Annonse 

Reiseguide: Barcelona 

Erica Mathiesen har kjørt Barcelona rundt – her tipser hun om hvor du spiser, shopper og bor i den spanske storbyen! 

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Volvo Car Norway.

Det er ikke mange byer som har fått æren av å få tilegnet sin egen sang av selveste Freddie Mercury, men der har du Barcelona. En by full av enestående arkitektur, med digg tapas på hvert gatehjørne og hvor kunst, kultur og historie inspirerer deg til å synge med til Mercurys episke sang. Lenge leve! Barcelona!

Jeg er på min første solo-tur til en storby, Barcelona, og her kjenner jeg ingen. Jeg skal prøvekjøre den nye Volvo EX30, som ble lansert tidligere i år. Jeg som ikke kan stort mer om biler enn at de har fire hjul og et ratt, skal teste en bil. Uansett så bestemte jeg meg for å komme en dag før så jeg kunne oppleve litt av byen på egen hånd. Det er litt uvant å være helt alene på tur, så jeg er litt spent på hvordan psyken min skal håndtere dette, men med den nyeste boka til Coco Mellors pakket i vesken, notisbok, solbriller og mobil føler jeg meg klar for å kaste meg ut i det ukjente, bare meg og mine tanker på fri fot. 

Sightseeing i Barcelona 

Barcelona er hovedstaden i Catalonia, en av 17 selvstyrte regioner i Spania. Catalonia har alltid hatt sitt eget språk, katalansk, som faktisk er noe helt annet enn spansk. Men alle her er tospråklige, og du blir forstått på spansk og som oftest også på engelsk. Barcelona har veldig stolte, dyptgående kulturelle røtter, og det er store diskusjoner om hvorvidt Catalonia skal bli sitt eget land. Mange katalaner regner ikke verken seg selv eller Barcelona som en del av Spania. 

Været er behagelig, 20 grader og ikke et spor av snøen som herjer hjemlandet, og jeg bestemmer meg for å bare begynne å gå. Siden de neste dagene skal tilbringes i bil, er det bra å få makset skrittelleren. Jeg elsker å gå rundt i byer og bare se på alt som finnes og ramle inn på steder jeg går forbi som ser koselige ut. 

Arkitekturen i Barcelona 

Jeg bor en natt på Seventy House i bydelen Gracia, et fint hotell med spa og superfine rom til en god pris veldig sentralt i byen. Andre populære hoteller i Barcelona er ME Barcelona, Cotton House Hotel og The Barcelona Edition. Noe av det Barcelona kanskje er mest kjent for, er byens spesielle arkitektur, og mannen bak det meste av den, Antoni Gaudí (1852–1926). Gaudí var en katalansk arkitekt som tegnet særpregede bygg, og flere av dem står på UNESCOs verdensarvliste. Jeg skal besøke en av de mer kjente Gaudí-konstruksjonene, Casa Batlló. 

Jeg må innrømme at jeg ikke var helt forberedt på mengden turister som var her, og heller ikke den stive inngangsprisen på 53 euro, men jeg gikk inn likevel, koste hva det koste ville. Bygget er veldig vakkert; fargene, utformingen, detaljene. Huset er tegnet og bygget på oppdrag fra den velstående forretningsmannen Josep Batlló, og stod ferdig i 1906. Huset er, selv om det er stappfullt av irriterende turister som meg selv, helt fantastisk med litt psykedeliske vibes. Gidder du ikke bruke så mye penger på å gå inn, er det fint å se huset bare utenfra også. 

Barcelona er full av mange vakre husfasader som man kan titte på mens man rusler rundt. Har du lyst til å få med deg noen andre av Gaudí sine mest kjente attraksjoner i Barcelona, står Sagrada Familia, Park Güell og Casa Vicens høyt på listen. Bit deg merke i at det er mange turister i Barcelona, og det er mye kø nesten uansett når på året du drar, så hvis du er interessert i de store turistattraksjonene er det lurt å forhåndsbestille billetter. Vær oppmerksom på lommetyver i de mest folksomme områdene. 

Tapas i Barcelona 

En av mine favorittaktiviteter er å spise. Så Barcelona passer meg ypperlig fordi de har MASSE tapas. Spansk matkultur er synonymt med tapas, en tradisjon for å spise små retter som en forrett, snack eller sammen med en drink, og jeg bestemte meg for å dedikere denne dagen til tapas. Jeg bestilte en eller to tapasretter på hvert sted jeg testet, sammen med et glass sangria eller rioja, før jeg gikk videre. 

Jeg satte standarden med et besøk til La Cova Fumada, en lokal og veldig rar liten tapasbar, med gode tradisjonelle retter. Jeg kjørte på med fritert artisjokk og en hel grillet blekksprut mens jeg satt og dinglet i baren. Dette fortsatte jeg med hele dagen og kvelden, mens jeg tapas-shoppet rundt i byen. Mine favoritter, du får dem på spansk, så det er bare å google eller ta sjansen: albondigas, bomba, calamares, croquetas, jamon iberico, mejillones, tortilla, pulpo a la Gallega og patatas bravas, og dette er bare kortversjonen. Tapassteder som kan anbefales: Cal Pep, El Quim, Sensi Tapas, Bar Lobo, Mirinda, Elisabets og Petit Tapas. 

