skjønnhet

Q&A med Zoë Kravitz: Superstjernen om skjønnhet, beste treningsform og drømmedager

Foto: Getty Images

Vi tok en prat med skuespilleren i London.

Publisert Sist oppdatert

ELLE Norge var tilstede under lanseringen av YSL sin nye duft Black Opium Le Parfum i London tidligere i år, og i den sammenheng var vi så heldige å få treffe ambassadøren for sminkemerket, Zoë Kravitz. Vi tok en prat om alt fra sminke og hudpleie til hvordan en perfekt dag for henne ser ut.

Hva betyr ordet «beauty» for deg og hva er ditt første minne av det?

– Individualitet, det å være komfortabel i sin egen kropp, selvsikkerhet – ekte selvsikkerhet, som handler om å elske den man er. Når jeg ser noen som er seg selv fullt ut, uten å unnskylde seg, synes jeg det er vakkert.

…og når føler du deg mest vakker?

– Når jeg omgir meg med mennesker som jeg elsker og stoler på, som elsker meg for den jeg er. Det handler ikke om hvordan jeg ser ut, men om å elske hverandre.

– Bestemoren min, min fars mor – som var veldig interessert i sminke – brukte alltid rød leppestift, og jeg lekte alltid med all sminken på badet hennes. Uansett hvor hun skulle, og hvilken tid på døgnet, så hadde hun på seg rød leppestift. Det var vel første gangen jeg tenkte sånn: «Åh, det er kult.»

– Mamma likte også å leke med sminke. Når jeg var sånn ni eller ti år, lot hun meg leke med sminken hennes.

Hvordan har ditt forhold til sminke forandret seg siden den gang?

– Når du er yngre og prøver å finne din egen identitet, og sminke er en ny og spennende greie, tenker man at «more is more». Man er jo gira på å bare kopiere hva andre gjør, men jeg tror at jo eldre jeg har blitt liker jeg å sminke meg slik at folk ikke engang ser at jeg har sminket meg. Spesielt på dagtid. Det å finne nøytrale nyanser, som blender fint inn i huden, er mye viktigere for meg nå. Jeg elsker en diskret eyeliner eller lipliner og leppestifter som kun fremhever den naturlige fargen på leppene. Jeg elsker «barely there makeup», og jeg tror det gjør en stor forskjell. Når det er sagt, så er jeg fra tid til annen også fan av en bold rød leppe eller smokey øyenskygge …

Nevn ett produkt du ikke kan leve uten.

– Touche Éclat (concealer red. adm.). Det produktet dukker stadig opp i veskene mine, og jeg tenker alltid: Takk Gud! Hvis jeg for eksempel bestemmer meg i siste liten at jeg skal ut på middag, og trenger å lysne litt opp under øynene, eller en kvise dukker opp, så har dette produktet vært en reddende engel for meg.

Foto: YSL Beauty

Har du en go-to-hudpleierutine?

– Det er ganske enkelt. Jeg vasker ansiktet morgen og kveld, skrubber 1-2 ganger i uka, noe jeg tror er viktig for å fjerne døde hudceller, og jeg elsker også å bruke oljer og enkle kremer. Jeg elsker Augustinus Bader-kremene fordi de ikke lukter så mye. Det er et merke som heter Simply Divine Botanicals, og de har fantastiske kremer og kroppsbalmer som er økologiske.

Som en «frequent flyer» – har du noen tips for å holde huden i sjakk?

– Nei. Jeg tar på meg en lue, som jeg drar over ansiktet, og sover.

Det kan jo på en måte kalles en hack ...?

– Ja, det er kanskje det. Det er vel en slags maske. Ha ha.

Har du mottatt noen gode tips som du gir videre til andre?

– Når det gjelder hudpleie så handler det om at kroppen skal være fornøyd. Det gjelder å drikke nok vann, svette mye for å skille ut giftstoffer, og spise sunt. Min hud er i hvert fall veldig avhengig av de faktorene. En highlighter er helt topp, men huden min får ekstra glød når jeg tar godt vare på meg selv.

