker er fulle av smuss og bakterier.

Hvis du bruker en BeautyBlender eller lignende, kan man like gjerne vaske de etter hver gang. Et smart tips er å ha et såpestykke stående ved vasken, slik at du bare kan gni blenderen mot den – før man legger den til tørk.

Hvordan vaske sminkekostene?

Mange bruker vanlig oppvaskmiddel eller sjampo til å vaske sminkekostene, men det finnes også flere produkter som er spesialtilpasset til dette formålet – se under.

Det kan være smart å gjøre en grundig rens én gang i uken (eller måneden), og desinfisere med en spray eller lignende etter hvert bruk for eksempel.

Bruk denne cleanseren til å rense og pleie børstene.

Bruk denne til å «desinfisere» børstene etter bruk.

Slik oppbevarer du sminkekostene

Når du har vasket sminkekostene, la de stå i et glass eller lignende, slik at de får tørket ordentlig. Selv om det er fristende å bare putte sminkekosten rett i toalettmappen sammen med den andre sminken, er det smart å oppbevare de separat. På den måten unngår man enda mer opphoping av bakterier.

Oppbevar i en egen mappe eller aller helst i et glass, slik at de får «luftet seg».

Les også: 26 «gjør det selv»-skjønnhetstips.

Powered by Labrador CMS