livsstil

6 drømmedestinasjoner i Norge

The Bolder

Du trenger ikke reise langt for store opplevelser.

Publisert Sist oppdatert

Hent inspirasjon, kom nærmere naturen og finn ny energi gjennom å besøke noen av landets vakreste perler – perfekt for en weekend getaway.

1. HOTEL BRITANNIA

Det er nesten utrolig hvor mye fire vegger kan romme. Vel, fire vegger og 23 000 kvadratmeter. Britannia Hotels kjente fasade ble tegnet av arkitekten Karl Norum, og stod klar i 1897, opprinnelig åpnet hotellet allerede i 1870. I over 150 år har dette hotellet vært å regne som Trondheims storstue, og på mange måter er det også byens bankende hjerte, som har stått sentralt i trønderes liv gjennom generasjoner. I forbindelse med gjenåpningen i 2019 har Britannia også gjennomgått en estetisk forandring, som både har tatt oss nærmere husets historie og samtidig bidratt til at Britannia oppleves mer aktuelt og spennende enn noen gang. Dette er et hus som oser av varme, inspirasjon, historie, kvalitet og minner – et hus med innflytelse.

For Britannia er langt mer enn et hotell, faktisk er det nesten som en liten verden i seg selv. På veggene henger kunst, kuratert av hotellets egen kurator Stein Slettebak Wangen, som en rullerende utstilling som byttes ut to ganger i året og hver eneste detalj er gjennomtenkt ned til fingerspissene. Huset rommer hele fire ulike restauranter, i tillegg til en cocktailbar og vinbar som nærmest kan omtales som et lite skattekammer.

2. FYRI

Nyt vinter og sne i deilige omgivelser på Fyri Resort i Hemsedal. Fyri byr på ulike aktiviteter året rundt, og mulighetene forandrer seg i takt med den vakre naturen som rammer hotellet inn. Her finner du Skandinavias mest pulserende skianlegg, skiløyper, tur- og sykkelstier, og Fyris’ egen Pool Club med basseng, solsenger, restauranter og en egen «playground» som huser alt fra shuffleboard til bar. Perfekt for en helg med en kjæreste, familie eller venner.

3. DALEN HOTELL

Bo som i et eventyr på historiske Dalen Hotell i Telemark. Hotellet fra 1894 er bygget i historisk, romantisk stil og tar deg rett fra 2023 og inn i et levende folkeeventyr, en konge verdig. La deg imponere av den sentrale hallen og det praktfulle glassmaleriet som svever ti meter over gulvet, og utsikten fra hotellets 37 mål store park ut mot innlandsfjorden mellom bratte fjellsider. Gjør oppholdet enda mer spektakulær ved å kombinere det med et seilas på Telemarkskanalen ombord et av veteranskipene, M/S Henrik Ibsen eller M/S Viktoria.

4. ARCTIC HIDEAWAY

Hent inspirasjon og ny energi midt ute i havgapet blant vill og vakker kystnatur. Vest for Bodø, på øygruppen Fleinvær i Gildeskål, ligger Arctic Hideaway. Her er det både bilfri og butikkfri sone, og alle anleggets ti små hus er tilrettelagt for optimal ro og sjelefred. Opplev det magiske nordlyset, ta sauna på kaia eller besøk Arctic Hideaways’ eget sky- og sjøobservatorium bygget etter inspirasjon fra et samisk stabbur, en Njalla. Nylig lanserte de også online booking. Book en weekend stay fra torsdag til søndag, eller tilbring ukedagene i disse spektakulære omgivelsene med et opphold fra søndag til torsdag.

5. THE BOLDER SKYLODGE

Bo høyt og fritt med panoramautsikt over den spektakulære Lysefjorden i The Bolder Skylodge. The Bolder er utviklet med et ønske om å tilrettelegge for «slow travel» og er resultatet av et tett samarbeid mellom kunstnere, arkitekter, fotografer og designere – et slikt samarbeid kan naturligvis ikke resultere i noe mindre enn estetisk perfeksjon. Hver hytte er bygget på en enkel søyle for å minimere fotavtrykket i landskapet og gir deg følelsen av å leve i ett med naturen. Plasseringen er optimal med både Flørli, Fantahola, Kjerag, Lyseboten og selveste Preikestolen som «nærmeste nabo». Fra januar 2023 utvides The Bolder med nye hytter signert Snøhetta. De nye hyttene er plassert diskret inn i terrenget, mellom seigt voksende furutrær, og med respekt for omgivelsene. Adkomsten til hyttene er løftet over selve terrenget, med gangbroer laget av cortenstål. Innvendig er det den dramatiske utsikten over fjorden som står i hovedfokus.

6. SOMMERRO

Opplev pulserende byliv og historisk arkitektur på nyåpnede Sommerro. En perfekt staycation for deg som vil ha storby og nostalgi i én og samme opplevelse. Her kan du oppleve alt fra levende musikk med husets jazzband i Ekspedisjonshallen, til velvære på nyrestaurerte Vestkantbadet og Sommerros eget spa.

Powered by Labrador CMS