– Nå finnes det – heldigvis – mange ulike nyanser av sminke, så det gjelder å finne sin nyanse og fargetone. I tillegg er det viktig å forstå sin egen ansiktsform, og formen på øynene, slik at du kan tilpasse makeupen ut ifra det.

Når du sminker deg selv, har du en fast rutine?

– I hverdagen, hvis jeg må bruke foundation – det kommer litt an på hvordan huden min er – liker jeg å bruke All Hours Foundation fra YSL. Hvis jeg har litt uren hud, så tar jeg på et tynt lag med den, ellers bruker jeg kun litt concealer under øynene og nesa, og børster bryna med Couture Brow – av en eller annen grunn føler jeg meg naken uten å fikse dem. Jeg legger litt lipliner og har på lip balm, og gjerne en diskret eye liner med en liten «vinge» helt i hjørnet.

Svart eller brun liner?

– Jeg liker den brune. Det kommer litt an på hvordan look du er ute etter, men når jeg vil at det skal være diskret så liker jeg de brune nyansene.

Har du en favoritt-parfyme-ingrediens?

– Jeg elsker denne (Black Opium Le Parfum fra YSL red. anm.) fordi den har duft av musk og kaffe, som jeg synes er nydelig, og den har noter av vanilje. Jeg synes ofte at for mye vanilje kan bli litt for intenst, og det samme gjelder musk. Det som er fint med denne duften, er at den har en perfekt balanse. Den passer alle og er veldig sexy, men ikke overveldende.

Hvordan ser din drømmedag ut?

– Det kommer litt an på hvor jeg er i livet. Jeg bor i New York, så jeg elsker å bare gå rundt, sitte på kafé og «people watch». Jeg liker også å dra på kino, og er så glad for at vi kan gjøre det igjen (etter pandemien red.anm.). Jeg sier heller ikke nei til å sitte hjemme og se på film hele dagen – det å se på film er vel min favorittaktivitet.

Hva gjør du for å holde deg i form?

– Jeg prøver å trene. Det fine med å bo i en by som New York er at jeg kan gå rundt. Jeg tar vitaminer og drikker masse vann. Mental helse er også en viktig faktor, så jeg går i terapi. Jeg legger bort mobilen, og har slettet Instagram.

En spesiell treningsrutine du kan tipse om?

– Akkurat nå driver jeg mye med Pilates. Jeg har en super instruktør, så jeg gjør det noen ganger i uka. Det er vel det. Jeg kom i vilt bra form før Batman-innspillingen, så jeg ble nærmest allergisk mot å trene etter det. Men nå har jeg begynt å komme i gang igjen.

Har du et go-to-antrekk?

– Jeans, T-skjorte og svart genser. Jeg er stor fan av basisplagg. Jeg elsker svart. Svarte dressbukser og en hvit T-skjorte. Jeg liker det enkelt.

Kan du huske ditt beste antrekk?

– Jeg har hatt på meg mange antrekk som jeg har følt meg fin i. Jeg elsket antrekket jeg hadde på meg på London-premieren av Batman. Den kjolen hadde fine «cut-outs» som var sexy og kule. Alt som jeg har hatt på meg de siste fem årene har vært fint, synes jeg. Alt som var før det …

… vil du ikke snakke om?

– Ha ha, nei.

Hva ser du fram til å gå med denne våren?

– Jeg gleder meg til å bruke noe annet enn svarte klær. Jeg vil jo egentlig ikke si «Florals for spring … Groundbreaking», men det er jo faktisk «Florals for spring».

– Jeg liker en baby doll-kjole med boots til. I tillegg liker jeg hvite slip-kjoler, eller et skjørt med en T-skjorte som kan være enkelt, men sexy.

Se Reel fra turen til London med YSL her:

Kjøp YSL Black Opium Le Parfum her.

Powered by Labrador CMS