Museer i Barcelona 

Picasso-museet ligger i det gotiske kvarteret i Barcelona. Selve museet er i bygget inn i fem middelalderske tilstøtende palasser, og bare det er verdt et besøk i seg selv; det er et veldig stemningsfylt sted. Picasso tilbragte sine formative år i Barcelona, så dette museet fokuserer på hans produksjon opp til 1904. Det er mange tidlige verk av Picasso som man kanskje ikke har sett før, så et besøk her er et absolutt Barcelona-must. Igjen mange turister og lange køer, så det lønner seg å forhånds-booke. Beregn ca. halvannen time for å kunne nyte museet fullt og helt. 

Andre flotte museer å få med seg er: Museu Nacional d´Art de Catalunya, Fundació Antoni Tapies, MACBA, Museu d´Art Contemporani og Fundació Joan Miró. Etter Picasso dro jeg til El Xampanyet champagnebar, veldig populær og med mye folk, men et perfekt sted å nyte et glass cava, tross alt en spansk spesialitet, og enda mer tapas. Jeg gikk etter hvert videre til en av Barcelonas mange nydelige vinbarer, La Vinya del Senyor, i Born-distriktet, et sted med en imponerende vinliste. Jeg klarte ikke la være å bestille litt mer tapas til vinen, mens jeg overvar en vakker salsa-dans på plassen utenfor. Alenetur er slettes ikke verst, og jeg tenker at dette kan jeg gjøre igjen. Det har vært fint for kropp og sjel. 

Barcelona med bil 

En ny dag i Barcelona, og det er duket for å kjøre bil. Og å kjøre bil rundt i Barcelona er litt av en ekstremsport; jeg ble til tider ganske svett, men det var tross alt ikke kjedelig. Jeg satte meg inn i den helt nye elbilen til Volvo, Ex30, og kastet meg ut i å utforske Barcelona på fire hjul. Jeg elsker å kjøre, så det var veldig gøy, og man får dekket mye større deler av byen når man ikke lenger er til fots. Men for å bli en optimal sjåfør trenger man en god frokost, så sjekk ut et av disse stedene for frokost, bakevarer og god kaffe: Sans & Sans, Cafe El Magnific, Wholesome Kitchen, Honest Greens, Nudes og Nomad Coffee. 

Jeg suste gjennom Las Ramblas, forbi Sagrada Familia, og ned til Barcelonetta, Barcelonas strandområde, hvor W Hotel står som et monumentalt flagg i vannkanten. Barcelona, som er en populær by for strandliv, hadde faktisk ingen strender før i 1992. Da bestemte byen seg for å utvikle det tidligere industriområdet til en strand i forbindelse med at de skulle arrangere OL. Bilen ble parkert og lunsjen ble inntatt på Coyo. Andre gode steder i strandområdet er La Brisa og Club Soda.

Vintage-shopping i Barcelona 

Det er fysisk umulig for meg å dra på byferie uten å sjekke ut byens vintageshopping, så nå måtte det bli tid for det. Barcelona har et veldig bra utvalg, sjekk ut Humana, som har mange butikker spredd over hele byen. 

Andre kule vintagebutikker er Holala Vintage, Flamingo Vintage Kilo, Retro City og Vintage A5E. Liker du bedre å shoppe nytt, så fortvil ikke, Barcelona har masse av det også. Hold deg unna de store kjedene som Zara og Mango, det får du tak i hjemme. Sjekk heller ut de supersøte små uavhengige butikkene som er spredd rundt i byen, som for eksempel Aleluya, T & S Arte, KBye, Makrama, Raphaella Santana og Rouri.

Middag i Barcelona 

Plutselig var kvelden her, og jeg følte for å teste ut hva Barcelona kan tilby av mat utover tapas. Barcelona har intet mindre enn 26 Michelin-restauranter, men mitt reisebudsjett hadde null rom for Michelin denne gangen. Men er det rom for det i ditt, så er Enigma sterkt anbefalt. Estimar og Botafumera er også i kategorien Michelin, men uten en stjerne. 

Jaqueline, Bar Canete, Spicy, Salut og Bar Alegria er mer budsjettvennlige restauranter med veldig god mat. Hvis du er liker å sjekke ut nattelive, har jeg hørt at Barcelona er mest kjent for sine underground-fester, hvor man får vite nøyaktig hvor festen er bare noen timer før den dras i gang. Hvis man har lyst til å dra på litt ut og danse-klubb, er det visstnok gay-clubs som gjelder. Apollo, Candy Darling og Pipa Club er kule alternativer. 

Turen er over for denne gang, og jeg kan ikke annet enn å si at jeg kommer tilbake. 

Viva! Barcelona!

Powered by Labrador CMS