ELLE DECORATION

Reise og design i skjønn forening

Ferm Living har designet et delikat og personlig «home away from home» hos Villa Copenhagen

Publisert

Denne våren åpnet det prisvinnende hotellet Villa Copenhagen dørene til et helt spesielt tilskudd til sitt allerede populære konsept – en eksklusiv suite designet av ferm Living.

Til tross for sin majestetiske fasade, oppleves Villa Copenhagen som et varmt og intimt «home away from home» i hjertet av den travle byen, København, med komfort av ypperste klasse.

Villa Copenhagen ligger i hjertet av København, rett ved siden av hovedbanegården. Hotellet er det gamle hovedkontoret for post og telegraf, og ble bygget i 1912.

Hotellet representerer verdier som kontraster, bevisst luksus og lykke, og dette har vært nøkkelord til inspirasjon for ferm Living i deres utvikling av Resident Suitens design. Ferm Living-suiten er en feiring av både reise og design, og forener ferm Living og Villa Copenhagens to konsepter på sømløst vis.

– Den nye suiten er en unik mulighet til å vise vår forpliktelse til et mer bevisst forhold til bo og reise, som også ferm Living og Villa Copenhagen deler. Gjennom et kreativt møte mellom to ulike sinn, tilbyr suiten en luksuriøs, men likevel tilgjengelig og autentisk opplevelse, sier Selma Reichstein, markeds- og PR-sjef hos Villa Copenhagen.

Sofistikert, men uformelt

Inngangen til suiten går gjennom hotellbyggets originale mahognidører og på innsiden er de originale detaljene fra 1912 ivaretatt, slik som er marmor-, messing- og treelementer, som harmonerer perfekt mot de moderne linjene og rike materialene og til sammen skaper en følelse av komfort og luksus.

Suiten består av to soverom med eget bad og en komfortabel stue, men den virkelige luksusen handler om følelsen suiten gir av et faktisk hjem. Her finnes opptil flere fleksible og allsidige løsninger for å møte gjestenes behov, slik at reisende kan få mest mulig ut av oppholdet. Hver detalj er nøye kuratert for å gjenspeile den kule, men sofistikerte og uformelle elegansen som Danmarks hovedstad – og ferm Livings` design – har blitt synonymt med.

Residenssuiten på Villa Copenhagen er på 64 kvadratmeter, har to soverom og koster fra kr 12 500 pr natt.

Et utvalg av gjenstandene fra suiten er tilgjengelig i hotellets lobby for gjester til å kjøpe og oppbevare som en suvenir fra oppholdet.

– Residens Suiten på Villa Copenhagen er en opplevelse som feirer følelsen av å komme hjem. Her har vi levendegjort vår filosofi om å finne en følelse av å høre hjemme og koble av, samtidig som man er komfortabel i kulturen og miljøet hos Villa Copenhagen, kommenterer Trine Andersen, grunnlegger av ferm Living om samarbeidet.

ELLE fikk også ferm Living-grunnlegger Trine Andersens beste Københavntips og lære mer om hvilke ritualer hun selv har når hun er ute og reiser og bort på hotell.

ferm Living-gründeren deler sine beste København-tips:

Hva er ditt beste tips til turister som besøker København?

– I tillegg til mye godt design er vi i København veldig priviligerte når det kommer til bakerier – det ene surdeigsbakeriet etter det andre popper opp her – så hvis du som turist trenger et godt brød og en god kopp kaffe, så vil jeg varmt anbefale Hart, som blant annet ligger et steinkast unna showroomet vårt på Holmen. Ellers er Il Buco på Islands Brygge, Juno på Østerbro eller Lille Bakeri på Refshaleøen noen av mine favoritter.

Har du noen faste ritualer når du bor på hotell? I så fall – hva?

– Jeg har nesten alltid med meg et lite duftlys – det skaper en koselig atmosfære og hjemmefølelse, og jeg setter pris på en gjenkjennelig og behagelig duft – vanligvis fiken. Hvis jeg vet at det ikke er tøfler på hotellet, har jeg også alltid med meg det, så jeg slipper å gå barbeint rundt på et hotellgulv der mange har gått før meg.

Hva skiller ferm Living-suiten/Residens Suiten fra andre suiter? Har du hatt en spesiell inspirasjon eller et mood når du har innredet og planlagt den?

– Vi ønsket å skape et «home away from home», og har designet suiten slik at den inviterer gjesten til å tilpasse den etter sine egne behov og føle seg komfortabel. Med soverom på hver side er stuen tilrettelagt slik at det er plass til at du både kan samles rundt spisebordet til lunsj eller et møte, eller slappe av i sofaen etter en lang dag. Suiten tilbyr fleksible løsninger, som du også ser i hjemmet, hvor du raskt kan låne en ekstra stol fra kontoret dersom du har flere gjester. For å skape følelsen av hjemme har vi også kuratert et utvalg kunst- og vintage-gjenstander til suiten

Powered by Labrador CMS